Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Special33

Brak owulacji, a ból całodzienny... i wrażliwość piersi?

Polecane posty

Gość Special33

Chodzę na monitoring cyklu. Wczoraj miałam takie całodzienne bóle, a dzisiaj mi powiedział lekarz że nie ma owulacji. Wcześniej miałam... ale takich bóli nie miałam.. Co to może znaczyć? Ciąża chyba nie, bo chyba by o tym pomyślał? W dodatku okres miałam, bo tak się łudziłam przed @ bo brzuch bolał przed okresem, (a zawsze bolał tylko w trakcie).

Gość byłaś u lekarza
to mogłaś zapytać. nie jesteś w ciąży, jeśli do tego zmierzasz -lekarz raczej by już zauważył, choćby w badaniu.

Gość Special33
Zauważyłby? Czytałam, że niekoniecznie to widać do któregoś tygodnia..

Gość Special33
Nic za wiele nie mówił, słuchać też nie chciał... kazał przyjść w tygodniu, bo teraz byłam badana na oddziale, więc tylko szybko, szybko ...

Gość Special33
To mówisz, że mimo wszystko by zauważył? Wiem, że endometrium było "fajne" - cokolwiek to znaczy.. :O

ale jak rozumiem ty dopiero czekałaś na owulację, więc o jakiej ciąży w ogóle mowa?

Gość Special33
Podobno zdarzają się krwawienia, które są i wyglądają jak okres.

Gość Special33
I nawet występują w tym samym czasie co okres.

czyli byłabyś w 6 tygodniu przynajmniej, przy cyklach 28 dni. nie ma opcji, żeby lekarz nie zauważył.

Gość Special33
Dzisiaj jest dokładnie 28 dni od możliwego poczęcia. Zważywszy, że od chwili poczęcia do zagnieżdzenia odjąć trzeba jeszcze parę dni, to... ciąża jest jeszcze młodsza.

Gość Special33
XliloX - jak to liczysz, że wyszło Ci 6 tygodni? Przecież owulacja nie jest w trakcie okresu, a w połowie cyklu.

Gość Special33
Też wątpię, aby to była ciąża. Choć szukam pocieszenia i też trochę zastanawiam się co to w ogóle się ze mną dzieje. I łudzę się, że może jednak? Endometrium "fajne", jajeczka brak.. a bóle i czasem jakieś pojedyńcze kłucia i owszem.

Gość Special33
Ktoś coś może jeszcze napisać na ten temat?

Gość kghjk
lekarze zazwyczaj ciążę liczą od 1 dnia cyklu jeśli są 28 dniowe co jest faktycznie 2 tygodnie przed zapłodnieniem i 3 - 3,5 tygodnia przed zagnieżdżeniem. ja jestem ciekawa czy ciążę widać w 6 tygodniu wg właśnie tego wzoru jakiego używają lekarze czy wg tego jak jest faktycznie, czyli od zagnieżdżenia.