Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula1986

Padaczka czy reflux

Polecane posty

Mam wielki problem i prosze o pomoc mam 17 miesieczna corke,skonczywszy 9 mz zaczela jej dziwnie opadac-potakiwac glowka trafilismy do szpitala lekarz wlaczyl jej leczenie depakina mimo ze eeg miala w normie,potem jeszcze dostalam sie z nia do kliniki w krakowie ,miala eeg wideo ktore nie pokazaly cech napadowych, napady potakiwania byly codziennie i sa nadal mimo tego ze aktualnie jest na dwoch lekach depakina i topamax,ostatnio skonsultowalam jej problem z pania prof,z w-wy i ona twierdzi ze nie musi to byc padaczka,(twierdzi ze moze to byc reflux)nasza prowadzaca tez tak twierdzi,co robic?rezonans i usg glowy w normie.Ostatnio tez zauwazylam u niej dziwne pochylania glowy w bok i od czasu do czasu pochylania powolne tulowia oraz mocne opadanie glowy. Najczesciej robi to glowa gdy siedzi lub stoi,jak chodzi tego nie ma,jak lezy czasami wzdryga jej brzuszek i klatka piersiowa.rozwija sie dobrze czasem widze tylko jak lapie sie za uszy i wlosy.Chodzi ale jeszcze nie za dobrze,zaczela gdy miala 15 m-cy.Nie chce jesc mozna powiedziec ze ma wstret do wszystkiego oprocz mleka,wazy jedynie 9 kg.W tym tygodniu idziemu do szpitala na oddzial gastrologiczny w celu sprawdzenia czy to jest reflux.prosze o rade

Gość Dr.Grzybek
Koniecznie zbadaj dziecko pod katem pasozytów !!! nie bagatelizuje tego i poczytaj w internecie na ten temat. Dziecko ma ochote własnie na to czym sie zywia robaki. Podawaj dziecku codziiennie swiezy sok z marchewki, ale taki wysikany z sokowirówki.

Gość lenka_31
cytat z forum ostatnio obejrzałam na TVN program właśnie było o pasożytyach mówili że większość przedszkolaków jest "zarobaczona" objawami są np. -uporczywy kaszel który ciężko wyleczyć -dziecko ma apetyt na nabiał- serki jogurty mleko itp -niespokojny sen oraz inne ale te tak najabrdziej zapamiętałm bo takie objawy zauważam u mojej Majki często właśnie rodzice myślą że dziecko ma jakąś alergię mało kto bada dzieci w tym kierunku zdarzają się już przedszkola że wymagane są zaświadczenia że dziecko jest przebadane w kierunku pasożytów ale jednak więkośc przedszkoli tego nie stosuje i tu problem bo dzici mogą się od siebie zarażać a jak u was przedszkola wymagają takich zaświadczeń badacie dzieci w tym kierunku?? bo ja już się zdecydowałam że wykonam Majce badania na pasozyty http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=16946

Gość lenka_31
tyczy się to nie tylko przedszkolaków

Gość hiinnsz
moj syn ma reflux ale nie ma drgawek zadnych jedynie ostry piekący bol po jedzieniu pod mostkiem jak by żołądek bolał. tak wiec objawy raczej nie refluksowe ma twoje dziecko.

Gość hiinnsz
kał na pasozyty warto zbadac trzeba 3 razy pod rzad oddac na badanie plus jeszcze dodatkowo na lambie .

Gość hiinnsz
na lambie robiłąś?

Gość dr.Grzybek
pasozyty czesto nie wychodza za pierwszym razem, czsami 10 X robi sie badania i nic a pasozyty sa.

Gość onka3456
zrob jej badanie pod katem lambli,moja znajoma ma corke ktora miala podobne objawy do Twojej,jak rowniez brak apetytu i niska waga..okazalo sie ze ma lamblie...

