Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inestina

Kobiety w zyciu maja przerąbane !!!

Polecane posty

Gość inestina

Tak sobie mysle pracowac to mamy do 67 r zycia -9 miesiecy chodzimy w ciazy juz nie mowie o bolu a rodzenia i trudzie wychowywania dzieci ,gotowaniu i uslugiwaniu ,truciu sie tabl.antykoncepcyjnymi ,kupowaniu kosmetykow i bielizny co zwieksza kosmicznie koszt wydawania pieniedzy ;( znacznie niz u faceta bo co taki facet potrzebuje a facet tez potrzebuje sie wyzyc w seksie to kobieta zawsze musi chciec,to kobiete facet moze zgwalcic ponizyc ,to kobieta mniej zarabia w pracy na wysokim stanowisku ,to czesto na kobiecie spoczywa by rodzina nie zadluzyla sie po uszy co oznacza pilnuje wydatkow i oszczedza jak moze glowiac sie i trojac jak zrobic tanio obiad-juz nie mowie rzygac sie chce wymyslajac te obiady , czemu to wszystko niesprawiedliwe ... wiem ze mozna zrezgnowac z wielu rzeczy ale ogolnie to mysle ze mamy cale zycie przerąbane ...

Gość mjdjwklx,.zx,s<
Inestina- zgadzam sie! ja jestem taka kobieta- mam 32 lata, pracuje od 8-16, studiuje zaocznie, po pracy musze obiady robic dla siebie i meza codziennie bo moj maz nic nie umie zrobic sam! w dodatku wiekszosc obowiazków w domu nalezy do mnie, bo jak moj posprzata to musze po nim poprawiac. no i wydatki- a moglabys wydawac mniej na ciuchy? tylko ze potem jak idziemy na spotkanie ze znajomymi to mowi- czemu nie ubierasz sie tak fanie jak np. kasia czy beata? a jak mu mowie- bo mielismy "ciac" wydatki to wzrusza ramionami.... przerabane mamy na całej linni, ja pracuje jak wół w pracy , zostaje po godzinach a zarabiam 2 tys na reke, moj maz ma wlasna dzial. pracuje tak naprawde 5-6 h a reszte czasu spedza na graniu na kompie i na miesiac ma 6. mam juz tego serdecznie dosyc! chyba go zostawie

Gość jem kisiel reload
szczegulnie te prawooczne, leworękie o dłuższym paznokciu trzeciego palca lewej stopy! ach to życie! to nie je bajka 😭

zgadzam się ostatnio nawet mi się wyrwało przy mężu i synku " nienawidzę być kobietą " miny mieli niezłe

Gość inestina
mjdjwklx,.zx,s&lt wkurzajace to jest strasznie !! ja to juz sie zastanawiam ze juz wiecej dzieci nie bede miala wlasnie przez to wszystko !!! a jak moj facet tfutfu niedaj boze jak zniknie z mojego zycia napewno nie bede szukac nastepnego .Pomaga mi badzo w zyciu ale jakos wiele obowiazkow mimo wszystko spoczywa na mnie .wiem ze kazda kobieta tak ma ale czasem bym walła bym tym i gdzies wyjechala by zobaczy i ciekawe czy dal by se rade.moze musimy nauczyc sie mowic Nie !!!!!Dosc !!!!!!

Gość przerabane macie ale na własne
zyczenie kto Wam kazal wychodzic za maz za nierobów? facet tez moze ugotowac, posprzatać dlaczego to kobieta ma pilnowac kasy? u mnie np. wydatki planujemy wspolnie, razem robimy zakupy itp dzieci maja tez ojcow, fakt, rodzi i karmi kobieta, ale reszta - niech tatus sie zajmie durne jestescie - jakby mi facet powiedzial czemu nie ubieram sie jak kasia i beata to by pożalował :/ dałyście sobie wejść na leb i teraz sie żalcie

a kto wam kazał brać chłopa nieroba siedzącego przed kompem jakiś przymus ? czy toczycie tradycję ciemięznicy matki polki ja facetowi nie usługuję, nie gotuję , może sprzątam dom ale nie dlatego że dla mnie to straszne tylko dlatego że ja wiem jak to robić każdy ma zycie takie jakie sobie wybrał środkami anty nie truję swojego organizmu , nie zamierzam sibie poświęcać dla dobra meżczyzny

pigułek Wam nikt nie każe brać zgodze sie jedynie co do tego, że kobieta ma wieksze wydatki (facet nie potrzebuje stanika, podpasek itp itd)

