Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jedzą....

Co dajecie dzieciom do zjedzenia po powrocie z przedszkola?

Polecane posty

Gość ile jedzą....

Obiad, podwieczorek? O której odbieracie dziecko z przedszkola? Jeżeli zaraz po obiedzie, to w domu już nic nie je do popołudnia?

Gość ja odbieram
corke o 14 i ok 16-16:30 zjada w domu jeszcze obiad,potem kolacja o 19-19:30

Gość lek
obiadki jedza dzieci przeważnie około południa , wierz mi porcje są naprawdę niewielkie ( byłam widziałam) więc jak odbieram córcię o 15 jest głodna i lecimy na obiad, lub jakąs fajną kanapkę zjada. Nie martw się dawaj dziecku śmialo obiad :)

Gość ja odbieram
U NAS OBIAD JEST O 13:30,ZAWSZE ZJADA DWA DANIA(WYJATKIEM SA NALESNIKI-NIE LUBI),ALE I TAK JEST JESZCZE GŁODNA POZNIEJ.fAKT,PORCJE W PRZEDSZKOLU TO POŁOWA TEJ"DOMOWEJ"....

Gość zazwyczaj drugi obiad
ew jajecznice np i pozniej owoc i kolacja

Gość Jo-------anna
Zalezy, u nas w przedszkolu są duże porcje. ja spokojnie się najadam., Poza tym dzieci mogą brać dokładki. Chyba, że rodzic sobie akurat nie życzy aby dziecko tyle jadło - były takie przypadki. Wówczas proponujemy warzywa, sałatki. Ale to przedszkole prywatne..

u mnie dzieci jedza ostatni posilek w przedszkolu o 16, ja odbieram je o 17.30, pierwsze co w samochodzie juz trabia ze glodne wiec idzie przekaska (na czas jazdy do domu) jablko/gruszka/brioszka/bulka slodka/imbirowe ciastko itd a w domu staram sie zrobic jakas ciepla kolacje na szybko placki z jablkami, nalesniki, makaron z sosem, piersi z kurczaka, cos co sie da zrobic w 20 min:P bo potem chwila zabawy, kapiel i spac :)

Gość Jo-------anna
tilli-tilli, a o której zawozisz dzieci do przedszkola?

Gość milllllena
My wracamy do domu między 15-16 ta i od razu odgrzewam obiad. Zawsze staram się coś dzień wczesniej ugotować, co najmniej zupę. Nie narzekam na jedzenie przedszkolne ale wiadomo jak to w przedszkolu, zje, nie zje.... bardzo chętnie jedzą drugi obiad w domu a my z mężem też musimy coś zjesć.

Gość glupia matkaaaa
wszystko na co ma ochotę, a co, nie owlno dać drugiego obiadu jeżeli dziecko ma ochotę, co za głupie pytanie, przecież jak my jemy obiad po pracy to co dziecko ma sie patrzeć

u nas akurat w przedszkolu corka chetniej je niz w domu, w domu wszystko na nie a tam podobno zjada az milo patrzec (potem w czasie spaceru do domu opowiada dokladnie co zjadla). ostatni posilek w przedszkolu tzn podwieczorek ma o 15, odbieram ja zaraz po. W domu zje jakis owoc, potem, kolo 18 kolacje (zupe najczesciej)

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja córke odbieram o 14, je w domu obiad, kolacje a w miedzy czasie owoce, słodycze, jogurt na co tylko ma ochote ;)