Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żałoba narodowa

JAKI SENS ŻAŁOŻBY NARODOWEJ?

Polecane posty

Gość żałoba narodowa
widzisz jak to przeżywasz? że obrażasz każdego naokoło kto myśli inaczej. To właśnie jest hipokryzja

Gość ja pierdziele co ci
vodka a wyobraz sobie ze tak, przejmuje sie kazda tragedia i cierpieniem o jakich sie dowiem. czasem nawet mysle o tych o ktorych nie wiem, np. w danym momencie robi mi sie bardzo smutno bo nagle przeszlo mi przez mysl, ze ktos kogos wlasnie morduje.. albo gdzies tam jest jakas kobieta zamknieta w piwnicy i fakt ze on niej pomysle, mnie pociesza (ze nie jest sama). wiem mam zryta glowe a co do autorki to wystarczajaco o tobie przeczytalam, zeby cie ocenic.

Gość tak bo ty jestes
ja nigdzie nie pisałam, że to przeżywam. napisałam, że ktoś może widzieć w niej sens :o

Gość żałoba narodowa
to ja chce zeby ta osoba, ktora widzi w tym sens napisala mi jaki jest

Gość ja pierdziele co ci
no juz ci pare osob napisalo, dla rodzin poszkodowanych ma sens, to dla nich to jest

skoro tak to respekt. mam podobnie. potrafię w ciągu dnia zacząć płakać jak pomyślę o wielu przykrych rzeczach, które spotykają ludzi, ale nie jest to powód, aby obrażac tych, którzy zajęci są swoim życiem. każdy ma prawo zyc i myslec jak chce. wielu ludzi ma mnóstwo problemów, które spędzają im sen z powiek. niekoniecznie musi to być śmierć innych, obcych ludzi. nie ma sensu licytować i klocic się, ktory z problemów jest większy. ja np. tez nie obchodzę żałoby.. bliskich równiez. moze wynika to z tego, e nie jestem katoliczką. w kazdym razie nie wstrzymuję się od głośnej muzyki itp. rzeczy. ale nie oznacza to, że świetnie się bawię i zapominam o wszystkim.

Gość żałoba narodowa
dla rodzin poszkodowanych, uwierzcie mi, sensu nie ma. Taki fach, że z wieloma rozmawiałam, oni w większości uważają, że to prywatna tragedia, która nie ma prawa być tragedią narodową

Gość tak bo ty jestes
i myslisz, że w tym momencie najbardziej to ich obchodzi :o

Gość ja pierdziele co ci
ja mysle ze tu mamy do czynienia z takim lancuszkiem obrazania. bo np. ja autorke obrazilam nazywajac ja egoistka, z kolei autorka obrazila poszkodowanych kpiac z zaloby narodowej (co mogliby doslownie przyjajac jako wysmiewanie sie/trywializowanie ich zaloby)

prawda. w kazdym razie wydaje mi się, że autorka nie chciała w jakikolwiek sposób wykpić tragedii jaką przeżywają poszczególne osoby. chodziło jej raczej o to.. daczego ona ma przeżywać żałobę, skoro nikt z jej bliskich nie znajdował się w tym pociągu i dlaczego kiedy umrze ktoś jej bliski nie jest ogłaszana żałoba narodowa.

Gość ja pierdziele co ci
no moze faktycznie nie miala nic zlego na mysli. w kazdym razie, mam nadzieje, ze odnajdzie sens/badz dowod na brak sensu zaloby narodowej ;)