Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majencia

Krowa twój wróg -alergia u dwulatki

Polecane posty

Witam i proszę o pomoc. Nie będę się za bardzo rozpisywać, żeby nie przedłużać. Nie dawno u mojego dziecka -drogą eliminacji-stwierdzono nietolerancję na produkty pochodzące od krowy: mleko, mięso i pochodne(sery, jogurty itp.). Proszę, doradźcie, co podawać dziecku, żeby dieta była urozmaicona. Mleko podaję sojowe. Z mięsem też nie ma problemu (kurze, indycze itp.). Gorzej jak mam coś wymyślić na drugie śniadanie,podwieczorek lub kolację. Czytam etykiety i wszędzie jest to mleko krowie:O Nie chcę podawać ciągle tego samego! Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość aloha100
nikt ci nic nie powie

chiba nie, ale moze poczytaj w necie, jakieś porady, moze wrzuć w google i coś wyskoczy

Szukała najpierw w necie, ale wyskakują mi tak sprzeczne informacje, że zaczynam już podważać to co powiedział lekarz...zwariuję jak nic:O

Dzięki, asiamt,chyba tak zrobię. Liczyłam, że tu znajdę jakieś podpowiedzi...

Gość mi_zielone
Ja robie czesto makaron ( sosy rozne- pomidorowy, pesto, krem z zielonego goroszku, cieciorki ), ryz z warzywami, nalesniki na wodzie. Na sniadanie bulka z miodem, dzemem, banan, sok owocowy lub rumianek.

Może jeść wieprzowinę, indycze, królicze, kacze, kurze. Mam problem z przekąskami, II śniadaniem i kolacją. Dzięki, mi_zielone, za sugestie!

mozesz też zrobić płatki owsiane na wodzie, taką papkę i dodać pół jabłka tartego, posłodzić mój syn to bardzo lubi

Gość mi_zielone
Nie zapominaj o owocach, przekaskami moga byc rowniez surowe warzywa.Mozesz tez robic kisiel. Soki owocowe przecierane ttez zaspokoja glod na chwile. Mieso z powodzeniem zastepuja owoce straczkowe i ryby. Jajko.

A mleko kozie toleruje? Mozesz na nim robic budyn, nalesniki itp. Sa tez sery z koziego lub owczego mleka, ale w smaku chyba za ostre dla 2 latka.