Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qasqqqa

Wyborcy Tuska!!!

Polecane posty

Ci trzeźwo i realnie myślący się już zorientowali i wiedzą o co chodzi,zaślepionego fanatyka nie przekonają żadne argumenty.

Gość rogutka
zordonowka oczywiście, ze nie ma co się łudzić, ze to państwo osiągnie najpierw upadek moralny, gospodarczy, ekonomiczny i etc etc...niektórym i wtedy po tuskowej lobotomii nie uda się ocknąć. szkoda pięknego kraju, pięknych ludzi, pięknej historii, pięknych tradycji tak teraz gwalconych i sprowadzonych do śmieszności. zachód przybył do nas pełną gębą, więc należy się teraz wstydzić, ze jest się wierzącym, chować krzyżyk bądź medalik, opłotkami chodzić do kościoła, natomiast obowiązkowo należy posiadać homo przyjaciela i takim "wartościom" sprzyjać, modlić się do krzyża z puszek a prawdziwy opluwać, bo kole w oczy. boli jak niszczy sie moją ojczyzne, ale cóż zrobić, nie pierwszy to raz w dziejach tego kraju, pytanie tylko jak wiele zniesie? żałuję, ze muszę się martwić, ze moje dzieci nie będą związane ze swoją ojczyzną gdyż od przeszło 10 lat pracują za granicą i tam mają już swoje rodziny i godne życie...

wlasnie rogutka, tak im spieszno do tego zachodu...tylko oni nawet nie wiedza, ze te "nowoczesne" zachodnie pasntwa, pomimo tego, ze ludziom zyje sie lepiej, to ich tradycje i kultura zostaly zachowane. w polsce tak pedza za ta nowoczesnoscia, uwazaja, ze jak nowoczesnie, to trzeba sie wyzbyc kultury i tradycji?? przeciez kosciol, krzyz to jest nasz fundament, powinnismy byc dumni z tego " tak nam dopomoż BÓG". ok. nawet juz jak ktos nie chce wierzyc w Boga, to niech nie wierzy. Ale ja wierze i jestem "ciemnogrodem" "moherem" "robie pale ksiedzu" i jeszcze WYMAGA sie ode mnie jakiejs tolerancji??? Dlaczego ja mam byc tolerancyjna dla kogos kto mnie miesza z blotem? mam sie czuc gorsza bo wierze w boga, jestem hetero i O ZGROZO jestem za PiS em !!

malo tego!! smiem domagac sie wyjasnienia okolicznosci smierci mojego prezydenta, jego zony i prawie setki innych waznych osob, jak i stewardess i pilotow. jak smiem??? przeciez ten temat juz sie kazdemu znudzil i juz nikt nie chce o tym gadac! pierwsze lepsze klamstwo jakie im wcisneli to lykneli i juz sprawa zamknieta dla nich i cicho trzeba siedziec bo inteligencja zasrana sie denerwuje.

Gość rogutka
zordonowka ja zawsze byłam dumna z Polski i Polaków, nawet z tak brzydkich cech jak pycha i buta, ale to romantyczne awanturnictwo, fantazja, to potworne umiłowanie wolności, nie da sie za to nie kochać. ten kraj tak mały i ciemiężony, nie powinien już dawno istnieć, a trwa wbrew przeciwnościom, dzięki właśnie tym naszym cechom, nie chcę myśleć, że to co nie udało się zaborcom i najeźdźcom uda się naszym rodakom, które matka Polska na piersi własnej wykarmiła. moze patetyczne co piszę, ale też i czasy takie, że przydałby sie taki sienkiewicz, który by nas zagrzał do boju. ja wierzę w Polaków, wciąż wierzę, niemożliwe by zniknęły w nas te wszystkie cechy, które trwały w Polakach od pokoleń. nie piszę o czarnych owcach i zaprzedajnych zdrajcach, ale o prawdziwych Polakach, którzy zbłądzili, bo tak bardzo chcieli uwierzyc, że może tu być lepsze życie. po latach ciemiężeń i niedoli tak bardzo każdy z nas chciał w końcu poczuć się jak mieszkaniec prawdziwej europy. chęć ta potworna została przekuta w zwyczajne lizanie dupy, ale ja wiem, że Polska nie da sie sprzedać.

