Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość errara

Jak długo goi się wysypka przy skaznie białkowej?

Polecane posty

Gość errara

Witam, lekarz zdiagnozował u mojej córki skaze białkową. Zapisał Bebilon Pepti (wczesniej piła zwykły). Miała dość mocna wysypkę na twarzy i szyi. Nowe mleko pije od poniedziałku. Niby było lepiej - twarz nie była już taka zaogniona, a krostki zrobiły się mnie "wypukłe". Twarz nie wygląda już jak tarka> Jednak nadal są widoczne, i gdznie niegdzie pojawiają się nowe. Czy to oznacza ze potrzeba czasu czy może nadal mleko nieodpowiednie? Aha, smaruje jeszcze te miejsca emolium.

Gość errara
czyzby nie było na formu mamy zadnego alergika?

Gość faszna
nie radziła bym emolium tylko oilatum a jak za drogie to chociaz oilan. masc cholesterolowa, bardzo dobrze zatłuszcza ale to tylko na noc. czesto smarowac te krosty to szybciej znikną. dziecko moze miec uczulenie nie tylko na to mleko,chyba ze jeszcze nic innego nie je. uczulac moze marchew, seler, pietruszka, mieso wieprzowe i wołowe,duzo duzo rzeczy, takze kusz, sierść itp. bebilon pepti u nas zadziałał i to bardzo.

Gość errara
dziecko ma dwa miesiące także żaden inny pokarm nie wchodzi w grę. Dzięki za odp.

Zmiany skórne mogą się utrzymać nawet do 2-3 tygodni, więc się nie martw. Jeśli idzie o emolium to do twarzy polecam krem specjalny, a do ciała krem barierowy lub krem trójaktywny emolium p - działa skuteczniej niż balsam.

Gość janeczka01
moj syn ma 2 miesiace i stwierdzona skaze bialkowa. po rozpoczeciu przeze mnie scislej diety (karmie piersia) wysypka schodzila ok 2 tygodni- lekarz ktory stwierdzil skaze uprzedzil mnie ze alergen ok 2 tygodni wychodzi z organizmu. doskonala okazala sie masc cholersterolowa- smarowalismy w dzien i w nocy- malego nie swedzialo i ladnie sie wszystko goilo. do kapieli stosujemy polecany przez tego samego lekarza emolium i skora wyglada super.

Gość izusia.87
ja z tym cholerstwem walczyłam 8 miesięcy mia dużą wysypkę ciężko schodziła kapałam w emolium lub oilatum nie powinno się używać oliwek żadnych bo podrażniają,ja smarowałam maścią robioną z mocznikiem i na sterydach też miałam,dieta bez białkowa,i też bebilon pepti ale pediatra mi kazała co raz mniej dawać i robić mu zupki dietetyczne dlatego że to mleko do końca też nie jest takie hipoalergiczne bo też ma białko:/

Gość lady bronka
alergen w organizmie może utrzymywać się do ok 3 tygodni, jeśli nie minie może sie okazać ze bebilon bepti jest za słaby. moja córka piła nutramigen, ale teraz chyba już nie jest refundowany. podawałam córce probiotyki, uszczelniają układ pokarmowy, np. latopic przeznaczony dla dzieci z azs i alergią na białko mleka krowiego. ale to przy tak małym dziecku warto skonsultować z pediatra, ale na pewno nie zaszkodzi.

Gość test 3422
Okropna dolegliwość, synek ma to i od czasu do czasu niestety ma nawroty, tu znalazłam niezwykle cenne rady: www.skracaj.com/783e.html podzielcie się z innymi....................