Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nfcinfsdofsdn

czy dobrze pielegnuje cere?

Polecane posty

Gość nfcinfsdofsdn

na noc Triacneal Avene na dzień Sun expert Eveline 30spf jak wracam do domu po zajęciach smarujue się Juvit C (tam jest 10% wit c) twarz myję Cleanance Avene jest ok? co można jeszcze dodać, żeby pielęgnacja była bardziej skuteczna?

Gość blu blam blem
tonik.

Gość cleoralda
Wydaje się wszystko ok. Ale uwzględnij też to, że nie zawsze dużo chemii jest dobre dla twarzy, poczytaj co kosmetyki nawet te drogie mają w swoim składzie, często zawierają niby jakieś cudowne składniki które tak naprawdę są tylko ich chemicznymi pochodnymi, znajdź sobie jakąś listę składników szkodliwych dla ludzi i co one oznaczają z języka chemicznego na ludzki :) Sprawdź które znajdują się w twoich kosmetykach. Spróbuj naturalnej pielęgnacji.

Gość Grzybiareczka :)
cleoralda- dokładnie, popieram twoje sklowa, ale ludziom często trudno w to uwierzyć że naturalne kosmetyki lepsze od tej chemii. Reklama robi swoje.

Gość nfcinfsdofsdn
mam 20 lat, a pielegnuje tak buzke od roku. nie mam trądziku, ale triacneal zawiera retinol, kwas glikolowy i witamine e witamine c daje mi wlasnie juvit a wysoki filtr to podstawa powiedzialabym, ze te kosmetyki sa absolutnie niezbedne zeby utrzymac cere w dobrej kondycji. w koncu sa apteczne, a nie drogeryjne z konserwantami

Gość nfcinfsdofsdn
po 30 dodam do tego zestawu Q10 i kwas hialuronowy w jakiejś postaci.

Gość cleoralda
Ja mam 21 lat, używam naturalnych produktów i też nie mam problemów z cerą, poprawiła mi się. Oj moja droga a myślisz, że jak coś jest z apteki to nie jest szkodliwe? Szczególnie jeśli chodzi o produkty pielęgnacyjne, na sylwetkę, itp. a nie leki. Ile jest produktów które są wycofywane z aptek bo zawierały składniki szkodzące ludziom i okazywało się to dopiero po fakcie. Nie mówię, że te kosmetyki są złe i wypalą Ci twarz:D Na pewno są o wiele lepsze od drogeryjnych ale jeśli zadałas pytanie to daję ci swoja propozycję :)

Gość nfcinfsdofsdn
Hm, no dobrze. Tylko problem jest w tym, że naturalne kosmetyki nie dadzą tak wysokiej dawki witaminy A C i E, jaka jest w Triacnealu. Abstrahując od Juvitu, bo to czysta wit c, więc samo zdrowie. Boje się nawet zapytać, czy używasz filtru. Bo z wypowiedzi wynika, że uważasz to za zło. Powiedz więc, czego ty używasz?

Gość Eeerrr...
Ja osobiscie po wieczornej kapieli przemywam tylko twarz tonikiem i nie uzywmn zadnych kosmetykow ani na twarz ani na reszte ciala, pozwalam skorze oddychac i po prostu odpoczac. Po porannym prysznicu owszem, balsam do ciala itp., ale tylko naturalne kosmetyki (zawsze zwracam uwage na sklad) albo kosmetyki dla dzieci, bo zawieraja troche mniej chemii niz te dla doroslych.

Gość cleoralda
Nie wiem czy wiesz ale olej z pestek winogron tłoczony na zimno ma najwięcej witaminy E z wszystkich produktów i w żadnym kosmetyku nie dostaniesz jej tyle w czystej postaci. Olej z pestek winogron jest najlepszą rzeczą na nawilżanie ciała a z dodatkiem olejków eterycznych które mają tez lecznicze właściwości pięknie pachnie. Niestety niektórym sie wydaje, że jak olej to skóra będzie tłusta a to nieprawda, oleje tym bardziej poleca się do przetłuszczającej sie i mieszanej cery i włosów. Poza tym nie wiem czemu ludziom się wydaje, że kosmetyki sztuczne będa miały więcej witamin? To chyba oczywiste, że naturalne produkty mają najwięcej wartości odżywczych a te chemiczne bazuja na nich ale zawierają ich niewiele i zwykle chemicznie wytworzonych. A to dlatego że kosmetyk sztuczny musi mieć długą datę przydatności, ma w składzie konserwanty. Poczytaj o naturalnej pielęgnacji, o tym jakie te produkty mają właściwości, ile takie oleje mają witamin, miody, płatki owsiane, to wszystko ma mnóstwo cennych składników dla skóry a kosmetyki sztuczne tylko je zwykle udają.

Gość cleoralda
Jeśli chodzi o filtry to używam ich tylko latem, mam ciemną karnację, ciemne włosy i wystarczy mi filtr 25. Nie wiem jak to jest przy jasnej karnacji, czy trzeba uzywać ich cały rok ale mi nigdy słońce nie robiło krzywdy, nie miałam skóry spalonej czy przesuszonej. Owszem są one złem ale latem koniecznym :D

Bardzo dobrze jeśli tylko ten Eveline ma stabilne filtry. Możesz dodac jakiś prosty nawilżacz (jeśli czujesz, że skóra potrzebuje) typu Cetaphil. :)

wystarczy zywokostem smarowac a będziesz miał cera jak z plastiku taka gładziutka