Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asica89070

Sądowne przeprowadzanie badań DNA

Polecane posty

Gość asica89070

Mam pytanie odnośnie sądownego przeprowadzania badania DNA. Ile osób przeprowadza to badanie tzn. ile osób jest podczas pobrania materiału(lekarz, biegły sądowy, pielęgniarka?)Jak przebiega badanie?Czy można sfałszować wyniki? Proszę o odpowiedź

od sąsiada pobierali próbkę śliny taki wymaz z jamy ustnej i robiła to pielęgniarka w asyście policjanta i jakiejś babeczki z sądu :) sfałszować się nie da chyba że znasz tego kto będzie badał próbkę :)

Gość asica89070
pytam ponieważ miałam niedawno pobierane próbki i podczas badania była tylko jedna babka która spisywała protokół i zarazem pobierała próbki, ja, dziecko i jego ojciec i nikt wiecej.boję się że ojciec dziecka może mataczyć i sfałszować wyniki :/

Jakim cudem niby miałby sfałszować wyniki, nie da rady. Próbki pobrane i wyslane do labolatorium on juz na to nie ma żadnego wpływu

Gość asica89070
a gdyby dał łapówkę kobiecie, która pobierała próbki i podstawiłby próbki np swojego ojca , który nie jest jego biologicznym ojcem?po badaniu pojechałam odrazu do domu a on został w ośrodku.wiem , że jest do wszystkiego zdolny i nie chce za wszelką cene płacic na dziecko choć wie, że w 100% jest jego i próbuje się wymigać od kosztów.dziwi mnie to , że tylko jedna osoba była podczas pobierania materiału, zasze słyszałam o trzech

Poco martwisz się na zapas? Jeśli jesteś pewna że to on jest ojcem a wynik wyjdzie inny to zaskarżysz wynik i już.Ale musisz mieć dowody ,wtedy zostanie powtórzone badanie.

Gość asica89070
dzwoniłam do instytutu badań dna. byli zdziwieni, że podczas pobierania materiału do badań nie było postronnych świadków tylko jedna osoba pobierająca...nie stac mnie na zrobienie badań dna na koszt własny a ojciec dziecka zachowywał się dziwnie przed badaniem i po no i do dzisiaj nie otrzymałam zabezpieczenia na dziecko

Gość lakakak
no to po coś robiła dziecko z kimś takim, jak robi badania dna to widocznie dobra byłaś w dawaniu innym.

Gość Jezusie mój!!!!!!!
Lakakak-ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem??Radzę wszystko jeszcze raz przeczytać a potem wyłaniać swoje chore wnioski głupia babo!!

Gość trzeba bylo sie nie lajdaczyc
jakie Jezu, badania DNA się robi wtedy jak się pieprzy z kilkoma i nie wiadomo kto jest ojcem, albo ojciec nie jest pewny, że to jego dziecko, bo matka pieprzyła sie z innymi

Gość Błagam Cię
Miałam napisać to samo. Boisz się że "ojciec" będzie mataczył i sie wymiga od ojcostwa, a to tylko znaczy że dawałaś na lewo i prawo, bo jakby było inaczej to chyba nie miałabyś się czego obawiać, parwda ?

Gość laoakaka
widocznie bogaty, kiedy chce go wrobić w dziecko

Gość asica89070
nawet nie wiesz jak żałuję, że nie dawałam na lewo i na prawo:)lepiej bym na tym wyszła...dla "cnotliwych" którzy się wypowiadali:tatuś nieoficjalnie przyznał się do dziecka jednak nie płacił na nie alimentów, po wniesieniu sprawy do sądu wyparł się dziecka.co do jego majątku to nie jest bogaty za to ma znajomości.jakbym dawała na lewo i prawo to chociaż miałabym satysafkcję że skorzystałam z życia a nie pisała na forum że koleś próbuje wymigać się od obowiązków...