Gość onka3456
faktycznie,testy na pasozyty nie wychodza za 1-wszym razem..ona sam wykonala a 3 w przeciagu 6 miesiecy

Gość mozemozeto
a moze ma takie tiki pooprostu lub zespol tureta ..w sumie nie wiem czy tak malemu dziecko mozna diagnoze taka postawic ... jesli ma wykluczona padaczke to nie faszeruj jej lekami... powodzenia ...zdrowia małej życze

Gość Kasia to ja
Dziecko ma na 100% pasozyty. Sam apetyyt na mleko o tym mówi. Ja miałam podobna sytuacje, platałam się po lekarzach, wmawali dziecku rózne choryby. robiłam badania na pasozyty w badaniach nic nie wychodziło, az pewniego dnia w kale znalzałam robale :( Badania robiłam chyba z 15 razy, az się na mnie juz dziwnie patrzyli. Mój synek tez miała dziwne tiki, po odrobaczeniu dziecko funkcjonuje normalnie, tiki zniknęły. Nie poddawaj się i walcz o zdrowie dziecka choćby się pukali po głowach, bo lekarze maja nas gdzieś i są niedoinformowani. Ja teraz dziecko odrobaczam 3 razy do roku.

Gość mlea B C D
To jest na pewno bardzo silna reakcja alergiczna. Sprobuj przeanalizowac spozywane pokarmy i znalezc winowajce. Oczywiscie, moim zdaniem, zrodlem nie jest alergia sama w sobie tylko albo pasozyty, albo grzybica. Kazdemu, kto tutaj na forum twierdzi, ze wszystkie objawy jakie ma biora sie z grzybicy, proponuje przeczytac ksiazke Nadiezdy Siemionowej o pasozytach. Przekonacie sie, ze pasozyty bardzo trudno jest zdiagnozowac (szczegolnie jesli nie jest ich zatrwazajaco duzo), i rownie trudno jak grzybice usunac. Grzybica i pasozyty to swietny duet, wystepuja prawie zawsze razem. Dlatego nie tylko grzybice leczmy, jako taka, ale odtrujmy sie w prawidlowy sposob od pasozytow, czy badania wychodza pozytywnie czy tez nie. Nie wystarczy wziac Zentel, Vermox, czy pyrantelum. Taka kuracja to zadna kuracja, lepiej dac spokoj watrobie. Usuniecie pasozytow wymaga zmiany diety, zmiany stylu zycia, przyzwyczajen, a bez lewatyw to juz w ogole nie ma mowy o usunieciu tego dziadostwa, ktore czesto zatyka ludziom przewody zolciowe i rozstraja caly organizm. Siemionowa pisze o bielactwie, podobnym jak na przyklad u Ciebie jelitoowa, jako jednym z objawow obecnosci pasozytow. Przy pasozytach tez sa wszelkiej masci dolegliwosci, tak jak od grzybow, wlacznie z chorobami psychicznymi. W koncu pasozyty tylko po czesci przebywaja w jelicie, one lubuja sie rowniez w drogach oddechowych, watrobie, trzustce i mozgu swoich zywicieli niestety. Siemionowa takze dodaje, ze praktycznie WSZYSTKIE alergie mijaja wraz z calkowitym odtruciem organizmu od pasozytow. Czy macie cos do stracenia probujac terapii wg Siemionowej? To tylko 2 tygodnie rezimu, a potem juz tylko raz w tygodniu krople z czarnego orzecha, napar z piolunu, i, co jest podstawa kazdej terapii (Gersona, Budwig, Siemionowej) lewatywy, poniewaz jesli nie bylismy w toalecie do wieczora, nie wolno nam klasc sie spac z tym co zalega w jelitach.

