Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa w biznesie

Jak rozreklamować swój salon?

Polecane posty

Gość Nowa w biznesie

Witam Może macie pomysły, bo mnie trochę przygniotło :( Nie tak dawno otworzyłam w Warszawie salon kosmetyczny. Kosztowało mnie to wiele nerwów, pracy i wyrzeczeń, ale od wielu lat było to moje marzenie i w końcu się udało :) Udało, to za dużo powiedziane. Chociaż salon jest (prosperuje od przeszło tygodnia), to klientek jak na lekarstwo. Może ktoś miałby pomysł, jak go rozreklamować. Byłabym wdzięczna za każdą pomoc :)

Gość aaaasss
ja może mam kilka pomysłów, ale powiedz najpierw- jak go reklamujesz?

Gość nie znasz marketingu-reklamy ?
najtańsze są plakaty rozwieszane w okolicy salonu, w miejscach zatłoczonych i widocznych

masz swoją stronę internetową z mapką dojazdu i świadczonymi usługami ? klientkom rozdajesz wizytówki ?

będziesz ostrzeżeniem dla innych że ryzykownie jest otwierać własną firmę bez zgłębienia marketingu

Gość Nowa w biznesie
nie znasz marketingu-reklamy ? Widzę, że pozjadałeś/łaś rozumy a nic konkretnego nie umiesz poradzić :-O Reklamowałam salon - ulotki, promocje, internet (nie wiem, w jakim świecie żyjesz, ale w moim reklama internetowa to podstawa). Stronę www, jak i e-wizytówkę posiadam. Rzucałam informacje na forach, na fejsie i naszej klasie. będziesz ostrzeżeniem dla innych że ryzykownie jest otwierać własną firmę bez zgłębienia marketingu Jesteś żałosnym trollem.

Gość MałaPomarańczowa
Powiem Ci jak ja reklamuję swój interes: po pierwsze dobra strona po drugie ogłoszenia na wszystkich znanych mi portalach (gumtree, allegro, alegratka, tablica, kupsprzedaj itp) po trzecie wizytówki strony na tematycznych portalach ogłoszeniowych w necie do tego polecam banery reklamowe- porozwieszaj kilka na ogrodzeniach w dobrze widocznych miejscach w okolicy, strona na fb- to już masz w gazecie reklama się nie opłaca, przynajmniej w moim przypadku no i potem najlepszą reklamą są polecenia od znajomych, ale najpierw musisz zdobyć jakąś podstawową pulę klientów

Gość chyba masz mało przekonywujące
ulotki albo za dużą konkurencję (nie trafiłaś w niszę)

albo otworzyłaś salon w miejscu gdzie nie ma klientów

polącz niewielką ilość mlm z dużą ilością marketingu szeptanego

Gość Nowa w biznesie
MałaPomarańczowa Pięknie Ci dziękuję za podpowiedź :) I życzę sukcesów :)

No niestety masz dość dużą konkurencję, ale też szerokie pole do popisu. I jeśli chodzi o formy promocji to możesz oczywiście skorzystać z tych tradycyjnych, jak billbordy, czy ulotki, ale wiesz warto pomyśleć o działaniach w internecie, pozycjonowanie, czy marketing szeptany mogą Ci przynieść ogromne korzyści, ale jak nie wiesz jak się zabrać do działań promocyjnych możesz zatrudnić do tego firmę. Jak zależy ci na jakości, a też nie chcesz wydawać dużo pieniędzy możesz się zgłosić do Advanced Art.