Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qasqqqa

Wyborcy Tuska!!!

Polecane posty

Gość TO BYŁ ZAMACH
Mord w Katyniu wynikiem kooperacji niemiecko-rosyjskiej Jan Bogatko, 15 kwietnia, 2012 - 14:24 Rosjanie i Niemcy w Brześciu nad Bugiem.jpg W poniedziałek Europejski Trybunał Praw Człowieka ogłosi wyrok w sprawie mordu katyńskiego. Bez względu na to, jaki będzie to wyrok, nie będzie on satysfakcjonujący uważają obserwatorzy. Ludobójstwo rosyjskie na Polakach („Katyń to tylko hasło) było elementem Pożogi, trwającej od 1917 roku do co najmniej 1956. Jego celem była w pierwszej fazie dekapitacja narodu, w drugiej uczynienie zeń niewolników. Zamiar ten w zasadzie się powiódł, na co wskazuje stan elity w dzisiejszej Polsce. Od 1 września 1939 roku do 22 czerwca 1941 roku Rosjanie i Niemcy pracowali nad realizacją wspólnego programu ludobójstwa. Dowodem na to była chociażby konferencja NKWD i Gestapo w marcu 1940 roku w Zakopanym (mało to wie, że to armia słowacka zajęła w 1939 roku zimową stolicę Polski, działając u boku Hitlera). Takich konferencji było więcej, niestety, dokumentów zachowało się niewiele, podobnie, jak na temat ludobójstwa Żydów. Pisałem już o tym, że być może Niemcy nieprzypadkowo odkryli groby katyńskie. Teraz Rosja (jak donosi tamtejsza prasa) uważa, że Trybunał orzeknie, iż „Rosja nie ponosi odpowiedzialności za masową egzekucję", bowiem "chodzi o rosyjskie, a nie radzieckie władze". Nie należy jednak wyciągać z tego wniosku, że Niemcy zwrócą odszkodowania, bo to w końcu niejaki Adolf Hitler mordował Żydów, a nie RFN. RFN, jak i Rosja, są jednak prawnymi następcami ohydnych zbrodniczych reżimów. Jeśli poniedziałkowy wyrok zdejmie odpowiedzialność z Rosji za zbrodnię Katyńską, to tym samym otworzy drogę nowym doktrynom prawnym. I procesom. Co łączy Palmiry z Katyniem? ... http://niepoprawni.pl/blog/2386/mord-w-katyniu-wynikiem-kooperacji-niemiecko-rosyjskiej#comment-284497

Gość TO BYŁ ZAMACH
Zrozumieć idiotów i zmanipulowanych Jacek Mruk, 15 kwietnia, 2012 - 11:39 Rozumiem idiotów ,zdrajców i cały motłoch bezmózgowy Są gorsi od pożytecznego zwierzęcia, czyli krowy Potrafią tylko się bawić i ponosić konsekwencje Bo posiadają pustkę w głowie, mózgową indolencję Obecnie się szykują do tyrania w niewoli Niech zamkną więc mordy, gdy ich zaboli Mnie to ucieszy i będę w glorii Może też się zdarzy w małej euforii Jestem zwolennikiem do odpowiadania za swoje czyny Także wtedy ,gdy za srebrniki będą odpowiadać skurwysyny Taka jest zawsze kolej rzeczy zdrady Kraju Gdy się chce na ziemi doznać raju Wykorzystując innych, w tym naiwnych, poddanych manipulacji Takimi są nie posiadający do wybierania legitymacji Dlatego powinno się zdawać egzaminy przed wyborami By świadomi nie ponosili konsekwencji, wyjeżdżając taborami http://niepoprawni.pl/blog/5792/zrozumiec-idiotow-i-zmanipulowanych

Gość TO BYŁ ZAMACH
Katyń: zbrodnia wojenna czy ludobójstwo Patrycja Grzebyk 22-04-2011, ostatnia aktualizacja 22-04-2011 02:43 Konsekwencje prawne kwalifikacji danego czynu jako zbrodni wojennej są takie same jak w wypadku kwalifikacji jako zbrodni ludobójstwa pisze adiunkt w Instytucie Stosunków Międzynarodowych Uniwersytetu Warszawskiego Ostatnie wypowiedzi, jakie pojawiły się w mediach, dotyczące niemożności kwalifikacji zbrodni katyńskiej jako ludobójstwa, wywołały ogromne emocje. http://www.rp.pl/artykul/646860.html

Gość robiłam w empiku dawnoo i
oj biedne pisowskie lemingi Kaczucha Rydzu i ich eunuchy wciskają wam te kity o zamachu a wy łykacie wszystko co powiedzą 'niezależne media' stawiam setkę ze jakby na salonie, niezależnej czy na czym tam jakiś pisuar napisał że JP II był ubekiem to też byście to łykneli :D manipulują wami łatwiej niż przeciętny zjadacz chleba skrzynią biegów :classic_cool:

Gość Obecnym!
blebleble kopiujwklej blebleble myślę samodzielnie blebleble kopiujwklej blebleble ja blebleble myślę? brak cytatu blebleble kopiujwklej :D :D

