Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wefrwefwfwfwef

Obiad za 4 zlote dla 4 osob na 2 dni

Polecane posty

Gość wefrwefwfwfwef

Mam wlasnie taki dylemat, mam 4 zl., a musze zrobic jakis porzadny (lub wygladajacy na porzadny) obiad na 2 dni, na 4 osoby. Pomyslalam ze moze zrobie dwie pizze, bo mam w domu drozdze, musialabym wtedy dokupic do ciasta mąke (1.50zl). Mam ser, ketchup, ale nie mam warzyw ani zadnych wedlin ani kielbasy. cebula jest niby tania, ale jak kupie ze 3 duze to juz wyjdzie ponad zlotowke pewnie,a gdzie tu jeszcze wedliny i kielbasa :( Podpowiedzcie cos :(

Gość to co zwykle
a co jeszcze masz w domu?

Gość eleleo
zrób placki, zupę, czy spaghetti

Gość to co zwykle
spagetti za 4 zl nie zrobi bo mieso wiecej kosztuje

Gość to co zwykle
moze pyzy ziemniaczane

Gość Men Struacja
No to będzie wyczyn!

Gość hmmm mhhy
ja na dzis zrobilabym pizze margharite a na jutro fure plackow ziemniaczanych i juz.

Gość wefrwefwfwfwef
nalesniki juz byly przez dwa dni wiec odppadaja. plackow ziemniaczanych do ust nie wezme ble :( W domu mam kilka kartofli,mleko, ser, jajka, drozdze, resztke maki (niestety, do pizzy potrzebuje 3 szklanek i musze kupic nowa:/), zadnych warzyw ani miesa :(

Gość no za 4zl to ty porzadnego
obiadu nie zrobisz... nie masz od kogos pożyczyć chociaż 15zl?

kopytka i sos pieczarkowy z torebki. placki ziemniaczane krupnik na kostce rosolowej, jak masz kasze, napisz wszystkie produkty ktore masz w domu

Gość wefrwefwfwfwef
SLUCHAJCIE!!! Przeszukalam wszytskie kieszenie, szuflady itd i poznajdowalam jeszcze kase, teraz mam 10.50 :D:D:D:D:D:D:D

Gość to co zwykle
izi girl ona napisala co ma w domu W domu mam kilka kartofli,mleko, ser, jajka, drozdze, resztke maki (niestety, do pizzy potrzebuje 3 szklanek i musze kupic nowa:/), zadnych warzyw ani miesa

Gość wefrwefwfwfwef
dziekuje za odzew,ale u mnie sie nie jada takich eeee polskich rzeczy jak kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, ogolnie moja rodzina nie lubi rzeczy robionych z ziemniakow oprocz samych ziemniakow oczywiscie. Takze ziemniaki tylko w zupie albo jako dodatek do kotletow. A jezli zupa to z wkladka miesna,a ze na mieso mielone mnie nie stac,dlatego wymyslilam tą pizze, takiej wyjdzie wziac po kilka plasterkow roznych szynek i jedno petko kielbasy.

Gość to co zwykle
to zrob jakas zupe np pomidorowa, kapusniak, jarzynowa z mrozonki na kostce rosolowej i te pyzy ziemniaczane na 2 dni powinno starczyc

Gość to co zwykle
aha to zrob te pizze ja dzis robie mielone, ziemniaki i buraczki na cieplo z tym ze nic nie kupuje bo wszystko mam w domu

Gość wefrwefwfwfwef
mysle ze za te 10.50 sobie poradze, wezme make za okolo 1.70 jesli jeszcxze jest w promocji, cebula okolo 1.20, po piec plasterkow jakichs tanich szynek i jedno petko kielbasy. moze kilka pieczarek dla ozdoby. myslicie ze wystarczy??

Gość kjjhkhjhjbjkkjm
to zrob te pizze, kup jakąś tanią kiełbasę i jedna papryke i bedzie ok. Wystarczy Ci jeszcze na 4-5 pieczarek (na jedna pizze starczy) i w jeden dzien zrobisz z pieczarkami i wedlina i serem a w drugi z wedlina, papryka i serem :p

Gość hahaha może
komary w sosie wlasnym :D:p

Gość kjjhkhjhjbjkkjm
a jak masz może jakiś makaron w domu to możesz zrobić łazanki :) kupisz kiszoną kapustę, 1 cebulę, kiełbase i z tego wyjdzie spora porcja łazanek

Gość wefrwefwfwfwef
widzialas ile kosztuje papryka? wole ja sobie odpuscic szczerze mowiac... jeszcze mam ogorki w sloiku wiec tez wrzuce na pizze.

Gość wefrwefwfwfwef
nawet nie wiem co to sa te łazanki,kojarza mi sie ze siwetami, ale jak pisalam u mnie nie jada sie takich staropolskich potraw, kiszonej kapusty. nawet nie wiedzialabym gdzie ja kupic :D

boszsze ale autorko jestes wybredna nic tobie nie pasuje. ani placki ani lazanki no kompletnie nic. po co sie pytasz skoro wybrzydzasz wszystkie propozycje

Gość to co zwykle
ogorki ze sloika na pizze?

Gość to co zwykle
ale fakt faktem jestes troche wybredna moglabys zrobic tyle tanich rzeczy do jedzenia a nie chcesz bo nie zjedza u mnie jak nie byloby co to by jedli dobre sa jeszcze kotlety ziemniaczane a co do zup to ogorkowa na zeberkach

Gość kjjhkhjhjbjkkjm
papryka jest droga ale lekka wiec jedna wyjdzie niecałe 2zł a na pizze wystarczy spokojnie. No ale zrobisz jak chcesz

Gość kjjhkhjhjbjkkjm
Z resztą zgodzę sie z wypowiedziami wyżej, po co prosisz o zdanie jak i tak wykluczasz wszystko i sama wiesz lepiej? Skoro już zaplanowałaś co zrobisz i co kupisz to po co ten temat? :)