Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc szczesliwa

pozyczanie komus pieniedzy

Polecane posty

Gość chce byc szczesliwa

jak czesto i kto prosi was o pozyczanie pieniedzy?

Gość chce byc szczesliwa
moja siostra co miesiac chce pozyczyc ode mnie pewna kwote pieniedzy. ona i jej maz pracuja , maja 2 dzieci, jedno juz dorosle. ja jestem mlodsza, wlasnie bez pracy a z rachunkami na glowie za czynsz

Ja nigdy od nikogo nie pozyczylam bo mi wstyd, ale ode mnie znajomi czsto pozyczaja. Za kazdym razem obiecuje sobie ze to ostatni raz i dalej pozyczam.

Gość chce byc szczesliwa
ja musze z odlozonych isc do banku i wyciagac bo siostra chce pozyczyc. oni razem maja bardzo duzo pieniedzy na miesiac ale bardzo duzo wydawaja na jedzenie. ja u nich nie jadam a jestem sama i mieszkam sama . ona sie nauczyla zawsze pozyczac pieniadze od mamy,a teraz kiedy mamy nam braklo to chce ode mnie... tylko ze skad ja mam wziasc, jak jej tak powiem to zaczyna sie awantura az w koncu jak ulegne i powiem ok pozycze, po smierci rodzicow ( jesli sie ubezpieczali to dzieci dostaja pieniazki) my z siostra dostalysmy po polowie. siostra od 3 miesiecy ich juz nie ma , i wie ze ja mam jeszcze swoja polowe to ciagle ode mnie chce pozyczyc... a dodam ze ja teraz nie pracuje , i nie mam dochodow a musze mieszkanie oplacac, a siostra z mezem pracuja jak zawsze :(

Gość chce byc szczesliwa
bardzo mnie to obciaza psychicznie :(

Gość xxxyyyzznnsskkk
to przestan jej w koncu pozyczac

Gość chce byc szczesliwa
czy ktos zyczliwy moglby mi cos doradzic?

Gość Niestety, jeśli nie znajdziesz
w sobie siły i raz sie nie postawisz to wiecznie będziesz pozyczać siostrze. To nie będzie łatwe i może skończyc sie ochłodzeniem kontaktów z siostrą, ale musisz to zrobić, skoro jej pożyczki są dla Ciebie takim obciążeniem psychicznym

Gość xxxyyyzznnsskkk
tak doradze ci powiedz jej ze nie bedziesz juz jej pozyczala bo sama nie masz jesli mozesz otworz drugie konto wyplac kase i wplac na drugie konto i pokaz jej wyciag ze juz nic nie masz bo w cos zainwestowalas

Dobrze, ze chociaż Ci oddaje. Bo u mnie rodzice ode mnie wyciagaja i oczywiście nigdy nie zobaczę kasy z powrotem. Ale weź nie pozycz

xxxyyyzznnsskkk niestety ma rację. Jeżeli Tobie to zaczyna przeszkadzać i nie chcesz, by Twoja siostra ciągle zwracała się do Ciebie o pożyczkę, to po prostu Jej to powiedz, bez żadnego żalu do siebie później..

Gość chce byc szczesliwa
ostatnio nie moglam , bo nie mialam nawet tyle w portfelu ,a chciala na 2 tyg pozyczyc... ale dzis znow, mniejsza kwota, i musialam sie zgodzic, mowlam jej zeby do cioc poszla, one maja kupe kasy , za mieszkania nie placa bo maja domy dawno wybudowane , jest mi ciezko bo nawet nie moge sobie czegos kupic , a ona zawsze tak mi pisze, takie slowa ze musze jej pozyczyc, potem caly tydzien jestem chora ... bo ja sama bym chciala aby ona mi jakos pomogla, ale jeszcze od smierci rodzicow nie prosilam jej o pomoc

Gość xxxyyyzznnsskkk
współczuje ci ale musisz to zrobic dla swojego zdrowia skoro tak cie to oslabia

Gość chce byc szczesliwa
ale miala swoja polowe pieniazkow po mamie to ja "przetrwonila" a oboje z mezem pracuja w dobrych firmach, i ona wie ze ja jeszcze mam i tak mnie zagada ze jej musze pozyczyc..a ja z tych pieniazkow zyje bo niestety nie moge znalesc w malym miasteczku pracy a mam tu mieszkanie. powiedziala mi ze mama jej zawsze pozyczala a tez nie miala pieniedzy. ale mama pracowala, byla na emeryturze i jeszcze zajmowala sie jej dziecmi :( a ja jestem sama , musialam zrezygnowac z pracy w innym miescie by wrocic do domu, w dodatku facet mnie zostawil, na nikogo nie moge liczyc , a ja przeciez nie jestem jej matka, tylko mlodsza siostra i tez chce miec swoje dzieci :( musialam sie wyzalic .przepraszam. ja tylko moglam liczyc na mame:(

Gość xxxyyyzznnsskkk
pogadaj z nia i postaw sprawe jasno jesli sie od ciebie odsunie to zle o niej swiadczy i nie przejmuje sie tak bo naprawde nie ma czym musisz myslec o sobie

Gość chce byc szczesliwa
xxxyyyzznnsskkk - dziekuje:) bardzo balam sie tu napisac bo tak wiele tu ludzi bardzo poniza. mi tez jest glupio pisac o rodzinnych problemach, ale dla mnei to jest bardzo ciezkie. glowe mam pelna niewypowiedzianych mysli zalu, ale nie mam komu sie wyzalic :( kazde dobre slowo daje bardzo duzo

Gość Pożyczająca :O
No więc jestem prawie 4 lata po slubie a jedna kolezanka jest mi winna jeszcze 350 zł które pozyczyłam jej jeszcze za czasów panienskich - nie musze mowic ze juz nie mam kontaktu z ta kolezanka - ale nie z powodu pieniedzy. Druga kolezanka na bieżąco pozycza na zycie, lekarstwa, przedszkole - ale na bieżąco oddaje a jak ma poslizg to zawsze mówi, ze odda pozniej - jej trzeba pomagac, młoda wdowa z dwójka dzieci. A tak to Szwagier pozyczył półtora roku temu 5 tys zł i miał oddac po 3 miesiącach a oddał po półtora roku - na szczescie. A tak to nikt wiecej nie pozycza. ta kolezanka (wdowa) to ma powiedziane ze nie ma brak kredytów tylko zawsze ma sie do mnie zwrócic!