a co do dumy... ja zawsze czulam SIĘ dumna,..jako polka, tymbardziej teraz- siedząc na obczyznie. Ale czy dumna z polakow?? nie moge powiedziec, ze jestem dumna, kiedy widze jak wysmiewana jest katastrofa, jak wysmiewana jest smierc, jak wysmiewany jest kosciol, krzyz i wszystkie zasady moralne ale. chociazby tacy kibice, potrafia sie zjednoczyc i wyjsc na ulice,walczyc o swoje! tak po polsku! i to nie widze w tym chuliganstwa, to mi sie podoba, z tego jestem dumna, z tego, ze potrafimy sie jeszcze czasami zjednoczyc :D Czy przydalby sie Sienkiewicz? napewno. Przydalby sie takze Pilsudski ;]

Gość szubrawiec i szszsz
dam przykład tolerancji i spolegliwości wyborców tuska..swego czasu jako jedyny przyznałem się w pracy, ze głosowałem na PIS, to było jakoś świeżo po wyborach, oczywiście zaraz mnie wysmiano, ze się nikt nie spodziewał, dziwne spojrzenia itp. potem wparował szef i zaraz mu przekazano sympatycznie co ze mnie za moher..wszystko oczywiście niby żartem, który raczej ocierał się o jawne szyderstwo, w tym tonie mój szef, były robol, który dorobił się na chachmętach w odpowiednim czasie, dołożył swoją pulę, wielce na poziomie, oczywiście wykorzystując sytuacje, ze jest szefem, i że w sumie nie mogę się obronić. to co na początku zaczęło się w formie złoścliwości i żartów skończyło sie zmieszaniem mnie z błotem i pozbawieniem premii haha! :-o dodatkowo usłyszałem pełen klasy i na poziomie dowcip o "kaczce po smoleńsku", dowcip spotkał się z gromkim smiechem klakierów z mojego biura, jak więc nazwać takich ludzi, dla których śmierć nie jest żadną swiętością? tak więc niech nikt mi nie pisze/mówi, ze to wyborcy PIS są pełni nienawiści i nietolerancyjni. chyba, ze tolerancją nazwie się to lewactwo uprawiane przez nasz rząd, związkom homoeseksualnym mowimy wielkie TAK, krzyżowi mówimy NIE! to jest własnie szeroko rozumiana tolerancja :)

szubrawiec i szszsz- dokladnie!! o tym mowie! ale najlepsze jest to, ze to MY jestesmy agresywni, ja kiedys widzialam w sieci filmik, z jakiejs manifestacji, dawno temu, tuz po smolensku jak babka rzucala sie na kamerzyste , zdaje sie, ze z tv niezaleznej,z lapami (normalnie okładala go) kiedy zapytal ją czemu jest w stosunku do niego agresywna wykrzyczala (nadal go lejąc) NIE, TO WY JESTESCIE AGRERSYWNI.

a co do sytuacji z twojej pracy- gratuluje ci cierpliwosci i zelaznych nerwow, bo ja bym chyba wyszla z siebie.

Gość szubrawiec i szszsz
zordonowka hehe tak cicho nie siedziałem stąd brak premii:) powiedziałem, na za zarzut o atmosferze szczucia, spisków i faszyzmu panującym za leszka i jarka odpowiedziałem, ze jak ktoś ma coś na sumieniu to zapewne tak się czuje, jakby mu sie coś paliło, a jak ktoś uczciwy to mu nie przeszkadza, wręcz chce wszelakie robactwo wyplenić. szef prawie wybuchł, oczywiście jest typowym burakiem, ja przecież oficjalnie nie uderzałem w niego a on z mordą do mnie wyskoczył, że nie bede z niego robil oszusta, że on mnie rozliczy teraz z mojej niby uczciwej pracy, że śniadania będe jadł pod nadzorem równo 15 minut, a za rozmowy przez tel komórkowy i siedzenie w internecie (choć nie sprawdził nawet ile) zabiera mi premie. śmiać mi się chciało z tego, bo lepiej nie mógł się przyznać, że ma coś za uszami. z takim za przeproszeniem bydłem kojarzą mi się wyborcy PO. mój szef naprawdę typowy przedstawiciel, gajer od armaniego, a maniery spod budki z piwem, nie mówię już o języku "umnę", "schów", "wsów" hahahahha prawdziwy ynteligencik:-D

Gość szubrawiec i szszsz
notabene nie pracuję juz tam, złożyłem wypowiedzenie, to byl tylko jeden z nielicznych przyczynków, ale teraz mam szefa naprawdę na poziomie, profesor z politechniki, spokojny, konkretny facet, jak się okazało zagorzały PISowiec, w pracy potrafi podyskutować z pracownikami głosującymi na PO, nigdy nie słyszałem by się uniósł, cierpliwie słucha i argumentuje. pewnie, ze nie ma co robić z PIS-owców owieczki, bo znajda się i oszosłomy jak wszędzie, ale bez przesady, tyle kłamstwa, gnoju i nienawiści jak przy PO cięzko gdziekolwiek uświadczyć.

haa no to faktycznie twoj (byly) szef, typowy przedstawiciel nie myslisz tak jak on chce? to ci pokaze swoja wyzszosc nad toba ! buractwo totalne, sloma z butow wystaje ale inteligencja przeciez:)

a pisowiec cie najwyzej wyzwie od lewakow i komuchow, po-wiec uderza ponizej pasa, wysmiewa tragicznie zmarlych, drwi z krzyza, kosciola, aborcja- rzecz wspaniala bo plod to tylko jakis tam glut..po-wiec jest nieludzki...

