Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Walka z kg

Walka z KG

Polecane posty

Witam ;) na początku stycznia ważyłam 70 kg przy wzroście 163,dziś waże już 56 kg i chcę dobić do 53 ;) dziewczyny przede wszystkim ćwiczenia.Polecam skakankę,nożyce,hula hop i basen raz w tyg,pomógł mi również piankowy kombinezon od kolan do żeber,który w trakcie ćwiczeń powodował pocenie się,a co za tym idzie szybsze spalanie kalorii. Jeżeli macie fundusze polecam też saune,podobna bardzo pomaga w walce z kilogramami oraz jest zbawienna na cerę.Pozdrawiam

Gość wrrrrrrrrrrrrrrwrr
sprawdz na poczatku watku tam oisze jakie to stosuje , a ja chyba jednakamerkanska zaczne od jutra

Nie stosowałam żadnej diety,po prostu wyeliminowałam ze swojego jadłospisu słodycze,cukier,węglowodany i tłuszcze zwierzęce.Mięso tylko białe grillowane lub pieczone,zupy owoce i warzywa,nie jem pieczywa białego,nie jem po 18 i ćwiczę 30 min dziennie.Teraz waga stoi w miejscu i nie chce ruszyc dalej. Jem 1000 kcal dziennie czasami nawet mniej by uczucie lekkiego głodu mi towarzyszyło. Czuję sie lekko i widać efekty,nie można pozwolic sobie na chwile słabości i trzeba być konsekwentnym a na pewno sie uda ;)

ammarie, dieta to sposób odżywiania, a jeżeli odrzuca się pewne produkty ze względu na kaloryczność, to już jest dieta odchudzająca. Czyli stosowałaś dietę :) Co do sportu, jestem za. Jeszcze 2 miesiące temu chodziłam na aerobik 3 razy w tyg, ale źle się czułam bo w każdym lustrze widziałam jak skaczą mi fałdy tłuszczu. Wracałam nieźle przybita, więc stwierdziłam, że najpierw schudnę, a potem zapiszę się na jakiś sport, żeby ukształtować sylwetkę

Szesziu Dzięki za wyjaśnienie ;) w domowym zaciszu ćwiczy się najlepiej ;) fajnie też znaleźć sobie koleżankę do ćwiczeń albo chociaż ćwiczyc przy lubianej muzyce to bardzo pozytywnie nastawia.Jeżeli skaczę na skakance to robię to aż mi starczy sił,potem zmieniam ćwiczenie by ćwiczyć inna partię ciała i faktycznie pomogło

dzis 4 dzien diety wagasie nie zieniłanic ciekawe czemu cały dzisn najajkach to myslalamzepoleci a zjadłam ich 6 dwa na sniadanie , dwa na obiad, i dwana kolacje - widzicie chyba dukan na mnie nie dziala:)

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaha
dukan nie opiera sie na jedzeniu samych jajek ; trzeba przeczytac ksiazke i stosowac sie do zalecen boże co za ludzie

Walka z kilogramami-ja tak w poniedziałek jadłam same jajka, ok. 900 kcal, ale mi to nie podeszło, bo czułam się jakaś pełna. Plusem było to, że jeść mi się nie chciało.Ja konsekwenta w trzymaniu diety nie jestem. Następnego dniai miałam tylko 300 gram mniej, pierwszego dnia, a slyszałam, że dukan jest lepszy od głodówki i stwierdziłam, że przechodzę na MŻ, może w piątki będę sobie robić dzień jajeczny. We wtorek zaczęłam jeździć na rowerze stacjonarnym, a od wczoraj zaczęłam ćwiczyć siłowo i mam nadzieję, że osiągnę trwałe efekty.

Walka z kg, dukan działa na każdego, a to dlatego, że do spalenia białek idzie więcej cal, niż te białka dostarczają. Więc im więcej jesz, tym więcej palisz kalorii, dlatego nie warto się ograniczać. U mnie dzisiaj 57 dzień diety. To chyba najdłuższa dieta jaką stosuję, i w dodatku nie czuję żebym była na diecie. Słuchajcie, ostatnio zrobiłam dobrą sałatkę. 6 jaj na twardo, pierś z kurczaka ugotowana, szczypiorek, łyżka musztardy, 3 łyżki serka homo (do 3%), sól. Do lodówki. A później mmm. I można to zabrać i do pracy i do szkoły. Bardzo fajna rzecz.

do haaaaaaaaaaaaaaaaaaha - mam ksiązke i nie napisalamze stosuje diete dukana i jestem na samych jajkach tylko ze jeden dzien byłam na jajkach a ksiazke mam swoja wlasna i przeczytana wiec luzik sałatka super sama sobie taką zrobie :) dzieki za fajny pomysł dzis 4 dzien mojej diety :) jestem zadowolona w poniedziałek było 78 dzis mam na wadze juz 76 :) 2 kg tygodniowo to duzo ;) oby mi tak szło dalej a bedzie dobrze pozdrawiam

Szesziu-ty też jesteś na dukanie? Wiesz, czytałam różne topiki o odchudzaniu i nie zgodzę się z tobą, że dukan działa na każdego. Pisały dziewczyny, którym nie pomógł. Walka z kilogramami-gratuluję. U mnie też waga leci, za jakiś czas zmierzę się i zobaczę czy to ma odzwierciedlenie w cm. Co wy na to, aby w poniedziałek ważyć się i podawać w stopce?

Ja mam już z góry ustalone dni ważenia, na mojej dietetycznej tablicy ;)

A ja jestem jak najbradziej na tak ja sie tam waże dziennie :) uzależnienie odkąd jestem na diecie :) hehehehe

dzis nie schudłam leczprzytylam wczoraj 67,1 dzis 67,8 :( nie wiem czemu wczoraj mniej zjadłam i rowerek stacjonarny :( buuuuu cos przestalo spadac;(

2-3 kg to szybko zlecą, a potem trzeba się namęczyć, żeby zgubić choć 0,5 kg. Walka z KG nie przejmuj się, może po prostu piłaś więcej wody. Ja mam tylko 100 gram mniej niż wczoraj. Też się ważę codziennie, ale po uwagę raczej będę brała cotygodniowe ważenie i będę je wpisywać w stopkę. Mam taką wagę, że jak na niej kilka razy staję to pokazuje inny wynik, biorę ten pod uwagę, który pojawia się najczęściej,w dodatku zawsze muszę dokładnie stawać na środku. Wczoraj jeździłam rano i wieczorem po 50 minut, dziś weszłam na rower i po prostu nie dałam rady, mam zakwasy.

ech zobaczymy musze schudnac :) hehehehe dzis mam zasoba dzien wolny od pracy za to 7 godzin sprztania ;) hehehe dzis nie damrady rowerkowac bo jestem wykonczona a jutro i wniedziele pauza doregeneracji botez mam zakwasy :) powodzenia

Mi w tych kalkulatorach powychodziło tak: procent tkanki tłuszczowej: 29,59% (cokolwiek to znaczy) Wskaźnk BMI 23.94 - wartość prawidłowa (buhaha jasne) Wskaźnk WHR 0.8 - otyłość typu gruszka Idealna waga w/g Pottona 51.3 Idealna waga w/g Lorentza 55.25 Idealna waga w/g Broca 48.45 Maksymalna waga 61.62 Minimalna waga 45.6 a Wam? ps. dlatego ja się właśnie nie ważę codziennie. Za dużo czynników wpływa na wskaźnik. raz zjemy więcej, więcej wypijemy, i może nam się zdawać że przytyliśmy. Polecam się ważyć co 2 tyg. Fajnie się człowiek czuje, jak między ostatnim a kolejnym ważeniem spadnie mu te 2 kg.

Gość ljkhg
beznadziejny topik blee

Szesziu masz rację, że dobrze się ważyć raz na jakiś czas, niestety ja ważę się codziennie, bo po prostu nie wytrzymuje. Niestety przed chwilą rzuciłam się na jedzenie. Zliczyłam kalorie i zjadłam ok. 550 kcal na raz :(

ja na szczęście nie ma w domu absolutnie nic niezgodnego z moją dietą. Chłopak też ją robi więc mamy tylko produkty na Dukana. Szkoda, że nie wytrzymałaś, ale życzę wytrwałości na przyszłość. Spróbuj się powstrzymać, myśl cały czas o efekcie. :)

nio i zgrzeszyłam wczoraj lampka wina :) a dzis jajecznica :P superrr zajebiscie masakra waga mi stoi to i dieta stoi ;( buuu

No i niestety, dziś na wadze +0,7 kg; od rana rowerek, niedługo jeździłam ok.35 minut, na więcej nie miałam czasu, bo za późno wstałam. Przed jazdą wzięłam L-karnitynę (została mi z wakacji), choć jakoś nie wierzę w te specyfiki, ale skoro mam to wykorzystam. Dziś zjadłam normalne śniadanie, dwie kromki chleba, jeden plasterek sera i dwa plasterki wędliny. Nie czuję głodu. U mnie najgorzej jest ze słodyczami, w szufladzie czekolady, w lodówce tort. Mieszkam z rodzicami i zawsze w domu jest coś słodkiego. Jednak muszę mieć silną wolę. Niecałe trzy lata temu schudłam 15 kg, z tego wróciło mi prawie 7 kg, od dwóch lat próbuję wrócić do wagi 60 kg. TYM RAZEM MUSI SIĘ UDAĆ. Zaczynam odchudzanie przed latem, a nie w lato jak to zwykle bywało. Szesiu-ty masz bardzo ładny wynik. Jesteś od stycznia na dukanie? Walka z kg-nie załamuj się, ja wczoraj też rzuciłam się na jedzenie, teraz jedz już dietetycznie.

Tak, od 19 stycznia :) Jeszcze mi się nie zdarzyło zgrzeszyć, ale może to dlatego, że na dukanie można jeść sporo słodkiego.

Jak tam dziewczyny wasze dzisiejsze odchudzanie? Walka z kg jesteś? Wczoraj nie miałam jedzeniowych wpadek, krótko ćwiczyłam rano, bo jeździłam tylko 35 minut. Niestety jedna wpadka, a jeszcze mi to nie zeszło. Jutro zaktualizuję stopkę i napiszę ile ważę.

Witam gorąco :) A wiec takmi idzie dobrze ale nie waze sie narazie :) bo w weekend mam wolne od cwiczen a zreszta wczoraj mialamtakie zakwasy z myslalam ze umre :))))) Od jutra zas lece z rowerkiem bo w wekkency jestem na 1200 kalori ;) bo inaczej sie nie da :DDDDDDDDDDDDDDD pozdrawiam

Walka, ja to nie mogę się nigdy wyrobić w 1200 kcal, a trzeba będzie. Dziś zjadłam znowu trochę za dużo, choć tragedii nie ma. Jutro waga pokaże co i jak, ale muszę wreszcie się wziąć za konkretne jazdy na rowerze, minimum godzinę.