Gość dr.Grzybek
Fragment książki „Robaki obłe i tasiemce, przywry, bakterie oraz grzyby - to cała zbieranina obrzydliwych wampirów pożerających naszą krew i tkanki przy milczącym przyzwoleniu oficjalnej medycyny. A prosty człowiek, zajęty swoimi sprawami, nie podejrzewa, że to pasożyty. Idzie do lekarza i jest badany. Lekarz bada krew rojącą się od rzęsistków, chlamydii, toksoplazmy, leptospirów, mnóstwa zarodników, wirusów i szuka tylko tego, co mu potrzebne jako specjaliście. Doszło do tego, że ginekolog nie widzi pasożytniczej flory w chorych kobiecych genitaliach, pulmonolog nie zauważa wielu geohelmintów w pęcherzykach płucnych, przeciwnie, wykształcenie zasłania mu oczy do tego stopnia, że plątanina glist i grzybów w płucach - nokardioza, mukormykoza, glistnica, paragonimoza - nie jest przez niego dostrzegana. „Helmint oraz jego produkty przemiany materii są człowiekowi genetycznie obce. Ich dostanie się do krwi i tkanek wywołuje reakcję odrzucenia i wydalenia z ciała lub unieszkodliwienia, tak jak w przypadku każdego antygenu. Alergię wywołują wydzielane przez pasożyta produkty przemiany materii, a także substancje, które powstają podczas rozszczepienia się otoczek jajeczek helmintów (...). Często obserwuje się zapalenie płuc, kaszel z objawami astmy, wydzielanie płynu wraz z krwią, wysypki, pokrzywki na skórze, uciążliwe swędzenie, zimny pot, spadek sił, bóle w sercu... Proszę zwrócić się do alergologa i nie usłyszą Państwo od niego ani słowa o pasożytniczej naturze alergii (...). OD WYDAWCY Oddajemy w Państwa ręce polskie wydanie najbardziej znanej książki Nadieżdy Siernionowej. Jest to jednocześnie debiut Autorki na polskim rynku. Mamy nadzieję, że pozycja ta stanie się dla wielu ludzi impulsem do zastanowienia się nad stanem własnego zdrowia, przyczynami ewentualnych chorób i dolegliwości oraz możliwościami poprawienia samopoczucia. Mało jest na rynku książek, które w tak bezpośredni i prosty sposób mówią co zrobić, by być zdrowszym, w jaki sposób zacząć się odżywiać, jak oczyścić organizm i jakie preparaty zastosować. Nadieżda Siemionowa to osoba, która walce z pasożytami - i tematowi zdrowia w ogóle - poświęciła ponad 20 lat swojego życia. Wiele lat temu, gdy sama była dotknięta parazytozą dostrzegła, że tej częstej przyczynie wielu innych chorób poświęca się zbyt mało uwagi. Dzisiaj również ludziom trudno się przyznać, że w dobie rozwiniętej techniki i dobrobytu może ich masowo dotykać zjawisko, które w mentalności ogółu związane jest głównie z brakiem higieny, ubóstwem lub krajami Trzeciego Świata. A jednak -jak powtarza Nadieżda Siemionowa za pewnym badaczem -pasożyty „jedzą nas niemiłosiernie". Z tych i innych przyczyn Autorka postanowiła wziąć temat swojego zdrowia we własne ręce. Wieloletnie poszukiwania i pogłębianie wiedzy w tym temacie doprowadziły ją do opracowania metody dehelmintyzacji i oczyszczenia organizmu z pasożytniczych robaków, grzybów, pierwotniaków, bakterii i wirusów przy użyciu ziół i innych naturalnych produktów. Jak sama pisze: „Dopiero czysty organizm ma prawo do życia". Spora część tej wiedzy wywodzi się -jak przyznaje sama Autorka - ze sprawdzonych, ludowych metod stosowanych od tysiącleci przez rdzennych mieszkańców Kaukazu i wybrzeża Morza Czarnego. Nadieżda Siemionowa prowadzi, nazwaną swoim imieniem, Szkołę Zdrowia -ośrodek, w którym pomaga osobom do niej przyjeżdżającym pozbyć się pasożytów i poprawić stan zdrowia. Stwarza to możliwość