Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc szczesliwa

pozyczanie komus pieniedzy

Polecane posty

Gość gość
Tez mam taka siostre. Ciagle pozycza ode mnie pieniadze chociaz to ona cale zycie zyla na wysokie poziomie. W ciagu ostatnich 5 lat wysylalam jej takie sumy ze nazbieralo sie ponad 30 tys ale ona I tak ciagle mowi ze nikt jej nie pomaga I wszystko ma dzieki sobie. To jest uzaleznienie. Nie "pozyczysz" jestes podla egoistka. Pozyczysz to I tak nasluchaaz sie co to za pieniadze ledwo na rachunki jej wystarcza. I tak w kolko. Zeozumialam rzecz jedna- jesli nie powiem stop cale zycie bede robila na siostre w zamian nie otrzymam nawet zwyklego szacunku no to juz wiem. Jest tylko jedno wyjscie. Odizolowac sie za came wiezi rodzinnej no I po co mi taka rodzina, w ktorej jestem ofiara. Przemysl to sobie I Zapamietaj. Wdziecznosci zadnej nie otrzymasz a jesli nawet, za wdziecznosc nic nie kupisz a wydatki maja wszyscy. Taki ktos nigdy nie da ci spokoju. To juz jest mechanizm. Czy jej potrzeba czy nie, zawsze bedzie cie obciazala swoimi problemami.

Gość gość
Ja pożyczam tylko kilku osobom. Mojej żonie pożyczam ale nie musi mi oddawać, mimo to oddaje często. Koledze pożyczam co miesiąc ok 200zl ale ten oddaje zawsze po wypłacie. Jeśli komuś pożyczę np. 5 zł i mi nie oddaje, to nigdy więcej już nawet złotówki nie pożyczę.