Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

19kisielek95

Co robię źle? Czemu tyję?

Polecane posty

WItam. We wrześniu zeszłego roku przeprowadziłam się do Anglii by uczyć się tutaj i napisać międzynarodową maturę. Mam w tej chwili 17 lat, 170 wzrostu i... 83 kg. A było już 85! (miesiąc temu). Natomiast gdy tutaj przyjeżdżałam... 73. PRzytyłam 10 kg! Zawsze miałam problemy wagą, byłam pulchniejsza, ale moje BMI było w porządku. 3 lata temu przybyłam z 60 do 73 w niespełna miesiąc, ale wtedy dojrzewałam. Poszłam do dietetyka i wykryli mi tarczyce. Nadczynność. Ale uporałam się z nią taką dietą, schudłam do 65. Potem powoli znowu to 73, a przez ostatnie pół roku... 10 kg więcej! Zawsze bardzo dużo ćwiczyłam, trenowałam pływanie (3 razy w tygodniu 2 godziny morderczej udręki trenera!)a moja budowa pozostawała taka sama. Co robię źle? Ostatnio zaczęłam wpisywać na stronce co jem każdego dnia... i wychodzi mi około 1200-1400 kcal! Czy to naprawdę aż tak dużo by przytyć aż 10 kg? Mój obecny jadłowpis (mniej więcej): po wstaniu sok z pomarańczy, naturalny, nie z koncentratu tylko z 'mielonych' owoców śniadanie płatki (takie oponki z miodem), s 2 śniadanie w szkole: wersja 1: ok. 0,7 kg marchewek i jakieś ciastko dietetyczne wersja 2: serek wiejski ok 350 g z solą i pieprzem lunch: zazwyczaj rosuł z makaronem gotowany na kostce i jak jeszcze jestem głodna to 2 jajka. Jak jestem mniej głodna to kawałek sera żółtego i 2 jajka obiad/kolacja (godzina 17, była osiemnasta ale namówiłyśmy rodzinę u której mieszkamy do zmienienia godziny) normalny duży obiad. Zawsze na początem duży talerz sałatki z sałaty, ogórka, pomidora, ew. papryki lub cebuli i to co ta rodzina przygotuje, czyli albo spadetii, semniaki, ryż, kurczak, różnie... po tym jestem zazwyczaj najedzona. Spędzam średnio 2-3 godziny dziennie na siłowni lub zajęciach aerobowych, 2-3 razy w tygodniu chodzę do sauny. CO ROBIĘ ŹLE? Powiedziałam sobie, że muszę schudnąć co najmniej 20 kg. MUSZĘ - źle się czuję w swoim ciele. Jeżeli ktoś chce mnie ocenić po zdjęciu, niech pisze maila na tlen. (superkasiulek@tlen.pl Proszę, pomóżcie mi! PROSZĘ!

Gość zrozpaczona:(
Moze woda zatrz\ymuje sie w organizmie? Kiedyś oglądałam o tym w rozmowach w toku. Dziewczyny megaaaaa utyły właśnie od tego.

Gość heeeehhhhe
Jesz dużo za mało i spowolniłaś przemianę materii. Proste.

Gość leini
bierzesz leki na nadczynność ? ogólnie nie jesz dużo, chyba, że wieczorem na obiedzie się objadasz wyjątkowo?

A może za dużo żresz? Mam sprawdzony sposób, żeby schuść. słuchaj uważnie. Weż korek od butelki po winie, włóż go w odbyt (trzymaj go tam przez tydzien) i zaklej paszczura. Jeśli przez tydzien nic sie nie wydarzy to się nie martw. Czekaj. Po określonym czasie sama zobaczysz co sie wydarzy. I mówie Ci, że to naprawdę działa!

woda się zatrzymuje gdy się uszkodzą nerki. Badanie moczu chyba to wykazuje

Nie, nie biorę już leków, przed świętami miałam badania i chociaż w górnej granicy byłam, to w normie. Badanie moczu tez miałam i nic mi nie wykazało.

o kurcze, to masz nie ciekawie. Moze jakaś alergia?

Gość leini
fiel - cóż za pokaz inteligencji :o

Gość poker137
zamiast jeść tyle rozłóż jadłospis na 5 porcji wliczając owoce i warzywa surowe jak chcesz to ci napisze jadłospis na 7 dni tygodnia ja schudłam w ciągu tygodnia4kg

Gość rzeczywiście ciekawe co pisze
śledź w puszce - ja też to zauważyłam, że (prawie) wszyscy moi znajomi, którzy pojechali do Wlk Brytanii nagle zaczeli tyć!

Poker 137 Bardzo chętnie bym o taki jadłospis poprosiła. Jest tylko jedna uwaga - NIENAWIDZĘ RYB i ich nie zjem. Wolę chodzić głodna. :-)