Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziewczyny, mam córeczkę Julcie, skonczyła ona miesiąc 29 lutego i od jakiś dwóch tygodni ciągle płacze. Karmię ja piersią, kilka razy zdarzyło się że dokarmiłam ją mlekiem Bebilon Pepti, no a teraz od wczoraj Julka nie zrobiła kupki. Pręży sie i stęka tak jak by robiła kupe... co zrobic żeby jej pomóc?? opadam z sil, cały dzien na rękach no i w nocy tak samo;( pomóżcie ;(

masuj brzuszek,kladz na brzuszku,,, podaj np 5 kropelek espumisanu na wzdecia albo 5 kropelek BioGaia... oba bez recepty,,,polecam biogaie :) mozna tez wykapac w cieplutkiej wodzie,klasc ciepla pieluszke...itd

Mi pomógł bobotic i noszenie na prosto...możesz masować brzuszek,przykładać ciepłą pieluszkę(przeprasuj żelazkiem) ewentualnie herbatka z kopru,pamiętaj o swojej diecie aby jedzenie nie było ciężkostrawne.

Gość moja córka
u nas pomogły kropelki Bobotic

Gość agula8
ja masowałam brzuszek, przykładałam ciepłą pieluszkę, robiłam ciepłą kąpiel, dawałam tez Latopic-probiotyk przy alergii i problemach brzuszkowych. Natomiast mojej koleżanki dziecko zaczęło lepiej robić kupki po delicolu-co by wskazywało na nietolerancje laktozy..

Gość larysa26
włącz dziecku suszarkę,od razu zamilknie:)

Gość fhthvgft
suszarka uspokoi dziecko tez polecam u nas na kolkę pomógł Delikol

Gość izusia.87
miałam to samo męczyłam sie miesiąc,i pomogł tylko sab simpleks żadnych herbatek koperkowych nie podawaj bo yo pogorszy sprawe,jeszcze espumisan w kroplach tylko jest słaby.Masuj brzuszek,chwyc obie nózki przy kostkach by się stykały i rób krężne róchy by lekko ugniatać brzuszek u nas to pmagało po pierdziochy się uwalniały:)

Gość ndkjfirejfeir
można podawać przed jedzeniem łyżeczkę przegotowanej wody, zamiast koperku polecam rumianek, ewentualnie kateterki windi- ale nie za często. A i jeszcze ciepła kąpiel, bo działa rozluźniająco. I pamiętaj- na to nie ma lekarstwa- musi przejśc samo, a Ty możesz tylko próbować łagodzić objawy.

u nas pomagały herbatka koperkowa a przede wszystkim krople Espumisan oraz masowanie bzuszka i przykladanie cieplej pieluszki, na szczescie kolki trwaly bardzo krotko

espumisan jest ok,,ale jest słaby... lepiej jakis probiotyk :) espumisan juz pozniej profilaktycznie

Gość malinowka
infacol

u nas pomógł wyłącznie infacol. a jeśli dokarmiasz, to polecam mleko Enfamil 0 (zero) lac - bez laktozy.