Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość statystyczka

Faceci macie dowód że kobieta na tym samym stanowisku mniej zarabia

Polecane posty

Gość czyli przedsiębiorca
który zatrudniłby same kobiety,oszczędziłby kupę kasy na kosztach,a te głupki wolą płacić więcej facetom za tę samą pracę,co za altruizm

Gość czyli przedsiębiorca
a nie zauważyłaś,że to są dane średnie,i że pracodawcy nie są idiotami,i jeżeli facet zarabia więcej to nie chodzi o taką samą pracą

Gość statystyczka
ty mnie nie rozumiesz kutasie głupi :/

statystyki nei są miarodajne z tego względu, że nazwa stanowiska nei mówi w jakiej firmie dana osoba pracuje (dużej/małej) i jakie obowiazki naleza do jej kompetencji.

Gość cortez_babolez
To ja miałem zupełnie odwrotnie. Zarabiałem dokładnie tyle samo, ile kobieta na równorzędnym stanowisku. Ale jak kurier przywiózł bardzo ciężką paczkę to ktoś ją musiał wtaszczyć na górę i chyba każdy domyśla się kto z nas to robił. I takich sytuacji gdzie ona tego nie zrobi "bo jest kobietą" były setki. Wcale się nie dziwię, że zarabiają statystycznie mniej. I tak kobiety mają dobrze, bo okupują praktycznie cała budżetówkę (urzędy, szkoły). A tam, gdzie właścicielowi zależy na firmie to normalne że faceci zarabiają więcej.

W dużych firmach, dla pracodawców niema kobiet, czy mężczyzn, są tylko numery pesel. Przy pracach bardziej fizycznych, to jest stała pensja + bonus za wydajność (typu 2zł/szt). W przypadku programisty, to też jest stała pensja + bonus od ilości zrealizowanych komponentów. Kurierzy dostają też bazową pensję i dodatkową od ilości rozniesionych przesyłek (i wielkość bonusu zależy od ich rozmiaru i wagi). W ogóle trudno korzystać tutaj ze statystyki. Jak jest budowa i tam pracuje 30 mężczyzn i np zdarzy się jedna kobieta, to od wydajności tej jednej kobiety zależy w praktycznie 100% średniej pensji kobiet na danej budowie. Jak jeden mężczyzna minie się z powołaniem, to jego niższa pensja zbytnio średniej nie obniży, a jeśli tej jednej kobiecie iść nie będzie, to średnia pensja kobiet poleci na łeb na szyje.

Gość dlatego nienawidzeeee
być kobietą :o W naszym kraju czuje sie jak zywe gówno, a wszyscy patrzą na mnie jak na chodzącą macicę :o Najbardziej wkuriwaja mnie faceci którzy twierdzą że wcale nie jestesmy dyskryminowane, ja sie spotykam z tym na każdym kroku bo siedze w branży zdominowanej przez facetów. I gorzej sobie radzę? Nie. Do tego musze wysłuchiwać seksistowskim komentarzy zakompleksionych fiutków :o