Gość prosteeeee
a jak wypiera sie to znaczy, że matka dziecka coś" kombinuje"

Gość weronika rottati
wcale ze nie moj byly tez wyparl sie corki.ze to nie jego.Ale zlozylam sprawe do sadu o ustalenie ojcostwa i bez niczego uznal dziecko.

prosteeeee Ale masz rozumowanie :D Faceci to taki typ że jak ruchają to jest super cacy.Ale jak już pojawia się dziecko to nie jego :o I wtedy jakoś takie palanty twierdzą że to nie jego.

Gość sie myśli głową a nie dupa
to aby faceci mogli ruchać, to ktoś musi im udostępnić cipy, a jak się udostępnia takim osobom cipy to nikt normalny z takimi typami nie decyduje sie na dziecko. Co chcieliście wrobić faceta w dziecko i facet sie nie daje. Ma rację, bo o poczęciu dziecka winno dwie osoby decydować ,a nie tylko kobieta, bo ma taki kaprys, bo facet ma dużo kasy i będzie ją z dzieckiem utrzymywał itp.

Gość ale pierdolicie głupoty
chore jest to co piszecie, kobieta jak daje na lewo i prawo to nie jest odpowiednia osoba na rodzica ale facet który jebie wszystko co sie rusza jest idealnym człowiekiem na ojca?/ jaaaaasne!! gratuluje!! swpółczuje dziewczynie która założyła tego posta bo nie chciała czytać bezpodstawnych obelg tylko potrzebowała rady. Ale cóż.... jest życie, są chcile. Są ludzie i są debile.

Gość asica89070
moment, ojciec dziecka był ze mną zaręczony i był ustalony ślub w usc.dziecko było planowane i chiał go , to nie był "wpadka" z mojej strony i mam na to niezbite dowody poza tym był moim pierwszym i jedynym więc to byłby cud gdyby okazało się, że nie jest jego ojcem... kiedy byłam w 2 miesiacu ciąży i leżałam na podtrzymaniu w szpitalu on znalazł sobie inna panienkę i zostawił mnie przed ślubem, bo nagle stwierdził, że jest za młody na założenie rodziny, więc ci co mnie oczerniają niech się zastanowią zanim coś napiszą.nie wiecie co przeszłam przez tego człowieka.w ogóle nie interesował się ciażą, nie dał mi grosza na leki na podtrzymanie ciąży,które do tanich nie należą.kiedy urodził się mały, nagle przypomniał sobie o dziecku, tylko po to, żebym nie podała go do sądu o alimenty, chciał dojść do ugody, nazwał małego swoim synem.kiedy poinformowałam go , że już złożyłam sprawę robi mi problemy jak widać.pisze o tym, że boje się że mosze sfałszowac dna bo wiem, że jest mistrzem kombinacji...

Gość asica89070
a co do utrzymyawnia przez tego gnojka- mimo zagrożonej ciąży i załamania nerwowego po tym co mi ten typ zrobił dalej studiowałam i kończę teraz szkołę. staram się być samodzielna tylko szkoda, że niektóre osoby nie mają pojęcia jak to jest wychowywac samotnie dziecko kiedy nie dość że uczysz się to jeszcze nie masz pieniędzy na mleko i pampersy dla dziecka a jego tatuś baluje z panienkami po dyskotekach i nazywa cię głupią i pojebaną...

Gość koloooooooooooooooo
autorko nie przejmuj sie głupimi niedojrzałymi komentarzami a z drugiej strony dziwie sie gościowi, ze wypiera sie swojego dzieciątka, nie chce brać czynnego udziału w wjego wychowaniu dzieci są słodziutkie, zwłaszca jak zaczynają mówić i chodzić, wyprzec sie swojej krwi to trzeba być niezłym sk.... i bezdusznikiem

Gość Bądź sobą
Zawsze mnie to zastanawiało. Jeśli facet przez 4 lata ślepo wierzył że to Jego potem ktoś mu przemówił do rozumu że jego być nie może... Facet zakłada sprawę a ta kobieta jeśli testy dna potwierdza że nie jest ojcem musi mu zwrócić pieniądze? Dostawała przez pewien czas od niego a przez pewien z funduszu. I czy ktoś płaci za te testy w takiej okoliczności?