Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MarlenkaxD

okres!!! no wykonczy mnie! ja pierdziele!!

Polecane posty

no kurde, mam już dość!!:( nie dość że mam taką ochotę na słodkie, że zjadłabym tonę słodyczy, to jeszcze mnie głowa boli, do tego brzuch że szok, piersi nabrzmiałe i obolałe że dotknąć nie mogę! i na dodatek jestem taka nabuzowana, że tylko wybuchnąć!! wszystko, mnie denerwuje irytuje i z byle powodu płakać mi się chce... też tak macie?:D czu u was okres przebiega w miarę spokojnie...:D

Gość moja rada...
walnij talerzem o ścianę i przejdzie ci:)

Gość Osama BinLaden
A ja mam nabrzmiałe jądra.

moja rada, wiesz co...:D dokladnie nie raz mam taka ochote trzasnąć talerzem o ściane heh:D może by mi trochę ulżyło, ale kurde szkoda talerzy!:D każdy okres i taka reakcja, to nie długo musiałabym kupić nowy komplet heh:D

Gość maturks4
a MUSISZ SIĘ wyrażać jak ostatnia zdzira? Kobietą jesteś, a to określenie chyba jest ci obce

Gość tak sobie napiszę
We wtorek rano mój brat powiedział jakąś głupotę, więc walnęłam go z całej siły w łeb. :O Wiesz, to był pierwszy objaw. Niedługo potem dostałam okres. Za wcześnie, ale nie ważne. Wczoraj zjadłam całą tabliczkę czekolady na raz, trudno. Dziś poprawię.

Gość Oj te hormony ;)
Mnie w czasie miesiączki w brzuchu zawsze kręci i rozwolnienie mam :o A potem już ok. Skoków nastroju nie mam, nic mnie nie boli. Wszystko trwa 3-4 dni.

maturks wiesz, co ciebie nikt o zdanie nie pytal ha... a jesli oceniasz kogos po kilku zdaniach, no to sory... nie ciekawie to o tobie swiadczy:P a mnie to tak wszystko meczy ze szok! slodycze zjadlabym wszystko co mam, w okres potrafie zjesc nawet delicje ktorych jak okresu nie mam nie znosze:D masakra jakas:D

Gość tak sobie napiszę
3-4 dni. Fajnie. U mnie bywa tak, że mam cały tydzień. Pierwszego dnia nic nie boli, a potem mam ze 3 dni katorgi.

a na dodatek, okres u mnie to min 5 dni do 7 na szczescie to cale wsciekle napiecie meczy mnie przez pierwsze 3 dni, cale szczescie...:D

do ginekologa, wiesz... na ktorejs tam wizycie, mowilam lekarzowi o swoich dolegliwościach ale kurde. powiedzial jedynie ze o moge brac jakies tabletki przeciw bolowe, i stosowac cieple oklady na brzuch... no ale powiem, wam ze mnie tak boli zwlaszcza drugiego dnia prawy jajnik, ze czasami nie mam sily z lozka wstac! kiedys bralam nospe jak bylam mlodsza i mi troche przechodzilo, krotkowtrwale ale bylo ok... a teraz to ost bralam ketonal i tez mi przeszlo tylko troche (a potem jakos dziwnie sie po tej tabl. czulam) a jestem w szoku, bo mama po operacji jajnika brala ta tabl. i jej przechodzilo. a mi przy zwyklym okresie niee

Gość Oj te hormony ;)
Przed i w trakcie miesiączki mam za to strrrraszną ochotę na seks :o Ale niekomfortowo się czuję jak tak krwawię, poza tym można złapać infekcję, więc tylko w przeddzień z mężem się kochamy :)

to jeśli nie bierzesz tabletek antykoncepcyjnych, to mysle ze to bedzie dobry pomysł. Ja tez sie męczyłam z bólami menstruacyjnymi i odkad biore ból jest coraz mniejszy, a miesiączki mniej obfite.

