Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 SIWO

Szko艂a muzyczna

Polecane posty

Go艣膰 wheilder
dajcie namiary jakies na ta muzosfere to mo偶e te偶 spr贸buj臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alclinton
Najkr贸cej m贸wi膮c b臋dzie to rozmowa wst臋pna. Kto艣 z komisji b臋dzie siedzia艂 pewnie przy fortepianie/pianinie. Najpierw b臋dzie pr贸ba g艂osu, b臋dzie trzeba powt贸rzy膰 d藕wi臋ki zagrane przez egzaminatora. Posobnie b臋dzie z wystukiwaniem rytmu. Na koniec b臋d膮 sprawdzane predyspozycje fizyczne ja np. chcia艂em is膰 na tr膮bk臋 ale zaproponowao mi puzon bo by艂em wysoki i mia艂em d艂ugioe r臋ce wink www.instytutmuzyki.apsl.edu.pl/index.php/rekrutacja_2013/kurs_przygotowawczy www.instytutmuzyki.apsl.edu.pl/index.php/rekrutacja_2013

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mareczekx12
muzosfera --> www.muzosfera.edu. pl Te偶 polecam ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie mam nicka i ju偶
Ciekawe co mo偶na robi膰 po takiej szkole muzykalnej? Obsmarkane dzieciaki w podstaw贸wce uczy膰"? Lepiej pos艂a膰 dziecko do technikum by zdoby艂o konkretny zaw贸d a nie zmusza膰 je do pi臋ciogodzinnej gry na tr膮bce a za kilka lat p艂aka膰 bo dziecko pracy nie mo偶e znale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagmaraaaa78
Uwierz, 偶e naprawd臋 mo偶na niez艂膮 kas臋 zgarn膮膰. Trzeba by膰 rzecz jasna, dobrym. Mam znajom膮, po szkole muzycznej pracuje w filharmonii, zarabia naprawd臋 du偶o, mo偶e sobie pozwala膰 na kupno mieszkania od zaraz, ma 艣wietny samoch贸d. Wi臋c nie jest tak 藕le. A w szkole muzycznej te偶 nie zarabiasz ma艂o;) S艂ysza艂am o muzosferze, kole偶anka ma tam swoj膮 c贸rk臋, chwali艂a ich metody nauczania ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j syn chodzi do muzycznej popo艂udniowej. 膯wiczy膰 trzeba, by by膰 dobrym, ale to nieprawda, 偶e ma si臋 zmarnowane dziecinstwo - zmarnowane dziecinstwo jest przy komputerze i grach na konsolach i nie ma si臋 z tego nic......... a muzyka pozostaje w naszych sercach, muzyka, wra偶liwo艣膰, ludzie s膮 inni, lepsi.......cieplejsi......... Muzyka zmienia ludzi i 艂agodzi obyczaje :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarnakrowawkropkibordo
Moja c贸rka chodzi艂a i tak znienawidzi艂a granie, my艣la艂am, 偶e ju偶 nigdy nie si臋gnie po instrument. Robili 艂ask臋, stawiali dziwne warunki. Zabra艂am j膮 ze szko艂y ale 偶al mi by艂o tego co ju偶 si臋 nauczy艂a i zapisa艂am j膮 do ogniska muzycznego 130 z艂 za miesi膮c. Ognisko mie艣ci si臋 w tym samym budynku co szko艂a i nagle corka lubi chodzi膰 na zaj臋cia, gra sprawia jej przyjemno艣膰 a nie jest przykrym obowi膮zkiem. 艢mieszne jest to, 偶e nauczyciel do kt贸rego wcze艣niej chodzi艂a zaczepia j膮 na korytarzu i m贸wi "wydaje ci si臋, 偶e umiesz gra膰, za nic dostajesz 5 i tak nic nie umiesz". Nie mo偶e znie艣膰 pora偶ki. Fakt, 偶e ma艂o wymagaj膮, ale gra z orkiestr膮 symfoniczn膮 i jest zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nauczyciel moze zlosliwy,ale racje ma.Ogniska zawsze byly i sa dla tych mniej zdolnych.Ale przeciez nie wszyscy moga byc zawodowymi muzykami ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolina1244
Wyb贸r odpowiedniej (dobrej szko艂y w sensie takiej, gdzie dziecko b臋dzie mia艂o faktyczne mo偶liwo艣ci rozwoju, a nie tylko na zasadzie aby skasowa膰 czesne) jest bardzo wa偶ny. Moja kuzynka od wrze艣nia w艂a艣nie zacznie nauk臋 w szkole ALLEGRETTO (ewentualnie co szko艂a proponuje znajdziecie na www.szkolamuzyki.wroclaw.pl ). Kuzynka zna osob臋 prowadz膮ca niniejsz膮 i uwa偶a j膮 za osob臋 super profesjonaln膮 a dodatkowo o wspania艂ym podej艣ciu do dzieci. Uwa偶am, 偶e to te偶 jest bardzo wa偶ne, aby dziecko mia艂o dobry kontakt z nauczycielem danego przedmiotu. Nie oszukujmy si臋, talent jest tu bardzo wa偶ny, ale dodatkowo musi by膰 "okupiony" naprawd臋 ci臋偶k膮 prac膮 ze strony dziecka. A chyba nie ma nic gorszego jak zniech臋ci膰 utalentowane dziecko. Taka nauka, aby przynios艂a efekty (przynajmniej do pewnego wieku latoro艣li) musi by膰 kojarzona przez dziecko nie tylko jako czysta nauka (praca), ale jako rzecz daj膮ca mu du偶o zadowolenia, a nie robienie czego艣 na si艂臋, a ju偶 w og贸le nie wyobra偶am sobie motywacji na zasadzie bo mamusia tak chce....

