Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asha29

Pojechałam na porodówkę tramwajem i nie widzę w tym nic złego

Polecane posty

Gość Asha29

Rodziłam w październiku ubiegłego roku. Tak się składa że do szpitala mam 5min autem co odpowiada 3 przystankom autobusowym/tramwajowym. Wysiada się praktycznie przed wejściem do szpitala. Wstałam rano odeszły mi wody ok 8 więc do torebki wrzuciłam koszule porodową, dokumenty, kartę ciąży z badaniami i ubranka dla dziecka. Poszłam się umyć, ogolić i zadzwoniłam do męża że rodzę. Skurcze miałam delikatne co 5min bezbolesne więc idąc na taksówkę zauważyłam że nadjeżdża tramwaj. Podbiegłam, wsiadłam i dojechałam na miejsce. Prawdziwy ból zaczął się dopiero po godzinie od stawienia się na porodówkę. Synka urodziłam zraz przed 11rano. do dziś mi mąż i teściowie wypominają moją głupotę:P Ale co w tym złego że nie wezwałam taxi.

Gość kieraarra
Chwalisz sie czy zalisz? Jesli mialas w miare bezbolesne skurcze a do szpitala jechalas 5 minut to co w tym nadzwyczajnego? Dluzej jechalabys samkochodem.

Gość Ganta
Silna kobieta :)

Gość Foltest
Duży masz zarost ?

Gość kieraarra
* samochodem

Gość Asha29
dla mnie to nic nadzwyczajnego ale teraz ciągle słychę że jestem nieodpowiedzialna, nierozważna a moja historia jest opowiadana dosłownie wszystkim;/

Gość kieraarra
Sensacja to moze by byla gdybys wybrala sie na drugi koniec miasta tym tramwajem. Przynajmiej ja to tak odbieram.

Gość Asha29
jestem tego samego zdania ale dla teściów i męża jest to niepojęte:P

KObieto to powiedz mamuśkom, że Twoja historia to lajcik!!!:) MOja znajoma jak dostała skurcze nikomu nie przyznała sie tylko zamknęla w łazience i tam sama urodziła!!!! I dopiero wtedy zawołała rodziców, bo męża nie było a mieszkaja razem!!!!!!!!!!! I to nie było 40lat temu tylko 2!!!!!!!!!!!!!! To jest hardcor!

Gość kieraarra
grzenia a dlaczego tak zrobila? Czyzby nikt nie wiedzial o jej ciazy?

Coś Ty wiedzieli, to jej juz 3 dziecko było! I to nie zadna małolata! Nie wiem czemu, sanitariuszom sie tłumaczyła ze myślała ze to tylko takie skurcze przepowiadające, ale ona ogólnie jest postrzelona więc wszystko jest możliwe! W szpitalu była główna atrakcją i lekarzy i pacjentów:D

Gość kieraarra
Widocznie ma cos nie tak z glowa. Ktora kobieta dobrowolnie rodzi w lazience, kiedy moze rodzic normalnie w szpitalu.

No napewno ma cos nie tak z główką! Umarła bym ze strachu o siebie i dziecko! Ale wyobrażacie sobie jaki musiała mieć lekki poród!!??:)

Gość b.e.a.t.a
pierwszy porod: -czekam az maz zje obiad, po czym mowie "to teraz pomoz mi wlozyc buty i jedziemy na porodowke" -maz strach w oczach, pyta czy wzywac karetke -mowie nie trzeba, pojdziemy na dwor i zlapiemy taksowke -wychodzimy na dwor, wsiadamy w autobus, bo akurat zajechal na przystanek, mowie taksowke zlapiemy w centrum, jeszcze sie dobrze czuje -w centrum miasta przesiadamy sie w tramwaj:) -jeszcze 20 minut tramwajem, 10 minut z buta i jestesmy w szpitalu -pol godziny na izbie przyjec, pol godziny na porodowce i jest po wszystkim W sumie caly porod mniej stresujacy niz wizyta u dentysty :) drugi porod: tym razem do szpitala mam 10 minut z buta, niestety tak mnie bolalo, ze musialam podjechac samochodem -co sie dzialo w szpitalu lepiej nie bede opowiadac, w kazdym razie najwazniejsze, ze tez juz po wszystkim :)

Gość jakbys urodzila w tramwaju,
dziecko mialoby darmowe przejazdy tramwajem do konca zycia:)

Ja poszłam na piechotę bo był taki korek że bym urodziła po drodze , a tak przeszłam przez lasek po górach i pagórach i raz dwa urodziłam jak dotarłam do szpitala.

Gość TO I JA SIĘ DOŁĄCZĘ:)
a my się kochalismy w srodku nocy i odeszły mi wody. Mój lezał na plecach,ja siedziałam na nim(bo było mi wygodnie,miałam juz wielki cięzki brzuch) i nagle...ODESZŁY MI WODY!!!!! szybko wstałam, podłozyłam ręcznik i raz dwa do szpitala. synka urodziłam o 16 dnia następnego.

silne kobietki;) my pojechalismy autobusem, 20min i z centrum wzielismy taksowke. (ja bym dojechala tramwajem bo to 10min, ale facet sie uparl) :) a wczesniej jak gadalismy to bylo w planach ze ostatnie tyg przed porodem na wszelki wypadek bede w domu i jakby co to od razu po karetke. w weekend chlopak mial isc do kumpla, a ja mu mowie ze nigdzie nie pojdzie. i nie poszedl bo od piatku byl ze mna na porodowce:D

pysiulek!!!!! JUZ URODZIŁAŚ????????????? A miałaś termin na 25 marca chyba? Gratulacje;)

buziaczki dla Okruszynki;) Ja tak uwielbiam takie noworodki. a mój już niestety nie zgadza się na drugie dzieciątko:( a synek ma juz 11 lat więc nie pozwala się pocałować i przytulać jak to było kiedy miał 0-7 lat:/