Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wefrwefwfwfwef

Obiad za 4 zlote dla 4 osob na 2 dni

Polecane posty

Gość wannika1
zrob wodzionke ,biedaczko

Gość smutna kobitkaaaaa
ja bm zjadła wodzionke teraz....dawno nie jadłam...taka świeża z czosnkiem mniammmmmmmmm:)

Gość mlodamamapyta
pizza koniecznie musi byc z miesem? to moze salami w plasterkach w paczce? sa po 4 zl nawet. a masz moze przetwory? ogorki w occie, papryke? mozesz dodac do pizzy. albo zamiast miesa groszek dac? ja ze 3,5 szklanek maki robie pizze na 2 blaszki duze.

Gość wefrwefwfwfwef
no wybrzydzam bo nie jestesmy biedni, wiec to nie jest tak ze rodzina zje byle co, bo sa glodni. zablokowalo mi karte do bankomatu, z mojej wlasnej glupoty do czego nie chce sie przyznac, jutro wyplace w banku ale dzis zaraz musze zrobic ten nieszczesny obiad :D wybrzydzam tylko jezeli chodzi o jedzenie z kartofli ktorego absolutnie nie cierpie i jakies takie staropolskie przepisy jak lazanki, jakas kiszona kapusta i ziemniaki z kwasnym mlekiem czy cos, ble, tego po prostu sie u mnie nie jada, zreszta szczerze mowiac nie wiedzialam nikogo kto by jadl takie rzeczy. Ogorkowa tez bym mogla zrobic, ale nie wiem czy by mi starczylo na zeberka, w sumie sprawdze w sklepie.

wefrwefwfwfwef nawet nie wiem co to sa te łazanki,kojarza mi sie ze siwetami, ale jak pisalam u mnie nie jada sie takich staropolskich potraw, kiszonej kapusty. nawet nie wiedzialabym gdzie ja kupic Kurwa,jaka ARYSTOKRACJA-to ble,tamto ble,tego nie lubią,tego tez nie ... jak Ci bieda zajrzy w oczy to bedziesz wpierdzielac obierki z ziemniaków i suchy chleb. Widac,ze na codzień przetrawiacie same śmieciowe żarcie i co za tym idzie-całą kase,a kilka dni do wypłaty(domyslam sie,ze 10.03) skomlesz,ze masz 4 zł w portfelu i nie wiesz co ugotowac. Dziewczyny sie dwoją i troją,wyszykują Ci tanie potrawy,a Ty kuzwa marudzisz i wybrzydzasz

Gość wefrwefwfwfwef
mlodamamapyta ----> nie mam zadnych przetworow, nie robie takich rzeczy. zamiast salami wole kupic kilka plasterkow roznych rodzajow wedlin. groszku tez u mnie nikt nie jada, jesssu znow wybrzydzam :D tzn uwazam ze groszek jest zbedny w pizzy :) ja tez robie dwie wielkie blachy i to z 3 szklanek maki.

Gość to co zwykle
nie widzialas zeby ktos jadl kapuste kiszona? a bigos? ziemniaki z kawsnym mlekiem sa pyszne lazanek nie jadlam nigdy :( ale chetnie bym sprobowala

Gość xxxxyyyyy_____
Za 4 zł dla czterech osób na 2 dni - hehe no to byłby wyczyn ;) za 10,50 będzie na jeden dzień:)

jasne,karte Ci zablokowało buhahaha to bys juz dzisiaj pędziła do banku a nie skomlała,co by ugotowac za 4 zł,o przepraszam-niedoczytała za 10,50 troche pokory,niektórzy ludzie nawet od swięta nie jedzą tego,czego Ty "byś nie tknęła" czyli placki ziemniaczane,łazanki,pyzy itp Jak Ci dupsko zgłodnieje NAPRAWDE to bedziesz jeszcze płakać za takim jedzeniem.

Gość wefrwefwfwfwef
mkkafe - ale czego sie denerwujesz, jak na razie odpukac bieda mi nigdy nie zajrzala w oczy, ten obiad traktuje raczej jako cos smiesznego, zreszta wyjde z tego bardzo ladnie. Wlasnie niue jadam smieciowego jedzenia i jestem z tego dumna, proponowano mi tu sosy z proszku i zupy na kostce rosolowej - nie jadam tego. Moja pizza tez jest zdrowa, na drozdzach, ze zdrowa maka i platkami owsianymi, do tego kilka warzyw i szynek i ser, nic smieciowego w tym nie widze.

Gość to co zwykle
zupe tez mozna zrobic na porcji rosolowej ona jest bardzo tania

Gość wefrwefwfwfwef
hahaha mam karte w mbanku, do nich sie dzwoni nie chodzi, od polnocy bede miala odblokowana, ale jak mowie - to nie jest problem. Pokory? ale do czego? czy ty jak pojdziesz do mcdonalda czy gdzies to z pokory przed tym,ze miliony osob w afryce gloduja - nie zjesz nic? watpie. Jest mi przykro ale nie bede z tego powodu jadla ze mietnika ani zwiru z jezdni tylko to,na co mam ochote.