Udost臋pnij ten post

W pe艂ni zgadzam si臋 z tym co napisa艂a Karolina, nie chodzi o to aby dziecko chodzi艂o i niczego si臋 konkretnego nie nauczy艂o a szko艂a pobra艂a czesne, wyb贸r dobrej szko艂y muzycznej to podstawa nawet je偶eli trzeba by by艂o wi臋cej zap艂aci膰 za zaj臋cia. Moja c贸rka ju偶 3 miesi膮c chodzi do szko艂y muzycznej YAMAHA w Rzeszowie i po tych 3 miesi膮cach widz臋, 偶e nie b臋d膮 to pieni膮dze wyrzucone w b艂oto, nie wiem czy w przysz艂o艣ci si臋 jej ta umiej臋tno艣膰 przyda, chocia偶 mam tak膮 nadziej臋 i g艂臋boko w to wierz臋. Razem z 偶on膮 bardzo j膮 dopingujemy i chwalimy jak przyjdzie z zaj臋膰 i pokazuj臋 co umie i nad czym pracowali na zaj臋ciach, bardzo nas to cieszy bo wydaje mi si臋, 偶e znalaz艂a swoj膮 pasj臋. Je偶eli kto艣 by艂 zainteresowany pos艂aniem swojego dziecka do szko艂y muzycznej to polecam zajrzenie na stron臋 http://www.muzyka-yamaha.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mog臋 , jak wys艂a艂a pani dziecko do Szko艂y Muzycznej to chyba wiedzia艂a pani na co si臋 pisze? Gra na instrumencie powinna by膰 zabaw膮 a nie kar膮, gamy i pasa偶e te偶 mog膮 by膰 fajne jak odpowiednio b臋dzie si臋 je 膰wiczy膰. Sama gram na gitarze klasycznej, 3 lata temu posz艂am na 1 stopie艅 po czym po dw贸ch latach dosta艂am si臋 do 4 klasy drugiego stopnia - i jako艣 偶yj臋. Bywa trudno, ale satysfakcja 偶e tyle osi膮gn臋艂am jest nie opisania. Konkursy dodaj膮 skrzyde艂 a ludzie poznani podczas nich nakr臋caj膮 do dalszej pracy. Jak si臋 chce do czego艣 doj艣膰 to trzeba pracowa膰, nikt nie osi膮gn膮艂 jeszcze sukcesu fartem :>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja corka chodzi do akademi muzyki rozrywkowej www.akademiamr.com/dzialy.html - to jest szkola muzyczna gdynia. Ma wiele dzialow jak nauka spiewu czy nauka gry na pianinie (ttojmiasto)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mila4321
Cze艣膰! Zastanawiam si臋 nad wys艂aniem c贸rki do szko艂y muzycznej i my艣l臋 o tym, 偶eby uczy艂a si臋 gry na pianinie. Wiem, 偶e ucz膮c si臋 gra膰 na gitarze te偶 jest pianino, ale m艂odej zale偶y tylko na pianinie ;) Mo偶ecie napisa膰 jak wygl膮da taki egzamin? Kiedy musz臋 kupi膰 instrument i czy taka nauka jest trudna dla dziecka? jakie moga problemy wynikn膮膰 z tego, 偶e zacznie si臋 uczy膰 w szkole muzycznej? Bo mo偶e lepiej wys艂a膰 j膮 na dodatkowe lekcje?