Gość Oj te hormony ;)
@ MarlenkaxD Skoro tak mocno Cię boli, to powinnaś porobić badania. Nie ignoruj takich sygnałów, bo może tam się coś niedobrego robi? Robiłaś prześwietlenia?

oj te hormony, dokladnie tak jak i ja, tez mam ochote na seks...:) ale jak mam okres to sie czasami kochamy, wiadomo troche tak nie komfortowo jest, ale dajemy rade...:) tym bardziej ze moj gin. powiedzial, ze to moze nawet zmniejszyc napiecie, bo rozluznia miesnie i wgl. ale jakos to mi nie pomaga heh:)

Gość alez to straszne ojej
no strasznie wam współczuje !!! Jak wy cierpicie !!! To niesprawiedliwe ze tak strasznie to przechodzice - osoby ktore choruja na nowotwory, po operacjach to pikus przy waszych bolączkach. Nie wiem moze morfina dozylnie pomoze? Albo szybko na intensywna terapie, wprowadza was w spiaczke farmakologizna ktora pomoze przetrwac ten trudny czas. Nie wiem co jeszcze doradzic ...

Gość Małgosia_1984
Pigułki antykoncepcyjne na dłuższą metę są bardzo szkodliwe. Lepiej przebiedować, niż za 15 lat walczyć z nowotworem. Oczywiście nikt o tym nie mówi głośno, bo koncerny farmaceutyczne mają z produkcji kokosy, ale faktem jest, że zachorowalność kobiet na raka strasznie wzrosła od kiedy do powszechnego użytku wprowadzono preparaty hormonalne zapobiegające ciąży i objawom menopauzy.

tak, kiedys wlasnie gadalam, swojemu lekarzowi o tych bolach, bo najbardziej zaniepokoil mnie bol jajnika w drugi dzien (tak chyba byc nie powinno... nie wiem) ale mu mowilam, zalecil mi badania, zrobil cala serie usg itd. i nic nie wykryl powiedzial, ze tam NIC sie nie dzieje, ze z budowa narzadow tez jest ok.... mialam jakas mala zmiane w hormonach, ale to wyregulowalam tabletkami jakimis zaleconymi przez niego...i potem bylam na badaniach kontrolnych i znowu bylo ok:) wiec nie wiem... a tabletek anty nie stosuje, bo strasznie sie po nich czulam, glowa i piersi mnie bolaly, mialam jakies dziwne uczucie w brzuchu, i jeszcze krwawienia albo plamienia mialam, wiec odstawilam te tabsy...

no dokladnie, tym bardziej, ze kuzynka przez dosc dlugi czas brala tabletki anty. potem chciala zajsc w ciaze, odstawila to i starali sie rok... i nic, dopiero poszla na jakies plukanie czy cos takiego , podobno bardzo bolesne, opowiadala, i dopiero po tych mekach zaciazyla;)

Gość Oj te hormony ;)
Ja też antykoncepcji hormonalnej nie stosuję, strasznie obniżała libido, niby super środek, a czułam się jak zombi. Poza tym te długofalowe efekty uboczne, szkoda zdrowia na taką doraźna "pomoc". Mam bardzo regularne okresy (dosłownie raz na 28 dni, trwają krótko, są umiarkowanie intensywne i nic mnie nie boli, więc nie narzekam), zatem tylko w okolicach dni płodnych stosujemy prezerwatywy i jakoś od 5 lat nie było ani jednej nieplanowanej ciąży (2 planowane). Co do wyskoków, o których piszesz - ataków złości, zniecierpliwienia. Może po prostu spróbuj się czymś intensywnie zająć. To tkwi w głowie i trzeba nauczyć się zwalczać takie stany. I tak nie jest źle, przecież potem te 3 tyg. jest spokój :)

no i chwala bogu, ze 3 tyg jest spokoj:d no ja juz sie zajmuje wszystkim co tylko wymysle:) ale wszystko mnie wnerwia i nie mam cierpliwosci..:) my przez wiekszosc cyklu stosujemy prezerwatywy, bo mam nie regularne okresy skacza mi od 25 do 28 dni, wiec nie moge dokladnie obliczyc plodnych...wiec trzeba uwazac:) za to ty jestes w super sytuacji, bo sobie wszystko ladnie, dokladnie obliczysz, i nie musisz sie truc jakimis hormonami:)

Gość gośćinna
Oj jak tak źle się czuejsz to należy jak najszybciej iść do ginekologa, wtedy on wyjaśni przyczynę takiego stanu rzeczy, ja mam bardzo dobrą panią ginekolog Beatę Chołys Duszyńską przyjmuje w Nowym Targu zna się na takich rzeczach świetnie,