Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerek biegowy

czy koła 12' beda dla 3latka? pyt o rower biegowy

Polecane posty

Gość rowerek biegowy

niedlugo urodziny synka i dostanie rower biegowy, tylko kompletnie nie mam pojecia jaki!! na allegro jest ich multum!! drewaniane, metalowe, 10', 12' itd, a marek...nie zlicze! synek ma kolo 103cm. czy ktoras mama zechce sie ze mna podzielic swoimi doswiadczeniami? bede bardzo wdzieczna.

Gość szkotka uk
po pierwsze nie kupuj drewnianego chyba ze mozna regulowac w nim kierownice ale nie sadze, lepiej metalowy gdzie mozesz regulowac i siezenie i kierownice. Co z tego ze w drewnianym podniesiesz siedzenia jak maly urosnie jak kierownica nadal bedzie nisko i bedzie sie musial do niej schylac. Moja corka ma 2 latka i jezdzi na 14 - tylko ze juz ma normalny rowerek z pedalami. Ale popros sprzedajacego zeby Ci podal jaka jest wysokosc od podloza do siedzenia i zmierz synkowi nogi w kroku bo to sie bardziej liczy niz ogolny wzrost

Gość rowerek biegowy
dzieki za odpowiedz. no tez tak myslalam, ze ten metalowy to bedzie jednak lepszy. ale jest ich tyle:/ a jakas konkretna firme moze ktos polecic? czy raczej to tak 'wszystko jedno' bo one w zasadzie sa podobne.

Gość Aisa81
Tak, koła 12' będą w sam raz dla 3 latka. Ja natomiast polecam drewniane. Mam sama metalowy rowerek- w ostatnim sezonie odpadło nam koło i kierownica się często luzuje. Moja córka nie umiała sobie poradzić z jego wagą. Natomiast na drewnianym "śmiga" i łatwo się porusza. Polecam ten drewniany dla 3 latka nadaje się na pewno http://big-shop.pl/prince-lionheart-rowerek-biegowy-chop-balance-bike-7601-o_l_2717.html

My mielismy PUKY. Raz PUKY- zawsze PUKY! Lekki, maly, kola 12 cali. Corka jezdzila na nim przy wzroscie 92 cm (2 latka). Dla wiekszego dziecka mozna kupic troszke wiekszy. Na 3. urodziny (98 cm wzrostu) kupilismy juz normalny rowerek z kolami 12,5 cali. Teraz ma 4 lata, wzrost ok 104 i jezdzi na rowerze o kolach 14 cali.

Gość potrzebuje rady
ale Puky ma swoja cene :) mimo wszystko tez polecam!

Gość koła 12 i metalowy wcale nie
są ciężkie. Mój smiga od pół roku jest zachwycony a firma to bez znaczenia wszystkie robione na jedno kopyt o

Gość laufrad
doświadczenie: dwójka dzieci - dwa rowerki biegowe - jako trzylatki dzieci jeździły już bez bocznych na tradycyjnych rowerkach polecam drewniany ale tylko ze skrętną kierownicą (lekko oczywiście); ale drewniane nieczęsto takie właśnie są; szukam na allegro takiego modelu jak mój, żeby linka podesłać, ale widać już nie ma; szkoda; przy sztywnej kierownicy dziecko żeby nakręcić musi przenosić rowerek "skokami"; koła raczej 12; przy 14 rower wypada większy a dziecko powinno czuć, że to ono nad nim panuje a nie odwrotnie; wysokość kierownicy... w zasadzie dziecko przeskakuje na zwykły rower na tyle szybko, że nie zdąży aż tak znacznie wyrosnąć; bezsensem dla mnie są podnóżki lub hamulce ale to moje osobiste zdanie;

Gość szarlotkaSZAROTKA
ja tez jestem ciekawa takich rowerkow. fajnie wygladaja na ulicy. nawet zajrzalam wczoraj na allegro, ale dostalam tylko metliku w glowie. czym sie roznia kolo pompowane od bezdetkowych typu EVA, albo czy lepiej z blokada kierownicy czy bez? zna ktos odpowiedz na to?

Gość laufrad
bezdętkowe czy pompowane to problem taki jak przy zakupie wózka - co wolisz; ja osobiście wolę piankowe, bo z pompowanymi czasem trochę roboty; a o kierownicy pisałam wyżej; sztywna kierownica uniemożliwia na początku niekontrolowane skręty typu w płot czy słup; ale jak tylko dziecko opanuje płynność jazdy to szkoda, że kierownica jest sztywna, bo ogranicza dziecko;

Gość laufrad
Fajny, oby się sprawował; zwróć tylko uwagę czy siodełko będzie w dobrej pozycji, bo spotkałam się z tym, że dziecko nie chciało jeździć, bo siodło opadało (tak "nosem do przodu' ;-) ) i dzieciak zsuwał się do przodu; po zmianie modelu jak ręką odjął; a hamulec - sama zobaczysz :-) miłej eksploatacji dla dziecka życzę

U nas hamulec w ogole sie nie przydal. Dziecko zawsze hamowalo nogami.

Gość laufrad
Hiena - dokładnie o to chodzi; a rowerek od razu poważniej wygląda i cenę można podnieść :-P

Gość Bonifacy78
Jak najbardziej zalecam jako prezent dla małego rower biegowy sam kupiłem synowi i micha się sama Cieszy że chce na nim jeździć. http://sportowybazar.pl/drewniany-rowerek-biegowy-jb009-12-flimboo-niebieski-p990.html Taki policyjny egzemplarz gości od 2 miesięcy w naszym domu. Biorąc pod uwagę że teraz ta cała młodzież tylko komputery i siedzenie w 4 ścianach. Trzeba od najmłodszych lat zaczepiać aktywne spędzanie wolnego czasu.

Gość gość
Sam u nich kupiłem nie dawno rower dla wnuczka i jest bardzo zadowolony. Ważne że ma chęci do jazdy, co mnie bardzo cieszy.

Gość tamaka
Najlepszy będzie leciutki z aluminium na 12 calowych kołach, coś takiego http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/dzieciece/dla-najmlodszych/p,rowerek-biegowy-catty-2014-rozowy-author,168514.html . Oczywiście w innym kolorze ;) Lepiej kupić markowy dobry, aby dziecku było wygodnie i się nie zniechęcało. Później zawsze można sprzedać, one się tak szybko nie niszczą.