Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perserverance

czemu współczesni polscy faceci się nie starają?

Polecane posty

Gość IMO12346
Witam Mistrza Ironii!

faceci nie chca wyzwania. Kobiety też. Wszędzie, we wszystkim panuje łatwizna. Jeden facet kiedyś powiedział: "Wymagajcie od siebie, skoro inni od was niczego nie wymagają".

Gość skoro taka role przyjely
11.03.2012] 17:48 [zgłoś do usunięcia] zawsze szczery bo dziś z kobiet zrobiono towar , który się kupuje nie "zrobiono" tylko kobiety taka role przyjely to ile jestes w stanie zaplacic za seks z super laska :)

twoja teoria upadła bardzo możlie, że szukał kochającej, mniej wykształconej, niż *karierowiczki:(

Gość egoiste mial kiedys wiele bab
co na chlopa lecialy , teraz cos ich ni widu ni sluchu :D takie pierdy jakie kolo tu wypisuje toz to brak slow :D

Gość twoja teoria upadła
Egoist_*31 sam sposob w jaki piszesz wyjawia niedojrzałość. Widze oczyma duszy jakiegoś metalowca z długimi tłustawymi włosami,który za bardzo stara się zachować swoją wolność: zapewne nie ma stałej dobrej pracy,nie skonczyl zadnych dobrych studiow,bo to kolidowało z jego wolnościa,wszelkie potencjalne dziewczyny spławił,bo chciał móc dupczyć inne ;)

ZS - wiem, dlatego mnie dziwi, ze tak sie debatuje nad upadkiem obyczajow i uczucia milosci. Podczs kiedy wieki temu takiej milosci jak my ja teraz rozumiemy nie znano. Byly kontrakty... mezowie nie byli wierni... ale sie starali zdobyc kobiete (o urodzie / statusie)... Kobiety byly utrzymywane przez mezow... ale nie mialy slodkiego zycia....

Gość twoja teoria upadła
Grzesław. chuj go wie,bylam dla niego naprawde dobra,spedzalam z nim duzo czasu.nie jestem karierowiczka,znam rownowage w zyciu.

to dobre jeszcze: "Człowiek zawsze będzie kochał słońce niebo atmosferę koncertów czy dyskotek, przebywanie z autentycznymi przyjaciółmi." egoist to jest taki męski odpowiednik "blachary", "dyskotekowej lali" :D

towar sie ceni dlatego

Podczs kiedy wieki temu takiej milosci jak my ja teraz rozumiemy nie znano. znano znano, ale nie mozna oczekiwac, ze wiekszosc zwiazkow na swiecie bedzie oparta na szczerosci, milosci, zaufaniu, partnerstwie itd

Gość Na Egoista31 nie lecą już bo
poczytały że to ruchacz 🖐️

Calluna79, i tu się różnimy, bo to co wymieniłaś to tylko techniczne przesłanki dodatkowe i żadna z nich nie jest w stanie utrzymać małżeństwa w kupie - chyba że z musu czy przyzwyczajenia. odpwiedzialność? To za mało. Można z kimś się ożenić tylko przez wdpadkę, dziecko ... a wówczas nieckiekawe życie mają i dzieci i małżonkowie religia? wszędzie gdzie jest mowa o małżeństwie jest i mowa o miłości. Tego wiara nie rozdziela. Honor? bzdura, XIX wiek jest za nami.

zrozumialam w watpiwosc podaje Twoje zrozuminie nie ma nic darmo :)

Gość perserverance
Kocham Janusza desznika :O:(

Ale za to mnie na rajstopowym mnie (jak podaje) 30 letnia pomarańcza szczyciła się tym, że jest bardzo doświadczona, bo ma 6 partnera:-D

juz lepiej :) moze w koncu uda Ci sie zrozumiec :) bede czytac, postaraj sie

Nie bylo zlotego wieku romantycznych malzenstw, naprawde :) takiego czasu, kiedy to sie wszyscy starali. Owszem, faceci byli w stanie wiele zrobic dla dobrego malzenstwa i imienia rodziny, ale za to bylo np. spoleczne przyzwolenie na zdrade. Nie tylko na dworach krolewskich. Kobiety mialy malo do powiedzenia. Wystarczylo zabezpieczenie drobnego interesu miedzy mezem a ojcem, proba polaczenia przylegajacych gruntow na wsi - ot i powody slubow ;) Teraz tez duzo jest z wyrachowania - powody ekonomiczne, a takze uczuciowe, ale nie zwiazane z miloscia, a raczej emocje negatywne, strach przed samotnoscia

Zawsze szczery - kiedy wieśniaku przestaniesz mnie zaczepiać ?. Uraziłem cię czymś?. twoja laska rzuciła cie dla jakiegoś przystojniaka - i masz uraz. ? Albo jedynie się z nim przespała ?

Gość perserverance
Janusz

A co powodow utrzymywania malzenstw w kupie - do jeszcze niedawna starczalo : kosciol + "co ludzie powiedza". A ludziom sie wydaje, ze bylo idealnie. Nie bylo. Ale kazdy z nas by chcial :)

"ale za to bylo np. spoleczne przyzwolenie na zdrade." a skąd ty takie informacje masz? czyżby gal anonim pisał?

nie bede pisac to musi Ci wystarczyc :)