Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studia-studia-studia

ile tak naprawdę kosztują studia w UK ?

Polecane posty

ktoś z was studiuje? chodzi mi o studia dziennie full time, ile to tak naprawdę kosztuje rocznie? czy są jakieś stypendia, dotacje itp.? Nie mogę znaleźc dokładnych informacji w internecie. Moja siostra chciałaby studiować tutaj, jestem ciekawa jakie są koszty, chciałabym jej pomagać finansowo, ale nie wiem z jakim wydatkiem muszę się liczyć.

Gość no sorry ale pardon
jak nie mozesz znalezc tych info na necie to znaczy ze sie nie nadajesz na studia.

heheh no ty się tym bardziej nie nadajesz jak nie potrafisz czytać po polsku :D przecież pisałam, że moja siostra chciałąby studiować nie ja. Chciałaś/chciałeś mnie obrazić, ale nie wyszło co??? heheh

Gość nie wrócilabym
a nie lepiej zadzwonić do uniwerku i spytać u źródła?

Gość studentka cudnej uczelni
Hej to zalezy gdzie - w 2012 weszla w zycie ustawa zezwalajaca na podniesienie rocznego czesnego do 9000 rocznie i skorzystalo z niej ponad 60 uniwerkow na terenie UK. Moj w dalszym ciagu liczy 3290 za rok plus 1860 w przypadku rocznego stazu. Mozliwe sa dotacje, polecam strone studence finance rejonu, w ktorym siostra chce studiowac. Ja pobieram ok 6000 funtow rocznie plus 3290 na pokrycie kosztow uniwersytetu, co przy pracy na pol etatu starcza mi w zupelnosci. Czesc tej kwoty jest forma studenckiej pozyczki, czesc dofinansowaniem, ktorego zwracac nie musze pozdrawiam

Gość no sorry ale pardon
hahah ,no niestety ale studia skonczylam w uk i wszystkie informacje znalalazlam sobie SAMA!.wiec skoro twoja siostra nie potrafi to znaczy ze nie nadaje sie na studia. :P :P :P

Gość pierwsze buty
w szkocji studia sa za darmo