Gość mozesz byc i szatanistka
cos wszystko pocichło

Gość wyuzdana Cecylia
mnie sie Tusk podoba , a tym , ktorym jest żle to wszyscy i wszystko przeszkadza

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
http://gloria.tv/?media=263016 Polska szkoła wynaradawia szybciej niż zaborca lub okupant Według danych MEN i różnych kuratoriów 72 proc. absolwentów gimnazjów to analfabeci funkcjonalni tzn. znają litery, ale nie rozumieją kompletnie tekstu pisanego. Przedwojenna selekcja to jeden z fundamentów sukcesu odradzania się polskiej kultury po latach zaborów. Dziś słuchając wywiadów z sędziwymi staruszkami z AK, czy NSZ czuje się kindersztubę, ogładę, wyedukowanie gimnazjalne, średnie bądź wyższe (często łacina i greka na poziomie absolwenta dzisiejszych studentów filologii klasycznej, która mimo powszechnego zidiocenia szkolnictwa wyższego w Polsce jest elitarna) i niezwykły poziom etyczny charakteryzujący się zwłaszcza szacunkiem do matki i ojca, co jest fundamentem prężnej cywilizacji. Słuchając dziś przeciętnego gimnazjalistę można stwierdzić, że jest to jakaś nowa barbaria, oklęta, schamiała, kompletnie zanalfebetyzowana, szalenie rozerotyzowana, bez jakiejkolwiek tożsamości, zwłaszcza historycznej. Różne ankiety i badania wśród absolwentów szkół ujawniają, że za Katyń odpowiedzialni są Niemcy,lub też respondenci nie wiedzą kim był Jaruzel. Kiedy czytałem biografię Hansa Franka i jego przemówienia, to można było odnieść wrażenie, że on właśnie chciał, aby Polacy tacy byli, oczywiście zanim by ich wszystkich wymordował, zaraz w kolejce po Żydach. To co nie udało zrobić się hitlerowcom świetnie udaje się poprlowskiej wierchuszce dziś w ramach "reform edukacji". Już dziś nauczyciele tęsknią za prlowską szkołą lat 80., która mimo swoich wad przy obecnym systemie "nienauczania" wydaje się coraz bardziej wyśnionym ideałem.

Dlatego absolwenci gimnazjów - może się to dziś wydać strasznie dziwne - cieszyli się ogólnym szacunkiem. Dziś gimnazjum jest chyba najbardziej horrendalnym i patologicznym wytworem polskiej edukacji ostatnich reform, wylęgarnią recydywy, narkomani, analfabetyzmu, albo zabaw w słoneczko. Proszę zobaczyć tłumy strajkujące w Grecji, czy w krajach iberyjskich. Demonstrantów wychowano w ramach idei powszechnej równości, seksu, feminizmu, tolerancji dla gejów i różnych patologii natomiast zabrakło takich wartości jak: odpowiedzialności, prostych przysłów w stylu "dochodzie pamiętaj, aby z rozchodem żyć w zgodzie", że bezrobotny dostaje kijem po plecach, a nie pobiera zasiłek. Dlatego ich kraje bankrutują, a czerwoni idioci demonstrują przeciwko spłacaniu długów. Obecny niewydolny system ratują jeszcze prywatne korepetycje, które są niezwykle efektywne i to one ratują jakikolwiek poziom zdawania egzaminów i znajomości języków. Każdy wie, że własne dziecko trzeba ocalić przed durną państwową edukacją. Według różnych szacunków czarny rynek korepetycji w Polsce to 11 mld zł rocznie i oby rósł dalej. Drodzy Czytelnicy... nie dajmy zdziczeć naszym dzieciom: mniej do szkoły, więcej na korepetycje, bo i tak 1h korepetycji daje tyle co 10 lekcji w 25 osobowej hordzie. Obecni włodarze z tow. Hall na czele wpisują się jak najgorzej w ten system degradacji polskiej szkoły, tworząc systemy de facto kolczykowania dzieciaków jak unijne krowy. Miejmy nadzieję, że Polska zbankrutuje, a potem zaczniemy budować kraj oparty o sieć szkół prywatnych z 5 osobami w klasie, systemem prywatnych tutorów dla bogatszych i w efekcie wychowamy polskich noblistów i wynalazców. Wydaje się to jedynym rozwiązaniem w tym beznadziejnym systemie demokratycznym, gdzie kretyni pod sztafażem mediów zawsze przegłosują tych rozsądniejszych.

