Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taktaktoja

czym jest przyzwoitość

Polecane posty

Gość czym jest przyzwoitosc
moge napisac a co ktos podaje nr telefonu, kontakt czlowiek pisze i co ? PRZYZWOITOSC NAKAZUJE PRZYNAJMNIEJ WYSLaC PUSTY SMS :classic_cool:

Gość Przyzwoitość
to szacunek dla drugiej osoby :)

Gość logicznierozumując
Jeśli od samego początku intencje są czyste, zero manipulacji, gierek to zawsze zachowuje się twarz, czytaj przyzwoicie.

Gość A ja cieszę sie
że każdej napotkanej osobie mogę spojrzeć prosto w oczy ;) głęboko... nie mam nic do ukrycia :)

Gość _Pamietaj_
że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad, Dlatego miej świadomość tego, co robisz... /Paulo Coelho/

Gość taktaktoja
a co masz o zaniedbaniu?

Gość Ależ się naszukałem
Znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz. Gdy bieda - ślubowanie, gdy spokój - zaniedbanie. I chodzą ludzie podziwiać szczyty gór i wzdęte fale morza, i szerokie nurty rzek, i przestwór oceanu, i kręgi gwiezdne, a siebie zaniedbują. Jak wysuszona ziemia,spragnona kropli życia,jak samotny księżyc na ogromnym niebie.Jak kwiat róży na pustyni skraju,jak samotny ptak na błękitnej otchłani,jak malutki statek na morskiej fali....to nie bajka tylko życie,które płynie,ma cele i pragnienia,czeka na miłość i zaufanie a w zamian dostaje samotność,ból,zaniedbanie.... Mając wiele aspektów życia zapominam o nich i stale dążę do tego brakującego, niezapomnianego, który jednak chyba nie jest mi przeznaczony. Towarzyszy przy tym pytanie - co robię nieodpowiednio? czy to w ogóle moja wina? Podczas tak nieustannej gonitwy za upragnionym nawet słoneczny dzień przestaje cieszyć. Gdy zdobędę już wymarzone, myślę, że nie jest to już takie piękne, szczególnie jeśli wymaga codziennego zabiegania. Gdy to tracę przez zaniedbanie, znów staje się najbardziej pożądanym aspektem. Błędne koło. Mój miły Rozsądku, wybacz brak uwagi i zaniedbanie twojej osoby. Odkładam na bok szalone porywy serca oraz towarzyszące im stany uniesienia. Od dziś będzie po twojemu.

Gość taktaktoja
bardzo ładnie, dziękuję

Gość zachkondon
Napisz maila do prof. Bartoszewskiego. On wie co to znaczy być przyzwoitych, nawet chyba książki o tym pisze. Podobno jest również bardzo przyzwoity.