Udost臋pnij ten post

pomy艣l o dobrym instrumencie, takim kt贸re b臋dzie zach臋ca膰 dziecko do nauki. Czy nauka jest trudna wszystko zale偶y moim zdaniem od ch臋ci gry na instrumencie samego dziecka do tego sprz臋tu na jakim b臋dzie gra艂, czy b臋dzie u艂atwia艂o nauk臋 gry czy nie. Poza tym uwa偶am, 偶e np. dobr膮 alternatyw膮 dal dziecka mo偶e by膰 keybord, my艣la艂a艣 o takim rozwi膮zaniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grzegorz Gibki
Wiele informacji na temat nauki gry na instrumentach klawiszowych znajdziecie Pa艅stwo na moim blogu keyboard-nauka.blogspot. Chocia偶by we wpisie "Korzy艣ci z nauki gry" (lipiec 2014) przedstawiam list臋 wybranych dziesi臋ciu korzy艣ci i powod贸w dla kt贸rych warto rozpocz膮膰 nauk臋 i zosta膰 muzykiem. Serdecznie zapraszam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klawanuta
Zapraszamy do zapoznania si臋 z ofert膮 sklepu muzycznego Klawanuta. Proponujemy wyj膮tkowe modele 艂aw do pianin z najnowszej kolekcji. Wszystkie wzory s膮 niepowtarzalne i wyst臋puj膮 w jednym egzemplarzu, co pozwala stworzy膰 oryginalne wn臋trze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kto艣 tu wspomnia艂 ju偶 www.akademiamr.com gdzie moja c贸rka ucz臋szcza na zaj臋cia gry na pianinie. Bardzo sobie chwal臋 poziom tej szko艂y, za艣 moje dziecko jest zadowolone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anabell08
Ja zawsze chcia艂am chodzi膰 do szko艂y muzycznej ale moi rodzice mieli inny pomys艂 na moj膮 przysz艂o艣膰 - nie by艂a ona zwi膮zana w 偶aden spos贸b z muzyk膮. Teraz sko艅czy艂am jako sfrustrowana i nieszcz臋艣liwa 25-latka w korpo. Stwierdzi艂am ostatnio, 偶e to moje 偶ycie i to ja mam by膰 szcz臋艣liwa. Chcia艂abym si臋 zapisa膰 do tej szko艂y muzycznej http://szkola-muzyki.pl/ My艣licie, 偶e nie jest za p贸藕no? Nie wiem jak mia艂abym oznajmi膰 rodzinie 偶e rzucam wszystko i chc臋 zwi膮za膰 swoj膮 przysz艂o艣膰 z muzyk膮 ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moja c贸rka chodzi do prywatnej szko艂y promyk w szczecinie i tam maja duzo zaj臋c dodatkowych je艣li chodzi o muzyke. http://www.szkolapromyk.szczecin.pl/oferta Moim zdaniem to bardzo dobrze je艣li szko艂a stawia na rozwijanie talent贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Syn chodzi do szko艂y muzycznej I st. Obecnie jest w II klasie fortepianu. W pierwszej gra艂 ok. 0,5 godz. dziennie. W tym roku ok. 1 godz. W 1 kl. by艂o bardzo cie偶ko, m艂ody rycza艂 pod pianinem jak mia艂 nowy utw贸r do zagrania i ja mia艂am ju偶 dosy膰. Chcia艂am go wypisac nie raz, ale b艂aga艂 mnie na kolanach, 偶ebym tego nie robi艂a. Teraz jest w II kl. Chyba troch臋 wydoro艣la艂, bo bywa 偶e sam zasiasa i 膰wiczy i widz臋 偶e zaczyna mu to sprawia膰 przyjemno艣膰. Ch臋tniej 膰wiczy gamy i akordy, bez namawiania. Oczywi艣cie s膮 dni lepsze i gorsze. Nauczyciel wymaga du偶o, ale to jak w ka偶dej szkole m. Ale nie uwa偶am, 偶e za du偶o! Poprostu 偶eby gra膰, trzeba gra膰. Jak syn posiedzi i codziennie sumiennie prze膰wiczy, co mu nauczyciel kaza艂 to po tygodniu s膮 efekty. A jak sobie odpu艣ci i przez tydzie艅 膰wiczy byle jak byle tylko da膰 mu spok贸j to te偶 po tygodniu s膮 efekty, bo si臋 uwstecznia. Ci臋偶ko ale co艣 za co艣. Ja nie raz wy艂am, bo mia艂am dosy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kto艣 o Szczecinie pisa艂 -mieszkam w pobli偶u i dowo偶臋 dzieci do Szczecina do szko艂y Artyz http://artyz.pl/ - 艣wietna szkola! - c贸rka uczy si臋 na saksofonie i fortepianie a syn na perkusji. Szko艂a bardzo dobra- c贸rka powiem szczerze jak mia艂a lekcje fortepianu w domu - nie chcia艂a nam 膰wiczy膰, nie by艂o efekt贸w. Teraz lekcje odrabia w szkole, 膰wiczy ch臋tnie, motywuj膮 j膮 organizowane przez nich koncerty. Wida膰 du偶y post臋p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am identyczny problem z nauczycielk膮. Ci膮gle 膰wiczy艂am i ci膮gle s艂ysza艂am, 偶e za ma艂o, albo 偶e nie 膰wiczy艂am. Niewa偶ne czy p贸艂 czy 10h - pani nie odpowiada艂o. M臋czy艂am si臋 z ni膮 8 lat a偶 wreszcie zdecydowa艂am si臋 na zmian臋 nauczyciela. I to by艂a najlepsza decyzja. Gra艂am co mi si臋 podoba艂o , a nie co mi pani narzuci艂a, na lekcje chodzi艂am z przyjemno艣ci膮, pan na mnie nie narzeka艂 i przede wszystkim by艂 w stanie zrozumie膰, 偶e raz na jaki艣 czas mia艂am gorszy dzie艅 i nie sz艂o mi zbyt dobrze. Znam te偶 nauczycieli, kt贸rzy na I stopniu cisn膮 uczni贸w, 偶eby pokaza膰 im co ich p贸藕niej czeka. Skoro s膮 problemy z nauczycielem to nie ma co si臋 szarpa膰 tylko trzeba go zmieni膰. Szkoda na to nerw贸w ; )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dok艂adnie- nauczyciel i jego podej艣cie, technika pracy to bardzo wiele. Nie kazdy muzyk wg mnie moze uczy膰 gry na instrumencie, niestety. Do tego potrzeba odpowiedniego przygotowania. Poza tym te偶 mysl臋 偶e atmosfera jest wa偶na- piszesz 偶e jak mia艂a艣 wi臋cej luzu i mniej krzyku to lepiej Ci sz艂o - to prawda. Moja c贸rka np bardzo jest zadowolona z przyjemnej atmosfery w szkole, z kole偶anek, z koncert贸w jakie organizuj膮, to ja motywuje, jest konkurencja, chce byc od kogo艣 lepsza bo ma por贸wnanie. Taka pozytywna konkurencja i motywacja daje efekt bo to widze po niej. No i mo偶e efekt ko艅cowy jeszcze - w tej szkole ARTYZ w Szczecienie gdzie si臋 uczy na koniec jest egzamin prawdziwy a po jego zdaniu otrzymuje sie papier uko艅czenia brytyjskiej szko艂y muzycznej ( na egzamin przyje偶d偶a egzaminator z Wielkiej Brytanii) to te偶 jest dobra motywacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milka33amelia
Powa偶nie daj膮 taki dyplom szko艂y z W.Brytanii? do艣膰 presti偶owo to brzmi , jak poziom nauczania w tej szkole?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
milka masz tu info o tej szkole i egzainach http://artyz.pl/o-nas/ a najlepiej pewnie zadzwoni膰 i dopyta膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
milka33amelia z tego co s艂yszalam to szkola Artyz ze Szczecina jest chwalona pod katem poziomu i techniki nauki jak chodzi o prywatne szkoly w Polsce , maja te egzaminy brytyjskie ABRSM i o ile sie nie myle maj膮 nawet najlepsze wyniki w Polsce sprawd藕 to sobie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nauka muzyki w szkole muzycznej tzw podstawowej wymaga systematycznosci i pilnosci a tam trafiaj膮 dzieci w wyniku selekcji czyli egzamin贸w wst臋pnych, badanie zdolnosci muzycznych.egzamin moze wypasc ok a jednak okazuje sie ze nie jest tak jak oczekujemy.poza instrumentem g艂贸wnym np fortepian trzeba obowi膮zkowo uczeszczac na przedmoity teoretyczne 2x w tyg w liczbie 2-5 pprzedmiot贸w i nauczyciel musi realizowac prorgram w przeciwnym wypadku uczen niestety musi byc usuniety ze szko艂y.cwiczyc musi min 2-3 a w starszych latach 4-5 vgodzin dziennie.wiem cos o tym bo jestem muzykiem zawodowym.szk.muzyczna podstawowa przygotowuje dla zdolniejszych do dalszego kszta艂cenia muz.a dalej na studia muz.ale dalej jest to ne konieczne.sa inne plac贸wki muzyczne co kszta艂c膮 dla przyjemnosci i program nauki jest b.elastyczny.zapraszam do mnie studium muzyczne akord w krakowie akord@e.krakow.pl

Udost臋pnij ten post