http://polonuska.wordpress.com/2011/05/07/pro ces-wynaradawiania-polakow/ http://polonuska.wordpress.com/2012/02/28/tus k-poinformowal-ze-i-tak-musimy-przyjac-gmo/ Rządy Platformy doprowadzają do upadku polskie firmy i ubóstwa obywateli. W 2011r z przedsiębiorczej mapy Polski zniknęło 383 tys. podmiotów- o 60 % więcej niż w 2010r. Według szacunków ekspertów 74 proc. upadłości lub likwidacji dotyczy małych przedsiębiorstw, 15 proc. średniej wielkości i 12 proc. dużych. Tylko w 2010 roku z rejestru REGON zniknęło ponad 260 tys. firm. Ciężkiej sytuacji małych i średnich firm nie ułatwia złe prawo upadłościowe. Tylko 655 firm ogłosiło upadłość w sposób formalny na drodze decyzji sądu. Wynika to oczywiście z od lata niezmieniającej się sytuacji w polskich sądach, gdzie sprawy ciągnąsię latami. Średnio sprawa o upadłość w Polsce trwa 3,5 roku. Słabo jest równieżwśród przedsiębiorców ze znajomością prawa, szczególnie tego upadłościowego i układowego. Dlatego najprościej jest po prostu wyrejestrować firmę. - Upadłość w polskich realiach niewątpliwie kojarzy się negatywnie i przedsiębiorcy mający tego świadomość w sytuacji zagrożenia starają sięratować przedsiębiorstwo na własną rękę, co często prowadzi do jeszcze większych kłopotów potęgowanych słabą znajomością prawa tłumaczy Bożena Lubińska-Kasprzak, prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP). Z najnowszych badań Instytutu Badawczego ProPublico wynika, że najbardziej podatne na upadłość są spółki z o.o., osoby fizyczne prowadzące działalnośćgospodarczą oraz wspólnicy spółek cywilnych. Według badań w 41 proc. przypadków są to firmy działające w przetwórstwie przemysłowym oraz zajmujące się handlem (22 proc.). Najczęstszą przyczyną upadłości jest: załamanie popytu, konkurencja oraz brak środków finansowych. Złe perspektywy widać po styczniowej stopie bezrobocia oficjalnie bezrobocie wzrosło do 13,3%, a tak naprawdę jest trzykrotnie większe. Wiele osób straciło status bezrobotnego co wcale nie oznacza że pracują. Większośćspołeczeństwa po prostu wegetuje. Rząd lekceważy obywateli, co musi doprowadzić do protestów. - Część firm zawiesiła swoją działalność i przeniosła się do szarej strefy. Po prostu uzyskiwały zbyt niskie obroty tłumaczy na łamach Gazety Prawnej dr Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek, główna ekonomistka PKPP Lewiatan. Tymczasem rząd Tuska nic nie robi żeby pomoc polskim przedsiębiorcom, wprost przeciwnie, stale podnoszone są podatki, ZUS, koszty zatrudnienia pracowników. W efekcie takiego gospodarowania wpływy do budżetu maleją zamiast rosnąć. Mamy najdroższe kredyty bankowe, niestety ale już niepolskich banków których lichwiarskie zyski są wyprowadzane za granice. Podobnie jak zyski zagranicznych firm handlowych często zwolnionych z podatków, którzy doprowadzili do upadłości wielu właścicieli drobnych sklepów. Padł przemyśl stoczniowy, hutniczy, upada górnictwo, za grosze organizacjom globalnej mafii wysprzedaje się resztki państwowych firm. Polska umiera.

Wybraliście bankrutów i aferzystów a teraz jęczycie jak zarzynane prosię.

Gość Tuska sługa
głobalnej mafii. Nie głosuję na takich.

To przykre ale w dużym stopniu Zygmuś ma rację.

Gość ert4d
No tak,tak Wybrali Pis a potem Tuska Taki wynik świadczy o tym że to głupi naród i niczego sie po polaczkach mądrego spodziewac nie można.

Gość A ja się pytam ????
jakiemu moderatorowi przeszkadza ten temat ?

Gość A ja się pytam ????
dlaczego cisza ?

Gość Łowca B
Podniosę temat :)