Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaris34544

Muszę wyjechać a nie mam z kim zostawić dziecka...

Polecane posty

Gość polaris34544

Pewnego dnia chyba nas zaczął prześladować pech, ja zaszłam w ciążę (nieplanowaną i otwarcie mówiąc niechcianą) a mąż stracił pracę. I zaczęły się problemy, ponieważ zostały kredyty do spłacenia a co miesięczne opłaty (gaz, światło, woda, itd) też były nie małe. Mąż dostał kuroniówkę ale była niewystarczająca. Ja pracowałam do ostatnich dni ciąży i teraz gdy już dziecko urodziłam i jestem 2 miesiące po porodzie muszę pożegnać się z urlopem macierzyńskim i wrócić do pracy bo nie mamy za co żyć. I teraz jest problem...bo nie mam z kim zostawić dziecka. Moi rodzice i teściowie nie chcą. Mąż też nie chce. A to niestety 2 tygodniowy wyjazd. I powiedzcie mi co ja mam robić? Bo prawdę mówiac to ja powinnam jebnąć to wszystko i iść w diabły skoro to źle że jako jedyna chce zarobić parę groszy i jakoś żyć a reszta zamiast mi pomóc, wspierać a przynajmniej nie utrudniac tego, podkłąda mi kłody pod nogi...

Gość tez sadze ze to marne
trzeba bylo sie zabezpieczac a nie terz stekac:O nie tylko ty masz ciezko ,nie tylko ty masz problemy w zyciu jeszcze gorzej ludzie maja i zyje :O

Gość tez sadze ze to marne
aaa i mam nadzieje ze juz nigdy po raz kolejny nie bedziesz ta matka:O

Gość polaris34544
Jakoś Cię nie pamiętam u siebie ani w łóżku ani ogólnie w życiu więc skąd twierdzenie że się nie zabezpieczałam, hm?

Maz moze sobie nie chciec, dowolnie krecic nosem i robic miny do lustra, ale musi. To zreszta chyba jego dziecko, prawda? Wiec w czym problem?

Gość a co to znaczy że mąż nie chce
chce nie chce ma zostać i tyle. Jest takim samym rodzicem jak ty. A skoro siedzi na d w chałupie i nic nie robi, to niech chociaż własnym wytworem się zajmie!!!

Gość polaris34544
Ludzie ale dlaczego bezmyślna no? W dniu w którym dowiedziałąm się ze jestem w ciąży zarabiałam 5 tyś zł miesięcznie. Mój mąż podobnie. Ciekawo ile z was może pochwalic się takimi zarobkami w pracy a ile macie dzieci.

Gość a co to znaczy że mąż nie chce
??? Jest takim samym rodzicem jak ty i jego chcenie czy niechcenie nie ma nic do rzeczy. Skoro nie pracuje i nic nie robi, to niech chociaż zajmie się tym, co spłodził

Gość polaris34544
No ale nie chce, nawet pieluchy nie zmieni jak go zostawie z dzieckiem kiedy wychodzę do sklepu. WIęc jestem pewna że jak wyjadę to o swojej rodzinie usłyszę w tv bo ma to całkowicie w dupie.

Gość ale nie rozumiem
Ludzie ale dlaczego bezmyślna no? W dniu w którym dowiedziałąm się ze jestem w ciąży zarabiałam 5 tyś zł miesięcznie. Mój mąż podobnie. Ciekawo ile z was może pochwalic się takimi zarobkami w pracy a ile macie dzieci. a jak to sie ma do twojego pytania bo nie rozumie? w czym my ci mamy pomóc sama to musisz rozwiazac:O

Rodzice i tesciowie nie maja obowiazku pomoc, maz tak. Z tego co piszesz, zachowuje sie jak rozkapryszony nastolatek. Zostawiasz meza z dzieckiem i basta. A po drugie, nie maja prawa Cie zmusic do 2tyg delegacji skoro jestes matka, taka jest prawda.

Gość polaris34544
tak serio to jade do pracy ale maz nie wie do jakiej bede mieszkac w hotelu mam juz załatwionych klijentów musze troche kaski zarobic wiec same rozumiecie

Gość pozbądź się pasożyta
bezczelny skurwiel, bezrobotna niedorajda, zamiast zapierdalać by utrzymać rodzinę, to ten złamas się opierdala całymi dniami, doprowadzając do tego, że kobieta 2 miesiące po porodzie musi porzucić swoje maleństwo i iść do pracy, by było co jeść :O a ten kutas nawet dzieckiem się nie chce zaopiekować!!!!!! no co za chuj!!!!!!!!!