Gość mał
Można zrobić makaron z serem i z cukrem - tanie i lekkie. Poza tym: - łazanki, - makarony z sosem z torebki. - ostatnio widziałam fajny fix z firmy appetita - potrzebne są do niego ziemniaki i majonez, a wychodzą pyszne ziemniaki zapiekane w sosie cebulowym :) - ziemniaki zapiekane z boczkiem + kefir. - risotto z pieczarkami i jakimś mięsem. No, a za 10, 50 to już można poszaleć - kupić mrożonkę z warzyw, dodać jakieś mięcho, podać z ryżem, czy kaszą i obiad gotowy :)

Gość ja majkaaaaaa
ciekawe co ty za dobre niesmieciowe szynki kupisz za te 10 zł na osiem kawałków pizzy:D

Gość smutna kobitkaaaaa
łazanki, bigos, kapusta kiszona czy kartofle z kiszko to są super smaczne dania, uwielbiam:) kobieto masz pełną dupe, rozpieszczona, u mnie się tego i tamtego nie jada...masakra.......zobaczysz jak ci bieda zajrzy w oczy, zobaczysz! ja nie jestem biedna ale nie rozwalam kasy na fasfudy!!!

Gość wefrwefwfwfwef
to co zwykle --- a wiesz ze u mnie w sklepie takie kawalki duze kurczaka hmmm nigdy nie pamietam jak sie nazywaja cholera,w kazdym razie sa w podobnej cenie do porcji rosolowej a skladaja sie z praktycznie samego miesa, zawsze zamiast porcji rosolowej kupuje wlasnie je. ale nie moge sobie przypomniec nazwy :( dopiero niedawno je zauwazylam.

Gość to co zwykle
a dla mnie to pizza to takie troche smieciowe jedzenie bo daje sie do niej to co zostaje czyli same resztki praktycznie i szczerze mowiac wolalabym juz zjesc mielonego z ziemniakami i ogorkami w occie czy tam kiszonymi

Gość wefrwefwfwfwef
jezus maria czemu niektore osoby tutaj sa takie?? czemu mam zobaczyc co to bieda? czy kazdy w swoim zyciu musi byc biedny? ja nie jestem bogata, nie jestem tez biedna, jestem z klasy sredniej, tez nie jadam fastfoodow bo ich po prostu nie lubie, czy skoro ich nie lubie to tez powinnas zaraz zaczac krzyczec "kiedys zobaczysz i bedziesz musiala jesc fastfoody, zobaczysz!" --> byloby to analogiczne do tego,co mowisz teraz :) Ja nie wiem, jezeli czegos nie lubie to tego po prostu nie zjem,tak bede wybrzydzac, bo nie cierpie biedy i nic mi sie nie stanie jesli bede jadla rzeczy,ktore lubie. Ale rozumiem,ze mialabym szacunek na kfe tylko, jakbym jadla lazanki z kiszona kapucha polane sosem z torebki,smalcem i boczkiem. no i z dodatkiem kefiru :P

Gość wefrwefwfwfwef
to co zwykle - a no to widzisz, u mnie nie ma nigdy czegos takiego jak "resztki z czegos" wiec zeby zrobic pizze musze isc i kupic swieze rzeczy, wszytsko zalezy jak co sie robi :)

Gość to co zwykle
jak nie masz resztek jak sama napisalas ze masz troche sera to sa wlasnie te resztki ktore wrzuca sie do pizzy

Gość cospodobnego
No to może autorko oświeć Nas co zwykle jesz - kawior, oliwki, łososia i wszystko popijasz Don Perignon? Bo widzę, że prawie wszystkie propozycje zwykłych obiadów odrzuciłaś

Gość to co zwykle
oliwki to taniocha duzy sloik kosztuje niecale 20zl

Gość ja majkaaaaaa
no pytam się jakiej ty niesmieciowej wedliny nakupisz za te 4 zł na dwie blachy pizzy :D

Gość to co zwykle
ja kupuje dobra wedlinke od faceta ktory ma ubojnie i sam robi kielbaski, szynki, pasztety i rozne takie rzeczy

Gość aja wiem
le u mnie sie nie jada takich eeee polskich rzeczy jak kopytka, pyzy, placki ziemniaczane jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;/ burzuje

Gość ja majkaaaaaa
taaa jasne za 4 zł to kupisz co najwyzej 1-2 plasterki DOBREJ szynki, takiej ktora nie ma w skladzie 40%miesa:D

Gość opiopi
Wszystie propozycje oparły się o ziemniaki a autorka powiedziała, że ziemniaczanych potraw nie lubi - to już atak na nią. Z resztą od początku była mowa o pizzy, więc skoro autorko znalazłaś więcej pieniędzy to zrób pizzę bardziej urozmaiconą i nie radź się na kafe bo tu 90% czeka tylko żeby dać upust emocjom nawet w takim temacie jak "co zrobić na obiad".