Gość inestina
cholera jasna wiec pisalam ze mozna zrezgnowac z wielu rzeczy ale ogolnie to mysle ze mamy cale zycie przerąbane nie zale sie na meza tylko OGOLNIE ZA CAŁOKSZTAŁT FACET NIE ZA DUZO SIE NAROBI

najpierw jęczą , szukają chłopa, pozwalają siebie poniżać później realizują swoje marzenie życia bo wychodzą za mąż chwalą sie na forum pierścionkiem później dziecko i przejżały na oczy że życie to nie je bajka :D mało forsy, okazuje się ze ten ukochany facet nie jest taki cudowny , dzieciak beczy, ona haruje, pracuje, zmywa , brak kasy , facet nie ma i narzekanie jaki to facet okropny , że nie pomaga sama to wybrałas , sory bardzo ja mam 29 lat , swój dom, własny samochód,pracuje , za mąż nie wychodzę i nie zamierzam mam spokój, kasę i dbam o siebie nie każda kobieta w polsce musi być niewolnicą męzczyzny macie to na własne zyczenie

Nie każdego stać na posiadanie niewolnicy :( Mi to się wydaje że kobietom czasem zwyczajnie brakuje jakiejś odmiany, żeby poczuły że żyją i tyle :)

Gość kobietom polskim wystarczy
kobiety może i mają przerąbane z jednej strony, a facet, wystarczy że ma małego kutasa, a jak ma dużego i miekkiego, to jeszcze gorzej, a po 50 zatrucie viagrą i zawały kończące się w trumnie. A baba sobie zapoda Feminum i gotowa, a facio, łapie sprzet prezydentcki, czyli fuzyje, ładuje i wrzeszczy stój kutasie , bo strzelam.

facet sie mniej narobi tylko wtedy, jak trafi na durna babę, którą można pomiatać. W moim związku oboje "narobimy" się po równo. Nikt nie jest stratny. Nie dalabym sie tak zrobic w uja jak autorka.

Gość do aliksandra
a instynkt macierzyński masz wogóle? co będziesz miała za 30 lat? pomarszczoną zwiędniętą doopę i pseudoprzyjaciól? wolałabym się powiesić niż nie mieć dziecka i zyć samotnie

Gość inestina
aleksandra -nie narzekam na brak kasy ani razu przeczytaj dokladnie bo rozumie ze to co zarobimy to nasz wspolny budzet ,poza tym nie mieszkam w polsce na szczescie a jesli masz sie super to sie ciesz i tyle !!!

Gość inestina
do przerabane macie ale na własne facet sie mniej narobi tylko wtedy, jak trafi na durna babę, którą można pomiatać-ty glupi jestes i durny jakbys wiedzial kazda normalnie funkconujaca rodzina musi pracowac wspolnie a nie pomiata jeden drugim TYLKO KTO MAWIECEJ OBOWIAZKOW ??? W moim związku oboje "narobimy" się po równo-TA CIEKAWE CO TU ROBISZ NA KAFE ?Nikt nie jest stratny. Nie dalabym sie tak zrobic w uja jak autorka. W UJA TO TY SE MOZESZ ROBIC I PROSZE MNIE NIE OBRAZAC OK jak masz tak pisac to sie nie wypowiadaj chamstwo totalne !!!

skoro wybieracie sobie takie życie to nauczcie widzieć w nim pozytywne cechy narzekacie na facetów - a czy jak wychodziłas za niego za mąż to był prezesem spółki paliwowej albo dyrektorem banku ? jest zwyczajnym człowiekiem z wadami i nie będzie cudem bo się z wami ożenił narzekacie jaki to macie życie tu nie ma islamu i kobieta może decydować o własnym losie a człowiek który w wiezieniu - siedzi i narzeka że nie jest wolny, nie pracuje, nie wyjeżdża na wakacje, ma niesmaczne jedzenie itd ale nie bierze pod uwage tego, że napadł na bank i dokonał rozboju, siedzenie w więzieniu jest konsekwencją pewnego czynu , mógł tego nie robić podobnie wy - narzekacie jak macie źle, mogłyście tego nie robić

Teraz się nie opyla napadać na banki mają góra 20 tys. Chyba że większe oddziały, ale to by głupi się tylko tam ładował.

