Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla kobieta oj zla

Wymarzona praca czy rodzina?

Polecane posty

Gość kasieńkaabc...
zła matka jesteś, a jak nie będziesz mogła kupić dziecku lizaka w kiosku albo zapłacić wymarzonych zajęć z dziećmi to będziesz gorsza matka. A chłopy są głupie i wspomnisz moje słowa 🖐️ dobranoc:)

Gość nie wiem jak wy
troche dziwi mnie ta postawa meza, sporbuj z nim na spokojnie porozmawiac, zycie drozeje i wszystko inne, zawsze moglibyscie odkladac i kupic jakas lokate na stare lata..

Gość paulina pracz
Mnie udało się połączyć jedno z drugim - kiedy dziecko było małe i nie wymagało tyle opieki to chodziłam na szkolenia kosmetyczne, u nas w mieście do New Nails. Nauczyłam się wielu rzeczy i teraz robię paznokcie, wizaż itp. Jestem na samozatrudnieniu. Kiedy mam klientkę to po prostu korzystam z opiekunki. Opiekunce zapłacę 8 zł za godzinę a sama dostanę 50 zł.

Gość 157157157
ja nie wiem nad czym ty sie zastanawiasz autorko

Nie daj się facetowi całkowicie odrealnić, bo w razie czegokolwiek będziesz bezradna życiowo jak dziecko. No i fajnie że jest w stanie was utrzymać, ale skoro masz ambicję pracować, to samym jego przychylnym spojrzeniem samooceny nie zbudujesz i nie utrzymasz. Co innego mieć możliwość siedzenia w domu, a co innego mieć przymus. Pewnie się boi że kogoś poznasz na wyjeździe, ale nie tędy droga by ufać drugiej osobie tylko dlatego że się ją "uwięziło" i pozbawiło życia zawodowego.

Gość Honorata z Polski
Ja bym się nawet nie zastanawiała, ludzie dzisiaj wyjeżdzają na pół roku zostawiając dzieci swoim rodzicom, a ich dziadkom- nie pochwalam tego, ale jesli nie ma wyboru, to cóż robic? A ty? Z takimi warunkami? Z taką ofertą? To nawet nie będzie tak, że ten miesiąc nie będziesz ich widzieć Poza tym jeśli nie weźmiesz tej pracy pewnie za kilka lat będziesz pluła sobie w twarz, że miałaś taką szansę Kochana nawet jak ktoś tu już napisał się nie zastanawiaj :) A mąż? Stroi fochy? He he Od jego fochów ma zależeć być może twoja życiowa szansa? Zazdroszczę ci takiej możliwości :) Sama zrobiłabym wiele, by dostać taką szansę :)

Gość paulina pracz
Matka Polka to już nie jest ideał rodziny. Teraz kobieta powinna mieć swój pomysł na życie. Męża może zabraknąć z dnia na dzień. I co wtedy? Upadek na dno? Tak więc praca koleżanko. Swój przykład ci opisałam - nie musisz szukać etatu na 8 godzin. Są przecież alternatywy.

Gość rób jak czujesz
Ja po doświadczeniach małżeńskich wybrała bym pracę. Bądź przede wszystkim niezależna. Teraz cię utrzymuje, a kiedyś ci to wypomni, że siedziałaś w domu i nic nie robiłaś? A dziecko dorośnie i też się wypnie dupą na ciebie. Jak chcesz tak zrobisz, ale miej tyły zabezpieczone mówię ci. Mąż wiecznie z tobą nie będzie taka prawda. Znajdzie sobie młodszą a ciebie kopnie w 4 litery. Idź do pracy, odżyj, a on niech się też dzieckiem pozajmuje.

Gość paulina pracz
Dokładnie - pamiętajcie, że wcale nie jest powiedziane, iż wasz związek będzie trwał wiecznie. Rozumiecie? Więc radzę zająć się samorozwojem, zainteresować umiejętnościami tak by kiedyś potrafić sobie poradzić z życiem. Ja sądzę, że to czego nauczyłam się w New Nails wiele mi da i już dało.

Gość ZD
jakby moja zona powiedziala ze bedzie wyjezdzac z domu na pol roku do pracy gdzies to bym postawil jasny warunek jesli wybierasz prace poza domem to sie rozwodzimy nie mozna laczyc zycia rodzinnego i pracy jesli ta praca polega na wyjezdzie na pol roku poza dom Niestety zwiazek zobowiazuje do pewnych ustepstw. Jesli Ty masz naprawde dobra oferte w Niemczech to pojedzcie wszyscy razem albo zostacie tutaj Opcja inna jest bez sensu Milosc jest najwazniejsza. Praca ma tylko sluzyc do utrzymania rodziny i nie powinna stac ponad rodzina

Gość doktoreczek
jakby moja zona powiedziala ze bedzie wyjezdzac z domu na pol roku do pracy gdzies to bym postawil jasny warunek jesli wybierasz prace poza domem to sie rozwodzimy nie mozna laczyc zycia rodzinnego i pracy jesli ta praca polega na wyjezdzie na pol roku poza dom Niestety zwiazek zobowiazuje do pewnych ustepstw. Jesli Ty masz naprawde dobra oferte w Niemczech to pojedzcie wszyscy razem albo zostacie tutaj Opcja inna jest bez sensu Milosc jest najwazniejsza. Praca ma tylko sluzyc do utrzymania rodziny i nie powinna stac ponad rodzina