No właśnie :o co to ma znaczyć że mąż nie chce? Musi, to jest jego obowiązek i nawet sie nie powinnaś pytać tylko co najwyżej dać do wyboru że albo znajdzie dobrą pracę, albo wyjeżdżasz a on zajmuje sie dzieckiem.

mąż? takiego męża w d*e bym kopnęła.. pomyślałabym lepiej o rozwodzie.. przynajmniej alimenty musiałby bulić.. i myśl o takiej pracy żebyś nie musiała wyjeżdżać.. Ojciec dziecka i takie zachowanie.. daj spokój.. :/ Współczuje Ci szczerze.. :(

Gość polaris34544
Calluna ale mnie nikt nie zmusza, rozumiesz? Ja muszę jechać bpo nie mamy za co żyć. Ja nie mam już co do garnka włożyć, lodówka świeci pustkami, a mleko dla dziecka wzięłam na krechę z apteki. Ja muszę wrócić do pracy bo zginiemy z głodu.

Gość ruuda wiewióra
Nie rozumiem paru spraw: - L4 ciążowe i macieżyński to Twoja średnia pensja z ostatnich 12miesięcy,więc co ma się pracownie do końca do wysokości pensji? I czemu musisz przerywać odpłatny macierzyński? - mąż jest bezrobotny,więc jak to nie masz z kim zostawić dziecka? -jak teściowa jest taka mądra niech pilnuje dziecka lub daje Wam na życie.

Gość kłamczuszkaaaaaa
autorko smieszna jestes chwalisz z sie ze zarabilas 5 tysiecy maz równiez i co nie macie zadnych oszczednosci ?:O:D cos tu klamiesz:D

Gość prowo jak byk
🖐️ 0/10

Gość onawi
sorry ale co ty jeszcze robisz z tym facetem......jakos nie wierze ze nie chce,w takiej sytuacji to on chyba nie ma wyjscia i dzadkowie tez nie?? chyba ze wykorzystalas ich wszystkich w przeszlosci i teraz w razie potrzeby sie na ciebie wypieli.....bo inaczej to jest nienormalne,pewnie kiedys bylas wielka pania i mialas rodzine w dupie a ze los sie odkrecil to masz to na co sobie zasluzylas

Gość polaris34544
ruuda wiewióra dlatego że na same opłąty i kredyt idzie miesięcznie 6 tyś zł a nie 5. Przy dwóch takich samych wypłatach takie wydatki problemem nie były, przy jednej wypłacie to już ogromny problem.

Gość to ja już wiem
Uprawiasz najstarszy zawód świata-nocleg w hotelu i umówieni klienci.

