Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh.coWYBRAC

telefon nokia c3 czy e72 . ktory ... ? ;/

Polecane posty

Gość ehhh.coWYBRAC

witam zastanawiam sie nad tymi dwoma telefonami. zalezy mi na telefonie na ktorych moglabym 'w miare dlugo' sluchac muzyki i co najwazniejsze aby klawiatura byla wygodna .moze polecanie inny telefon> ps, chcialabym aby to byl telefon aby dobrze wygladal u dziewczyny w rece , tym bardziej ze ja jestem drobna wiec za wielki tel mi nie pasuje . ;/ (co radzicie ... tel do 600 zl)

Gość ehhh.coWYBRAC
prosze o posiadaczy tych telefonow o wypowiadanie sie ...

Gość ***sweetie***
heej:) mam c3 juz poltora roku, mimo pakietu 120min i 2000esow (ktore wykorzystuje), sluchaniu muzyki przed snem (conajmniej pol godz) bateria trzyma mi do dwoch tygodni :)

Gość takie jest życie...
Ja osobiście mogę ci polecić nokie c3. Mam ten telefon od ponad pół roku i jestem z niego zadowolona. Bateria trzyma mi tydzień mimo częstego użytkowania:) Dobrze się na nim pisze sms-y i ma dobry głośnik, oraz jest łatwy w obsłudze. Polecam:)

Gość ***sweetie***
aha i jak dla mnie c3 jest bardziej kobieca od e72 :) e72 ma wiecej dupereli i jest bardziej dla faceta :) to takie moje odczucia :P i co chyba dla Ciebie wazne do c3 zazwyczaj daja karte 2gb

Gość ehhh.coWYBRAC
no wlasnie c3 wydaje mi sie bardziej kobiece...i to mnie przekonuje ... czy na nokie c3 ciezko jest pobrac np gg ?

Gość kasinka...
mam e72, uzywam jej do polaczen z netem (z niej teraz wlasnie pisze) i bardzo mi sie podoba ta komoreczka:) chociaz do klawiatury quwerty musialam sie przyzwyczaic, nauczyc pisac dwoma kciukami ;) ale bateria jest taka sobie. Samo sluchanie muzyki az tyle energii nie czerpie, ale polaczenia z netem to i owszem...

powiem tak - nokia c3 i e72 to dwie kompletnie różne półki. jak chcesz mieć porządny telefon, z GPSem, systemem itp - o ile zamierzasz z tego korzystać, z solidną metalową obudową to wybierz e72, z tym, że wątpię, że kupisz nową za 600zł, a jak zadowoli Cię plastik, brak systemu, średnio wygodna klawiatura (choć to kwestia gustu) i nie masz wymagań co do wnętrza telefonu to c3 Ci wystarczy. Ale jak pisałam - w ogóle porównanie co najmniej dziwne, bo e72 jest co najmniej dwie klasy wyżej od c3 :)

Gość kasinka...
duzym plusem jest metalowa obudowa - komorka kilkakrotnie mi juz spadla (w tym na kafelki w lazience...) i kompletnie nic sie jej nie stalo :)

Gość ehhh.coWYBRAC
moze wiecie po ile te telefony stoja w salonie play ?

Gość ***sweetie***
Autorko nie jest ciezko :) mnie osobiscie denerwuje fakt ze nie daja kabla do tej nokii (przynajmniej ja nie dostalam) i to ze jak wchodzisz na neta to jest taka strzalka jak w kompie:( ahh i najwazniejsze ta nokia jest teraz w takich slicznych kolorach:)

Gość ***sweetie***
c3 to juz niecale 500zl:) z tego co widzialam:P

w abonamencie c3 jest już od 1zł, ale e72 bardzo ciężko w tej chwili dostać, bo to wzięty telefon... no i wiem, że w abonamencie 59zł był po 400zł więc to zależy jaki abonament wybierzesz :) jeśli orientujesz się troszkę w tym czego oczekujesz od telefonu to oba możesz sobie tu porównać: http://telepolis.pl/porownanie.php?akcja=porownaj

Gość kasinka...
do ktorego nie daja kabla??? Do e72 dostalam i sluchawki, i kabel usb do kompa, i plytke z programem....

