Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość united colours of sky

jak nakładać podkład żeby nie wyglądał jak maska ?

Polecane posty

j.w :D

Gość a ja nie chce lata
to zależy od podkładu i odpowiedniego odcienia. ja ciągle szukam ideału bo wciąż coś mi nie pasuje w podkładach

Gość awhjkawhfkaewf
wyprobujcie podklad yves rocher w sloiczku - jest w formie kremu i niby kryjacy, ale wyglada bardzo naturalnie. dodatkowo sa odcienie w tonancji bezu i rozu, nawet jasne, a nie jak w drogeryjnych fluidach... ja dodatkowo nakladam gabka do podkladu (np. z douglasa 5zl/2sztuki), ktora wchlania za duza ilosc kosmetyku ;)

Gość a ja nie chce lata
ja musze mieć matujący, ostatnimi czasy coś mi sie porobiło strasznie sie świece i włosy mi sie szybko przetłuszczają. wszystko przez duchote i suche powietrze w pracy

Gość awhjkawhfkaewf
no on nie matuje, maja tam tez matujace, ale nie probowalam :P tez mam tlusta cere i po samym podkladzie swiece sie jak po kremie. ale wystarczy puder (ja uzywam chyba z rimmela stay matte) i jest naprawde okej ;) jak masz jasna karnacje sprobuj uzyc zamiast pudru... maki ziemniaczanej, u niektorych matuje nawet na caly dzien ;) mozesz poczytac o tym np na wizazu i wiele dziewczyn chwali

ja mam podkład z EVELINE 3 w 1 - baza - fluid - korektor najpierw nakładam na policzki, czoło, nos, wszystko rozsmarowuje palcami, następnie gąbeczką i poprawiam dodatkowo pędzelkiem niedoskonałości nie wiem czy to dobry sposób? czasami mam wrażenie, że się świecę i powstaje mi efekt maski :O

Gość awhjkawhfkaewf
sposob moze i dobry, ale glownie wiekszosc zalezy od podkladu... u mnie np wiele wygladalo okej jak nakladalam, a jak wracalam do domu po tych 7 czy 8 h to mialam caly zwazony na twarzy ;/

Gość a ja nie chce lata
ja to nawet mam problem z doborem odpowiedniego odcienia. w sklepach jest beznadziejnie sztuczne światło, i kolor podkładu w swietle dziennym jest zupełnie inny

ja właśnie nie cierpię w tonacji różu podkładu :O czasami uda mi się natrafić na ładny beż, ale to też nie zawsze, bo są i jasne i ciemne beże, z reguły preferuje kość słoniową ;)

Gość awhjkawhfkaewf
no wlasnie ja to samo, teraz uzywam samoopalacza, wiec mam mniejszy problem, bo na ciemneijsza karnacje latwiej znalezc podklad... ale jak jeszcze sie nei smarowalam to mialam jasna karnacje w zoltej tonacji. i w ogole nie moglam sobie dopasowac podkladu. i wlasnie ten yves rocher jest cudowny, bo dopasowuje sie do koloru skory. jeszcze z koloru pasowal mi healthy mix boujouris, ale zapychal mnie niestety :(

z początku zważony też miewałam ;) ale wtedy tylko nakładałam samymi paluchami podkład w cenie 20zł, teraz zastosowałam gąbeczkę i inny podkład dodatkowo tańszy w cenie 15zł i zaraz jest lepszy efekt ;) mnie się wydaje, że to też zależy od rozpościerania gąbką :O

Gość dffggjhj
najlepiej po prostu nie uzywac tego syfu