Gość Antek Makuta
rozmowy przy korycie do aklamacja: Proszę o ciszę. Zaczynamy. Referować krótko, tematy znane... Michnik Jak zwylke o polaczkach, ha! ha! Balcerowicz Ja zacznę od tego, że transfer pieniędzy do Izraela idzie pełną parą, oni się niczego nie domyślają! W prywatyzacji bierze udział ponad 3,5 tys. Naszych Żydów. Banki są już prawie wszystkie nasze, a to jest najważniejsze!... Wykup najlepszych terenów w Warszawie i w największych miastach załatwiony. Sprzedaż najlepszych zakładów kontynuujemy dla naszych za grosze albo dajemy kredyty z pieniędzy budżetowych, a potem umarzamy. Geremek Leszek, wystarczy! Od siebie chcę powiedzieć, że w MSW nie ma już prawie żadnych Polaków. Ambasadorzy i I sekretarze to nasi Żydzi! W Brukseli są tylko nasi. Połubicki kartoteki: p. Geremka, Mazowieckiego, Olechowskiego, Michnika, a także 328 Naszych zostały do końca wyczyszczone! Wcześniej siedział tam Adaś z naszymi, ale do końca nie wyczyścił... Olechowski Jeżeli dowiedzą się, że ja, Kwaśniewski i Buzek jesteśmy Żydami, to źle! Kuroń wszędzie mamy swoich! W Radach Nadzorczych, Funduszach Powierniczych, Dyrekcjach, Bankach! Zresztą, z Izraela i Stanów Zjednoczonych przyjeżdża około 8,5 tys. Żydów. Po to są powiaty, trzeba trzymać polaczków za mordę! Zresztą, już i tak niedługo wszystko będzie nasze! Za trzy lata obudzą się z łapą w nocniku. Suchocka Jacek, znowu piłeś i jesteś wulgarny! Kuroń Nie przejmuj się, oni są ogłupieni. Telewizja, radio i prasa są nasze! Osiatyński Może porozmawiamy o wyborach? Adaś dał 3 miliardy zł, Turowicz z Tygodnika 500 milionów, to skąpiec, sorosz 10 miliardów, Biznes Klub 10 miliardów, Urban 1,5 miliarda, z Niemiec 4 miliardy, 15 miliardów dał Leszek z budżetu... Małachowski Wszędzie, gdzie się da, niszczyć „Naszą Rodzinę i ks. Rydzyka. Oni są najbardziej niebezpieczni. Ale też „Ojczyznę i „Przymierze. Popatrzcie, ośmieszaliśmy Pawlaka i już go nie ma, kolej na Kalinowskiego, ale powtarzam, przede wszystkim niszczyć „Naszą Rodzinę, „Radio Maryja, ich gazetę „Nasz Dziennik i ks. Rydzyka. Najlepszymi naszymi sprzymierzeńcami są ks. Tischner, bp Życiński i bp Pieronek. Popatrzcie, sami plują na Kościół i naród. Wystarczy tylko drukować ich artykuły! Kuczyński Zobaczcie, jaką dobrą robotę zrobił dla nas pan Kulesza. Lityński Ale swoje pieniądze wziął! Jak wejdą do Unii, będą tylko regiony. Żadnej Polski już wtedy nie będzie!... W Kancelarii Kwaśnieskiego mamy też kilkunastu swoich ludzi, na czele z Kaliszem. Powyższe wypowiedzi nie wymagają komentarza. Siłą talmudystów w niszczeniu Polskiego Narodu i Polski była nieświadomość Polaków. Bo rzeczywiście trudno jest uwierzyć w taką przewrotność, jaką wykazali talmudyści przy władzy w Polsce. Musi to jest „nagroda za to, że Polacy z narażaniem życia ratowali ich przed śmiercią z rąk ich pobratymców. Ale to się skończyło. W Narodzoe Polskim narasta świadomość śmiertelnego zagrożenia ze strony talmudycznych przebrańców. Wybory w jesieni 2005 roku były początkiem zwycięskiej wali o przywrócenie Polski Polakom, jak podkreśla w swoich programowych przemówieniach Jarosław Kaczyński, prezes autentycznie narodowej partii „Prawo i Sprawiedliwość.

i już się zleciały kretynki snujące scenariusze - a pewnie masz oszczędności, tylko kłamiesz, pewnie byłaś wredną suką dla rodziny, bla bla bla i nie podniecajcie się tak tymi 5 tysiącami, co to jest? :D

Gość JAJAJAJHAHAHAH
pozbądź się pasożyta wiesz jak ktos ma 2 tysiace to to 5 tys to jest duzo ale znajc ciebie to jak by miala 100 milionów to dla ciebie to by bylo malo:D

Gość polaris34544
A może ktoś się jeszcze wypowie? Ale na temat?

A od kiedy my się znamy? :O

Gość hjshdkjsf
no ale macierzyńsik obowiązkowo trwa 4 miesiące, więc co piszesz że po dwóch musisz wyjechać no i przez te cztery miesiące dostajesz kasę; chyba że rezygnujesz ze starej umowy o pracę(i jednocześnie z macierzyńskiego) i podpisujesz nową z innym pracodawcą, chociaż nie wiem jak to wygląda od strony technicznej

Gość dsja
Mąż ma zostać z dzieckiem albo iść do pracy. Co tu dywagować? Mam Ci dziecka przyjechać pilnować czy co?

Gość polaris34544
A czy ja muszę iść ,nie wiem, do sądu, do pip-u i się chwalić tym, że wracam wcześniej do pracy? Nieoficjalnie pracować mogę choćby i w 10 miejscach.