obserwowania skutków terapii, modyfikowania jej i ulepszania. Wydaje się, że na stan obecny jest to jeden z najlepszych systemów oczyszczania organizmu, pozbywania się dolegliwości i dochodzenia do zdrowia, o czym świadczą tysiące ludzi, którzy wyleczyli si? ze swoich, trwających nieraz wiele lat i ocenianych jako nieuleczalne, chorób i dolegliwości. Do diagnostyki w Szkole Zdrowia używa się nowoczesnych urządzeń rosyjskiej firmy „Imedis", które potrafią określić, jaki procent organizmu zarażony jest danym rodzajem pasożyta. Mimo że w Polsce chyba żaden z coraz bardziej po-Pularnych w gabinetach medycyny naturalnej systemów elektronicznego skanowania organizmu (zwykle są one w jakiś sposób oparte na metodzie R. Volla) n'e jest akceptowany przez oficjalne ośrodki medyczne, w Rosji trwające nieraz dwa tygodnie kursy obsługi urządzeń „Imedis", organizowane są we współpracy z renomowanym ośrodkiem naukowym - Moskiewską Akademią Medyczną im. l. M. Sieczienowa. Przy czytaniu książki zaskakuje podawany przez Autorkę ogromny stopień zarażenia populacji. Według Nadieżdy Siemionowej w przypadku niektórych pasożytów - np. glisty ludzkiej - sięga on 60-80% i więcej. Nie koresponduje to z danymi podawanymi przez oficjalne instytucje medyczne zajmujące się parazytozami. Jak jest naprawdę? Jako wydawnictwo nie podejmujemy się oczywiście tego rozstrzygać, pozostawiając osąd czytelnikom. Fakt faktem, że zarażenie nie daje często wyraźnych objawów, w związku z tym nie zawsze wizyta u lekarza skutkuje wykonaniem np. badań kału lub badaniem krwi (w celu wykrycia eozynofilii itp.). A nawet w przypadku przeprowadzenia badań brak jajeczek pasożytów w kale (nie wszystkie wydalają jajeczka codziennie) lub ich niedostrzeżenie przez laboranta mogą być przyczyną zaniżonej statystyki. Sytuacja może więc wyglądać trochę tak, jak statystyka przestępstw - to, że ktoś nie zgłosił kradzieży nie znaczy, że ona nie nastąpiła. Podczas tłumaczenia książki nasz zespół napotykał często na problemy związane z użyciem przez Autorkę potocznych nazw wielu roślin. Dla uniknięcia nieporozumień w większości miejsc pozwoliliśmy sobie na dodanie ich łacińskich nazw. Podobnie uczyniliśmy w części poświęconej pasożytom. Niektóre pojawiające się w książce fachowe lub regionalne terminy zostały przez nas uznane za wymagające szerszego objaśnienia. Przypisów nie umieściliśmy jednak na końcu publikacji, nie ma ich również na dole stron, lecz znajdują się w kwadratowych nawiasach. Podczas tłumaczenia zdecydowaliśmy się również na pozostawienie oryginalnego terminu „ciało kwantowe" . Uczyniliśmy to mimo braku jego funkcjonowania w języku polskim w kontekście bioenergetycznym. Rozważaliśmy oczywiście możliwość wprowadzenia terminu „ciało astralne", ponieważ w literaturze rosyjskiej można znaleźć wiele przykładów jego zamiennego stosowania z określeniem „ciało kwantowe". Ostatecznie jednak nie zdecydowaliśmy się na ten krok, ponieważ - naszym zdaniem - w języku polskim sformułowanie „ciało astralne" jest bardziej kojarzone z ezoteryką, podróżami astralnymi i wychodzeniem poza własne ciało niż z czymś związanym z biologią człowieka. W większości wypadków, używając tego terminu, Autorka ma na myśli aurę człowieka. Jednak ostateczną interpretację pozostawiamy czytelnikom. Na koniec pozostaje nam życzyć wszystkim miłej i owocnej lektury. A przede wszystkim dużo zdrowia - w zachowywaniu którego, mamy nadzieję, pomogą informacje zawarte w niniejszej książce.