Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczepieeniee

pierwsze szczepienie-jak zagadac dziecko aby nie plakalo

Polecane posty

Gość szczepieeniee

wiem,ze placzu nie unikne, ale macie jakis sposob aby dziecko mniej cierpialo??myslalam juz zeby podac malemu piers, zacznie ssac i moze mniej zaboli,co myślicie?

Gość dsja
Pierś podaj po szczepieniu. A w czasie chodzi o to by było szybko. Noworodka nie zagadasz.

podobno tak sie czasem robi, ale u nas pediatra zabroniła wkładać cokolwiek do buzi dziecka podczas tego momentu, zeby uniknąć zachłyśnięcia, myślę, ze to ma sens płacz będzie krótki, a pierś mozesz dać zaraz po, wtedy dziecko powinno się uspokoić i ukoić bół w Twoich ramionach

tak malego dziecka nie zagadasz, a szczepienie dziecka przyssanego do piersi uwazam za nietrafiony pomysl; jesli juz to podac piers po, zreszta samo szczepienie trwa moment doslownie;

A ja właśnie podczas szczepienia podałam małej pierś, bo tak zaleciła pielęgniarka, mała w sumie nie ssała, ale była przytulona i myślę, że to trochę jej pomogło, że czuła mamę - ale bez płaczu się całkiem nie obeszło ;-) Nie ma co panikować, trzeba do tego podejść, że jest to konieczność dla dobra dziecka i być przygotowanym na płacz, który szybko mija. powodzenia

Gość mamama27
e tam pierwsze szczepienie - to naprawde pikuś - dziecko sie rozplacze - pierś dasz sekunde po zastrzyku i jest spokój - gorzej jest potem jak dziecku już siedzi - trzeba je trzymać bo chce wstać itd - ale nie taki diabeł straszny - oni szczepią tyle dzieci że mają swoje sposoby - mój lekarz zalecał dać paracetamol albo ibum przed szczepieniem - to dawałam zawsze