Przepraszam za ten wywód o Bankach, ale nie mogłem się powstrzymać. Jeśli kobieta jest zadbana to wcale nie ma w życiu tak źle :classic_cool:

do aliksandra - piszesz że wolisz się zabić niz zyc bez dziecka , to je masz bo zmusił cię instynkt macierzyński ale opiekowanie sie, pranie, gotowanie obiadow i zupek , sprzątanie kupek to sie już nie podoba , już zycie przerąbane skoro masz przymus życiowy posiadanie dziecka to zaakceptuj to że jest nad nim cięzka opieka a wy piszecie - kobieta ma w życiu przerąbane dlaczego przerąbane ? przecież chce tego dziecka więc dlaczego ?

inestina, ja do ciebie grzecznie, a Ty do mnie capslockiem :/ co robie na kafe? mam wolna niedzielę to odpoczywam, co w tym dziwnego? żal doope sciska, że ktoś umie stworzyc partnerski zwiazek i nie aje sie wykorzystac, co?

przerąbane mają tylko te durne baby, co się dały zdominować, religii, obojętnie jakiej, matki wychowawyły ich na niewolnice i zgodnie z niemiecką zasadą, Kirsche, Kuche, und Kinde,Kosciół, Kuchnia, Dzieci. Amen.

bo te matki polki służalczynie mężczyzn sa bardzo agresywne tak atakują słownie i wyzywają że aż mi ich szkoda w domu się nie odezwie bo by dostała przez łeb od męża albo szmata po ryju a nas kobiety wolne i w związkach partnerskich wyzywają

Witam. Ustawienie się jako ofiary nic nie daje. Znam kobiety które nie narzekają, tylko rozwijają swój biznes i na 100% nie będą musiały ciężko pracować do 67 lat. Jeśli chodzi o ciążę i rodzenie to nie ma PRZYMUSU. Kobiety w większości teraz zaciążają i rodzą bo chcą. Nie użalaj się nad sobą bo to szkodliwe psychicznie.

09:21 [zgłoś do usunięcia] aliksandra bo te matki polki służalczynie mężczyzn sa bardzo agresywne tak atakują słownie i wyzywają że aż mi ich szkoda w domu się nie odezwie bo by dostała przez łeb od męża albo szmata po ryju a nas kobiety wolne i w związkach partnerskich wyzywają bardzo słuszne spotrzeżenie, posłanka Kempa Beata w wywiadzie powiedziała, że w życiu publicznym jest agresywna, a w domu potulna jak owieczka.

Gość do bmblondyn
i co z tego że facet mi "pomaga" w domu jeśli robi to jak tornado i ślepa furia? jak już zacznie sprzątać to jest tak wściekły, że wolałabym żeby wcale nie sprzątał, jak ma puścić pranie to robi wokół tego taką aferę, że mam serdecznie dość, a gotowanie? będzie głodny chodził ale nic sobie nie zrobi... więc nie pierdol, że tak sobie wybrałyśmy same i dałyśmy się zdominować na własne życzenie Kobiety mają przerąbane w życiu i możesz sobie to próbować tłumaczyć jak chcesz jeśli to zagłusza ci wyrzuty sumienia i pozwala patrzeć prosto w lustro

jak nie potrafiłaś sobie wychować albo wytresować, swojego faceta, do do kogo masz pretensję, do garbatego, że ma dzieci proste? Jak nie umiałaś sobie zorganizować zwiazku partnerskiego, tylko z dominanta jakieś chamskiego dziada, to miej pretensję do Pana Boga.

Gość do bmblondyn
a co ty robisz w domu? na równi z partnerką sprzątasz, pierzesz, gotujesz? sądzisz, że za swojego faceta sprzątam czy układam mu skarpetki? Nigdy! tylko dlaczego muszę znosić jego fochy bo musi sobie sam włożyć skarpetki do szafy? Mamusia też za nim nie sprzątała. nie generalizuj bo ludzie są różni

Gość no jak to mozliwe????
po cholere wychodziłaś za maż za takiego nieroba? a jak już tak go kochałas, moglas go od poczatku uczyc podstawowych zajeć domowych