Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamma maksia

pobieranie krwi u 1,5 rocziaka. czy mama któraś tak miala?

Polecane posty

Gość mamamma maksia

Byłam wczoraj na pobiraniu krwi u mojego 18 miesiaczniaka do podstwowoych badan . Pani z laboratorium 2 razy go kula , za 3 razem pobrala krew i wtedy dostał jakiegos krwotoku z zyly krew tryskala jak z kranu nie dało jej sie zatamować ... myslalam ze tam zawału dostane . siedziały latały naciskały niewiedziały co robić czy tak wyglada słuzba zdrowia i kazały do szpitala jechac... no kutde cos spierniczyły a teraz do szpitala trzeba jechac?nawet pediatra nie zobaczył a to duza przychodnia wszystko było we krwi ale na szczescie skonczyło sei wszystko szczesliwie. Czy mama miala taki przypadek ktoras?

mojej corce jak miala 1,5 roku pobierali krew z paluszka teraz w wieku prawie 3 lat-pobierali juz z żyły, ale pani byla tak fachowa, ze dziecko nawet nie pisnelo :) nawet nie chce wiedziec co przezylas w tym laboratorium :(

Gość nastolatkamama
Dlatego w mojej przychodni ,pielęgniarki nie pobierają krwi tak małym dzieciom ,po prostu się boją i od razu wysyłają do szpitala.Tam są pielęgniarki,które non stop pobierają małym dzieciom krew i mają wprawę

Gość panna annna
od urodzenia moje dziecko ma regularnie pobierane z zyly.Nigdy nic sie nie stalo,ale nie kazda pielegniarka potrafi to zrobic i nie kazda chce.Latwo uszkodzic zyle.Ja bym je tam opierdolila od gory do dolu.

Gość panna annna
u mnie w przychodni tez nie podejmuja sie tego.Tzlko w szpitalu i we 3 osoby to robia

Gość mamamma maksia
wiecie w nerwach nawet o tym nie pomyslalam biegajac od lekarza do lekarza . ale jak myslicie mozna napisac skarge?

Gość należy im się opierdziel
za panikowanie, i powinny wezwać pediatrę w pierwszej chwili - a nie do szpitala odsyłać, ale uszkodzenie żyły podczas pobieranie się zdarza i trzeba się z tym liczyć - o to nie możesz mieć pretensji.

po twoim opisie mam wrażenie że one po prostu nie trafiły w żyłę tylko w tętnicę zdarza się chociaz łatwe to nie jest :) u nas w przychodni krew dzieciom pobierają od skończonego 3 roku zycia wcześniej odsyłają albo do szpitala albo do miejskiego laboratorium gdzie panie mają wprawę bo wiadomo dzieciom inaczej się trochę pobiera i szczerze ci powiem że w szoku jestem ze z żyły a nie z paluszka pobrały ale jak wolą :) co do skargi to pisać niby możesz ale po co skoro coś takiego się zdarza i to nie była ich wina

Gość panna annna
wiesz wypadki sa wszedzie.W szpitalu to bylo?Ja bym poskazyla sie nie tyle na ten wypadek co na reakcje pielegniarek i nie wezwanie lekarza a odeslanie z kwitkiem.

Gość mamamma maksia
w duzej przychodni dzieciecej i dorosłych

Gość błąd jakiś zrobiły przy
pobieraniu. Współczuję że musiałaś coś takiego przeżyć. Żadnej tryskającej krwi nie może być przy pobieraniu. Mojemu dziecku pobierali w wieku 6 miesięcy a potem właśnie 1,5 roku dwa razy i nigdy coś takiego nie miało miejsca

Gość błąd jakiś zrobiły przy
ja raz pytałam o pobieranie z palca, to powiedziała mi pielęgniarka, że długo by tego paluszka trzeba by ściskać żeby się nazbierała odpowiednia ilość krwi ( do różnych badań czasem wystarczy odrobina, a czasem potrzeba więcej) i byłoby to równie bolesne i nieprzyjemne jak pobieranie z żyły. A z żyły to przynajmniej szybko i po sprawie.

jak krew tryskala to nie z zyly; z tetnicy predzej ale jak one trafily? niezlego pecha mialy kobiety... szkoda ze tak spanikowaly bo tylko zestresowaly ciebie i dziecko a wystarczylo ucisnac porzadnie; niestety w przychodniach personel jest slabo przygotowany do dzialania w sytuacjach naglych;

do zwykłej morfologii wystarczyło z palca, ale nie wiem co tam jeszcze było trafiła w naczynko, albo uszkodziła żyłę, to jasne

jeszcze mi przyszlo do glowy ze moze zapomnialy zdjac staze z ramienia, wtedy mogla krew wyplywac pod wiekszym cisnieniem z zyly;