Gość ehhh.coWYBRAC
co do nokii e72 zamierzam kupic na allegro ... natomiast c3 w rl . no i z gps nie zamierzam korzystac , najwiecej to sms-y , internet i muzyka ...

Gość ***sweetie***
kasinka ja pisalam o tym kablu:) do c3nie daja:) ale ja kupilam bluetooth do lapka i mi jeszcze lepiej niz z kablem:)

Gość ***sweetie***
chyba pytania nie zrozumialam o koszt, Ty pytalas o koszt nokii w abonamencie czy normalnie po ile chodzi?? bo wszyscy Ci pisza o tym ze na jakas tam umowe za tyle i tyle ale koszt tej nokii nowej nie wazne czy z salonu czy nie (chodzi mi o c3) to juz niecale 500zl

Gość ehhh.coWYBRAC
no wlasnie mi chodzilo normalnie a nie abonament czy cos ... ;p a nokia e72 ... jaka jest cena ?

Gość kasinka...
aaaaa.... :) no ja z mojej nokii jestem bardzo zadowolona, ale fakt ze to drogi telefon. Chcialam dotykowy, ale ...jakos tak wyszlo, ze wzielam w koncu e72 i nie zaluje. Chociaz to raczej model-gadzet. Jesli wystarczy komus telefon w (po prostu) funkcji telefonu, bez netu i tym podobnych nowinek, to moze i racja, ze szkoda kasy...

Gość ehhh.coWYBRAC
bez netu ? przeciez nokia c3 rowniez ma wi-fi itd ... ;D czy ma jakas wade z tym zwiazana czy co ?

Gość kasinka...
ja dostalam nokie za zlotowke, ale mam dwa telefony na firme i place w sumie blisko 200 zl na miesiac abonamentu

Gość ***sweetie***
e72 jest sporo drozsza iale dokladnie sie nie orientuje:) ale skoro mowisz ze gps Ci nie potrzebny i inne pierdoly to ja Ci bardziej polecam c3:) kasinka odnosnie e72 ja mialam ja brac, od lat przedluzam abonamnt wiec mialabym ja za grosze:) jednak czytajc ile ona tych funkcji ma (w zasadzie mi nie potrzebnych) to wybralam c3 i jakos design bardziej we mnie udezyl:)

Gość ***sweetie***
w noki c3 nie ma zadnego problemu z netem:) jak trzeba mi szybko cos sprawdzic to zamiast lampka odpalam nokie:) siec mam w calym domu bezprzewodowa wiec no problem:)

Gość kasinka...
wifi dziala tylko w duzych miastach. Ta siec wciaz sie buduje. Moj poprzedni telefon tez mial dostep do internetu, ale jakosc tej uslugi pozostawiala wiele do zyczenia...

ehhh.coWYBRAC moze wiecie po ile te telefony stoja w salonie play ? no to chcesz kupić w salonie bez abonamentu? to nie wiesz, że to się kompletnie nie opłaca? albo bierzesz jakiś abonament albo kupujesz na allegro - inaczej się nie opłaca. na allegro można trafić aukcję za gdzie e72 jest 600zł, natomiast nowa c3 kosztuje 400zł

Gość kasinka...
tak, czy siak - milego korzystania z nowej zabawki :) ...kto by pomyslal te 10 lat temu jak bardzo sie rozwinie telefonia komorkowa...

Gość ehhh.coWYBRAC
kasinka - co do wygladu telefonu ... nie przeszkadza ci jego waga itd? ja ososbiscie przegladalam oba te tel w rl no i funkcjami nokia e72 mi sie podoba bardzie ale troszke wyglad mi w niej nie pasuje i wydaje mi sie ze nokia c3 lepiej lezy w dloni i ma wygodniejsza klawiature ... mial ktos oba te telefony i moglby sie wypowiedziec na ten temet ?:)

no ja Ci cały czas o obu piszę to nie czytasz :P wagowo są podobne, rozmiarami też, tylko C3 jest plastikowa i bardziej okrągła, ma gorszą klawiaturę niż E72 - zależy z czego zamierzasz w telefonie korzystać, bo funkcjami E72 bije C3 na łeb, ale jak masz nie korzystać to nie ma sensu kasy wydawać. Najlepiej przejdź się do jakiegoś salonu, weź oba jednocześnie do ręki i porównaj sobie :)