Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻONAchama

Mój mąż nie mówi do mojej mamy "mamo"

Polecane posty

Gość ŻONAchama

Próbuje go nakłonić do tego, ale on nie chce się do niej zwracać w ten sposób, dlatego że nie przepada za moja mama :( moja mama jest bardzo wrażliwa, niestety domyśla się zaistniałej sytuacji napewno to przeżywa, jestem jej jedyną córka dlatego zawsze się o mnie martwiła. Jak myślicie co mogę zrobić w tej sytuacji?

Gość myśl kobietooo
przecież to nie jest jego matka więc dlaczego tak ma do niej mówić? :O

nie ulegać stereotypom i na nic go nie nakłaniaj, przecież to nie jest jego mama

Skoro to nie jest jego mama niby dlaczego ma mówić do niej mamo? Ja też do teściowej nie będę tak mówiła. Twoja mama jest jakaś dziwna skoro to jej przeszkadza. Mogłaby to potraktować normalnie. Może przez takie dziwne zachowania Twój mąż jej nie lubi?

Gość ŻONAchama
Taki obyczaj? Chodzi mi o to by przynajmniej mówił tak do niej w jej obecności, jest wrażliwa kobieta, ostatnio powiedziała że nie chce być dla nikogo ciężarem i nie będzie się narzucać- zachowanie mojego męża do niej na to wskazuje:O

Gość wefewtgrw
A wy jak zwracacie się do swoich teściów? Per pan/pani? :D

Gość myśl kobietooo
po imieniu kretynko 🖐️

Nie obraź się ale Twoja mama jest jakaś przewrażliwiona :/ Też bym takiej teściowej nie lubiła. Ja mówiłam i będę mówiła : pani. Głupie polskie obyczaje.

mój mążm ówił do mojej mamy - mamo ale to dlatego że faktycznie traktowała go jak syna i on sam miał tę świadomość że może na nią bardziej liczyć niż na własną matkę więc może u ciebie potrzeba czasu a nie presji otoczenia

Gość chorajestesnaglowe
nie wyobrażam sobie mówić do mojej teściowej mamo ,bleeee

Gość echechechechechehche
bo on ma matke, a matke sie MA TYLKO JEDNA ja nie mowie do tesciow mama i tata, tak jak maz nie mowi do mojej mamy mamo, i jest super, nigdy przez gardlo by mi nie przeszlo powiedziec do innej kobiety mamo

Gość w zyciu nie powiem
"mamo", "tato", bo mame i tate mam swoich wlasnych. Przestalam mowic per Pani, po imieniu nie, bo nie wypada (uwazam to za brak szacunku i zbedne spoufalanie sie), przeciez mozna bezosobowo ;)

Gość twoja mmmm
pani

Gość kjncknv
Twój mąż nie przepada za Twoja mamą a Ty chcesz go zmusić do nazywania jej mamą?! Chyba żartujesz. Niech mówi do niej tak jak chce. A tak w ogóle to Twoja mama proponowała mu żeby tak się do niej zwracał?

Gość kjncknv
a po drugie - z Twojego nicka wnioskuję, że nie jest dobrze z waszym małżeństwem

Gość kjl;okjk
Moja bratowa mowi do mojej mamy "babcia", tak samo jak wolaja na nia jej i brata dzieci, ale moja mamusia potrafi byc upierdliwa i chociaz to moja matka i bardzo ja kocham to wiem, ze ma trudny charakter. Zreszta ona tez mojej bratowej nie lubi, natomiast uwielbia mojego meza i on ja tez lubi, wiec maz nazywa ja "mama", ale to pewnie dlatego, ze mieszkamy na innym kontynencie i rzadko sie widujemy. Ja mowie do swojej tesciowej "mamo", ale ona to super babka, kazdy moglby mi takiej tesciowej pozazdroscic. A ty lepiej meza do niczego nie zmuszaj, bo jeszcze bardziej bedzie tesciowej nie lubil.

Gość ŻONAchama
Ta moja mama proponowała mężowi by się do niej zwracał mamo.. Dobra zamykam temat. Dzięki za pozytywne wypowiedzi

moja mama zapowiedziała że mój mąż na się zwracać do niej po imieniu. bo uważa że matkę ma się tylko jedną.

Gość kjncknv
tak jak ktoś wyżej napisał - można zwracać się bezosobowo, i to jest według mnie najlepsze rozwiązanie. Czyli np. zamiast ''mamo podaj mi kubek'' mówić ''podaj mi kubek'' albo ''podasz mi kubek?''

ja na swoja tesciowa tez nigdy nie powiem mamo moj maz tez nie bedzie musial tak sie zwracac do mojej matki poki co nie mam tego problemu:P

Gość rrtrt5yu
Nigdy nie nazwałam swoich teściów per mamo, tato...zawsze zwracam się bezosobowo...i tyle...przecież nie są moimi rodzicami...

Gość ciesz sie
że jeszcze nie mówi do ciebie mamo albo matka wtedy to koniec miłości

Gość Sylviee.D.
Moj mąz mowi do moich rodzicow po imieniu a ja zwracam sie do swojego tescia na TY. W zyciu nie nazwe go TATą bo ja juz mam tatę, a on nim nie jest wiec to logiczne. Moi rodzice sami to zaproponowali. Uwazam ze jest OK, nie trzeba udawac.