Gość xxxyyyzznnsskkk
wiesz co moze napisz na kartce co chcesz jej powiedziec przemysl to i jej powiedz albo jesli tak bardzo sie boisz tej rozmowy to napisz do niej list moze wtedy cos zrozumie

Gość xxxyyyzznnsskkk
odemnie maz ciagle na fajki pozycza mimo ze pracuje i ma swoje pieniadze ale pozycza bo niby z bankomatu zapomina wyplacic

Powiedz ze zaczynasz oszczedzac i piniadze z twojego konta zleceniem stalym leca na oszczednosciowe i nie mozezs z niego wyjac, a kasy masz teraz wyliczone na styk.

Gość żona domowa
Twoja siostra to zwykły pasożyt i będzie Cię tak wykorzystywać, bo wie, że jej nie odmówisz. Postaw się i niech sobie znajdzie innego jelenia, nawet za cenę ochłodzenia waszych relacji.

"mama jej zawsze pozyczala a tez nie miala pieniedzy. ale mama pracowala, byla na emeryturze i jeszcze zajmowala sie jej dziecmi" Kochana córeczka z tej Twojej siostruni była.. nie ma co... :/ Niestety musisz się siostrze postawić, nikt za Ciebie tego nei zrobi. Trzymam kciuki, żebyś znlazła wystarczająco dużo siły i konsekwencji w sobie :)

Gość Pożyczająca :O
DO CHCE BYĆ SZCZESLIWA: dobre rady z tymi kontami - spróbuj!

Gość żona domowa
ps. nikt ode mnie nigdy nie pożycza, ja od nikogo też nie i wszyscy oficjalnie wiedzą, że bym nie pożyczyła. Choć ostatnio zadzwoniła dziewczyna, z którą nie mam kontaktu z 6-7 lat czy nie mam kasy pożyczyć bo musi wyjechać:) wybuchnęłam śmiechem i powiedziałam, że nie mam, bo właśnie jedziemy w Alpy na narty, a reszta jest na oszczędnościowych :)

Gość chce byc szczesliwa
Aniol Ciemnosci :) wlasnie dopiero od miesiaca tak robie, zalozylam sobie lokate krotkoterminowa, a zostawiam tyle ile ma mi starczyc, nie wiecej, i potem wyplacam i znow zakladam , kazdy grosz sie liczy, a za prowadzenie konta tez mi odciagaja, juz moglam zaraz po smierci mamy zalozyc lokate, ale siostra mi odradzala, no tak ona wydala kase ; a jak nie mialam jeszcze lokaty to mowla ze przeciez mi tam procenty nie rosna- i po tym zalozylam te lokate, ale i tak juz mam malo, bo 1 tys same oplaty. chce wyjechac za granice, nie widze innego wyboru, a chce zarobic by wykupic mieszkanie- zrobic to dla mamy:( mama ciagle sie martwila co ze mna bedzie jak jej braknie, bo 3 miesiace nie zaplace czynszu to mnei wywala z domu, a mieszkam tu juz ponad 20 lat, a siostra to by najlepiej sprzedala i sobie kase wziela :(

Gość xxxyyyzznnsskkk
twoja siostra jest dziwna (zeby nie napisac ze wredna sucz z niej) ale zalatw to bo sie biedna wykonczysz i naprawde jesli nie masz az tyle odwagi zeby powiedziec jej to w oczy to napisz jej list

Gość chce byc szczesliwa
musze konczyc , ale jeszcze tu zajrze dziekuje za dobre rady a szczegolnie za cieple slowa otuchy!:) jestem bardzo nieszczesliwa:( piekna pogoda, zycze Wam duzo dobrego i milego popoudnia:) dla mnie niestety czas stanal w miejscu pol roku temu...

Gość xxxyyyzznnsskkk
e tam bedzie dobrze wez sie w garsc i zacznij dzialac nie daj sie ograbiac!!! powodzenia ci zycze

Gość minnnss
Akurat jakoś mam ostatnio taki czas że dużo pożyczek biorę różnych. Ostatnią chwilówkę znalazłem na stronie http://odpowiedniapozyczka.pl. Tutaj mają dużo różnych ofert od znanych firm choćby z reklam telewizyjnych. Można łatwo sobie ustawić wyszukiwanie pod konkretną kwotą i czas spłaty. Ja wniosek składałem online, ale jak ktoś woli to można też telefonicznie wszystko załatwić. Przy chwilówkach to teraz na pieniądze czeka się w zasadzie parę chwil.

Gość cvbxx
Najlepszym pomysłem moim zdaniem jest szukanie pożyczki na porównywarkach. A im więcej się sprawdzi tym lepiej, żeby sobie pełny obraz oferty wyrobić i wybrać tę najtańszą. Całkiem dużo darmowych pożyczek z tego co widziałem wisi na stronie http://lowcachwilowek.pl. Tylko że jeśli jest oferta za 0 zł to trzeba doczytać do kogo jest dokładnie adresowana, bo często gęsto chodzi tylko o nowych klientów i ich pierwszą chwilówkę.