Gość TO BYŁ ZAMACH
We wrześniu 2009 roku Sejm przyjął przez aklamację uchwałę w sprawie 70. rocznicy agresji ZSRR na Polskę 17 września 1939 r. W uchwale tej podkreślono, że w wyniku paktu Ribbentrop-Mołotow "dokonano IV rozbioru Polski". Zbrodnię na polskich oficerach w Katyniu określono jako "zbrodnię wojenną", która ma "znamiona ludobójstwa". "Sejm stwierdził, że Katyń to zbrodnia wojenna, która ma znamiona ludobójstwa. W kategoriach prawno-międzynarodowych ważny jest ten pierwszy człon. On się liczy przy wszelkich próbach uruchomienia procedur zewnętrznych. Chodzi o wymordowanie jeńców wojennych. Znajduje tu zastosowanie kategoria zbrodni wojennej i stosowne prawo międzynarodowe. I właśnie dlatego możemy domagać się od Rosjan współpracy przy wyjaśnianiu okoliczności czy winnych osób lub instytucji. Gdybyśmy odwoływali się do konwencji o ludobójstwie, i tego nie robimy, nie byłoby ich współpracy w tej sprawie" - powiedział Kuźniar. "Sowieci dopuścili się agresji. Wzięli do niewoli polskich oficerów. Na nich został popełniony straszny mord. Na jeńcach wojennych dokonuje się zbrodni wojennych. Tak stanowi prawo międzynarodowe. Zbrodnie ludobójstwa dokonywane są przeciwko ludności cywilnej. Beria wnioskując do Stalina o ich likwidację pisał, że są oni "nieprzejednanymi wrogami władzy sowieckiej", czyli motyw był ideologiczno-polityczny. W dyskursie wewnętrznym, zważywszy na skalę zbrodni i sposób jej przeprowadzenia, możemy posługiwać się pojęciem ludobójstwa" - dodał. "Powinni skierować sprawę do sądu międzynarodowego" http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,9451448,Kuzniar_o_Katyniu__zbrodnia_wojenna__ktora_ma_znamiona.html

00:20 [zgłoś do usunięcia] Obecnym! blebleble kopiujwklej blebleble myślę samodzielnie blebleble kopiujwklej blebleble ja blebleble myślę? brak cytatu blebleble kopiujwklej :D:D:D:D

Gość TO BYŁ ZAMACH
Trybunał Praw Człowieka zapyta Rosjan o Katyń jako zbrodnię wojenną Czy masowy mord na polskich jeńcach można określić jako zbrodnię wojenną - na takie pytanie będzie musiał odpowiedzieć rząd Rosji w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasburgu, który w czwartek przeprowadzi rozprawę ws. skarg katyńskich. Do tej pory władze Rosji utrzymują, że zbrodnia katyńska była przestępstwem pospolitym i ulegającym przedawnieniu. Pytanie Trybunału umożliwia zatem rewizję rosyjskiej kwalifikacji prawnej zbrodni katyńskiej, a w konsekwencji - po korzystnym dla polskiej strony wyroku - pełne jej wyjaśnienie przez Rosję. Na publicznej rozprawie, w której poza władzami Rosji udział weźmie także polski MSZ, Trybunał oceni, czy rosyjska prokuratura prowadząc śledztwo w sprawie zbrodni katyńskiej naruszyła m.in. art. 2 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka. Zakazuje on nie tylko "umyślnego pozbawiania życia", ale także - co wynika z dotychczasowego orzecznictwa Trybunału - nakazuje przeprowadzenie rzetelnego śledztwa w przypadku morderstwa. http://dzieje.pl/aktualnosci/trybunal-praw-czlowieka-zapyta-rosjan-o-katyn-jako-zbrodnie-wojenna

Gość robię w empiku. za idiotę
Zbrodnia katyńska to kłamstwo i wymysł PiSiorów! Cały świat wie, że nic takiego nie miało miejsca!

Gość Obecnym!
i nie dociera :D :D za daleko od oka do mózgu :D :D :D :D

Gość Obecnym!
na zbrodnię wojenną ruskie pójdą na ludobójstwo nie to jest rozprawa między ofiarami na to się zgodzą i taki będzie werdykt dyplomacja wygra i dobrze

cicho zaraz będzie następna wklejka :D

Gość Obecnym!
no to ciiiii czekamy :D :D

Gość Obecnym!
1 2 3...7 8 9 10! K.O.!!!!!!!!!!! :classic_cool: idę spać dość wypiłem :D nie ta liga szanownego adwersarza ;) :D :D

Gość fddygffttf
jebać chyżego ruja

w znaczeniu potocznym było to ludobjstwo... każde masowe mordowanie nieuzbrojonych ludzi to ludobójstwo. ale w znaczeniu prawnym nie było t ludobójstwo a jedynie zbrodnie wojenne - mordowanie jeńców. i taka jest różnica pomiędzy pisem a PO jeśli chodzi o tkie kwestie - pis jedzie po emocjach bo jest w opozycji i nie musi sie trzymac procedór czy np standardó dyplomacji...nie musza więc mogą krzyczeć co chcą... platforma tusk trzymają się prawa, przepiisów nawet jeśli to ich wystawia na latwy atak ze strony pisu i prezesika...trzymają się litery prawa a ie kierują emocjami czy sympatiami

Gość mooksu
"procedór" tak prezentuje sie poziom wykształcenia wyborców PO :D:D:D

Gość KatoBożena
Wyborco Tuska, czy piecze cię anus? :classic_cool: