Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z systemem

próbowałyście już zapisać dziecko do przedszkola???

Polecane posty

Gość problem z systemem

Kurde już trzeci raz wypełniłam cały wniosek i na samym końcu wyskakuje mi jakiś błąd!!

Gość ja mam, ale...
w tym roku jeszcze nie próbowałam, bo nie wiem jakie przedszkole wybrać

Gość koloooooooooooooooo
do kiedy w warszaie trwają zapisy?

Gość koloooooooooooooooo
ale do kiedy i czy jest możliwośc przyjęcia dziecka ur w 2010 r. w styczniu, bo za rok we wrześniu to bedzie juz 3,5 latek

Gość hiacyncik32
do publicznych tylko dzieci ktore rocznikowo beda mialy 3 lata-czyli z 2009 r z 2010 na bank ci nie przyjma, mozesz nawet nie skladac....

Gość koloooooooooooooooo
czasem jednak zdarza sie, ze sa w międzyczasie jakieś wolne miejsca, ale nie wiem czy w tym przypadku powinnam składać wniosek, czy jakoś inaczej to później załatwic poza tym jest infolinia, ale dodzwonic oczywiscie sie nie można a pisze, ze dzieci 2,5 letnie z 2010 r. będą mogły wziac udział w rekrutacji uzupełniającej, ale nic wiecej nie ma napisane, wiec juz zgłupiałam i nie wiem jak to się będzie odbywało

Gość problem z systemem
koloooooooooooooooo niby piszą że rekrutacja dla dzieci urodzonych 2007-2009, ale może przejdź się do najbliższej placówki i spytaj

Gość hiacyncik32
koloooooooo, biorac pod uwage, ze czasem na liscie rezerwowej jest ponad 100 dzieci-rocznikowo 3 latkow-czyli z pierwszeństwem do przyjecia, to raczej masz marne szanse pomysl o prywatnym-tam ci dziecko przyjma na bank

Gość koloooooooooooooooo
ok ja nie ma parcia na przyjęcie, mam z kim zostawić w razie czego, ale interesuje mnie właśnie ta uzupełniająca rekrutacja

ja wypełniłam wniosek w nocy, dokładnie o godz. 00:20 :) Z rana zaniosłam do przedszkola jako pierwsza. Ale nie ma to znaczenia, bo podobno nie patrzą się kolejność . W tym roku trzeba dodatkowo przynieść zaswiadczenie o zatrudnieniu oraz pit za 2011 lub zaświadczenie z urzędu skarbowego potwierdzające e podatki płacone a na terenie warszawy. Mam nadzieje, że to choc trochę wyeliminuje nie pracujące matki, bo przysięgam jak moje dziecko nie dostanie się drugi rok z rzędu to będe koczowała pod gabinetem burmistrza .

Nie liczyłabym na to, bo GIODO się oburza, ze to naruszenie prawa, więc nie wiadomo czy z tego nie zrezygnuja.

teneryffa, wiesz co- ja sama pracuje i czekam na przyjecie dziecka do przedszkola...ale nie zgrzytam zebami na wnioski o przyjęcie od mam OBECNIE niepracujacych..przyszlo ci do glowy, ze te kobiety najczesciej nie pracuja bo nie maja po prostu z kim, na czas pracy, pozostawic dziecka?

powiem ci szczerze że mało mnie interesuje, mam mnóstwo kolezanek, których dzieci chodzą do różnych przedszkoli w mojej dzielnicy i opowiadają jak o 16 czy 17 idą po dziecko, a okazuje się ze na grupie została np. dwojka dzieci, które przeprowadzają do pieciolatków- i jak taki 3 latek ma się z watachą 5-latków bawić ? . Prawda jest taka że ponad połowa matek odbiera dzieci do godz. 13 ! No sorki dla mnie to blokowanie miejsca ... Rozumiem szukać pracy miesiac, dwa, trzy , ale kurwa nie cały rok ...

wiesz, co moze cie zdziwie, ale moje dziecko jesli dostanie sie do przedszkola tez nie bedzie siedzialo dłuzej niz do 13-14-bedzie odbierac ja babcia :) ja pracuje do 15...:)we wniosku zdekarowalam 9 godzin bo jak podpowiedziala dyrektorka przedzkola-pierwszenstwo beda mieli ci z najwieksza iloscia zdeklarowanych godzin :)

Poza tym ta matka która faktycznie chce znaleźć pracę po tym jak jej dziecko pójdzie do przedszkola to pójdzie do dyrektorki i powie ze powiedzmy w ciągu kilku tygodni zobowiązuje się znaleźć pracę. I jeszcze jedna sprawa, niech tej pracy zacznie szukać odpowiednio wcześniej a nie 1 września z częstotliwośią raz na miesiąc. W tamtym roku rekrutacja była na oświadczenia i wszystcy łgali ze pracują na pełen etat, a tak naprawdę to grzały dupska w domach, ani myślac o pójściu do jakiejkolwiek pracy.

teneryffa, ja rozumiem twoje argumenty-ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, nie obrazaj kadej matki tylko dlatego, ze nie pracuje...ochłoń:O

to mam nadzieję że sie twoje dziecko nie dostanie. Ty dziwisz się ze mam pretensje do niepracujących posyłaących dziecko do przedszkola ? A sama co robisz ? Masz możliwość zostawienia dziecka w domu pod opieką babci, a zabierasz miejsce ludziom po pierwsze: którzy pracują w normalnych godzinach i nie mają babć, dziadków itp, po drugie tym matkom którym współczujesz bo nie mają z kim dziecka zostawić i jak pójść do pracy...

Gość kobrietta
3-ci rok składam podania i lipa!Najpierw do żłobka, syn wiecznie się nie łapał bo ur. w październiku, a z dniem przyjęcia dziecka do żłobka czyli 01 września, powinien miec skończony rok, i te dzieci w pierwszej kolejności i w pierwszej kolejności samotne matki. Na drugi rok, to samo znów lista rezerwowa pozycja trzydziesta któraś :O dziś wzięłam podania do 2 przedszkoli, z których w jednym już mi zakomunikowała Pani dyrektor, że na bank młody do przedszkola się nie dostanie bo jest tylko 7 miejsc do trzylatków! a czemu? - bo 6-cio latki nie poszły do szkoły i przez to nie zwolniły się miejsca dla kolejnej grupy :O śmiać się czy płakać? W mojej miejscowości 10tys. mieszkańców są 3 przedszkola, 1 żłobek na cały powiat (dostać sie do nich graniczy z cudem), ale za to mamy 6 sal sportowych i 1 orlik gratis, dziękujemy Panie premierze!

Gość lena ##
Zapisałam :)

nie no kobieto, jestes tak zaslepiona ze nie da sie z toba dyskutowac:D sorry, ale wymiękam:D ps. jak moje dziecko sie nie dostanie do publicznego to plakac nie bede-pojdzie do prywatnej placowki:D a ty siedz, placz i dalej urągaj wszystkim dookoła:D

Gość lena ##
Zapisałam syna do grupy 3- latków. od 6tej do 16 tej z pełnym wyżywieniem. ile płacicie za przedszkole dziewczyny? razem z wyżywieniem? bez zajęć dodatkowych

ps. ja rowniez mam szczera nadzieje, ze twoje dziecko po raz kolejny sie nie dostanie-a dostanie sie dziecko jakiejs mamy, ktora na razie nie pracuje, ale pojscie dziecka do przedszkola da jej taka możliwosc:D milego dnia jędzo:D

Gość lena, a z jakiego miesiaca mas
z syna? moj jest z pazdziernika i nie mam szans

jędze to sobie znajdź w domu. Jakbyś uważnie przeczytała kryteria przy rekrutacji przedszkolnej, to byś wiedziała mądralo, że taka mama nie pracująca jest w tyle za mną. No chyba że w sprawie swojego zatrudnienia będzie bezczelnie kłamała jak ty co do ilości zadeklarowanych godzin ....

Gość lena ##
mój mały jest z sierpnia 2009r.

Gość lena ##
Pani w sekretariacie powiedziała mi, że raczej nie powinno być problemów z miejscami. Jeśli będzie więcej chętnych to planują zrobić 2 grupy. U nas koszt 10 godzin dziecka w przedszkolu to ok 230 zł- byłam mile zdziwiona bo myślałam, że drożej.