Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE DLA STARACZEK!!!

CIĄŻA MIMO ESCAPELLE W 12 GODZIN PO STOSUNKU

Polecane posty

ZASZŁAM W CIĄŻĘ POMIMO TEGO ŻE WZIĘŁAM ESCAPELLE 12 GODZIN PO TYM JAK ZSUNĘŁA SIĘ PREZERWATYWA, NAWET NIE WYLAŁA SIĘ JEJ ZAWARTOŚĆ!!! MAM CHOLERNEGO PECHA I 4 MIESIĘCZNE NIEMOWLĘ CO MAM ZROBIĆ WG WAS OBROŃCZYNIE ŻYCIA?? ZABEZPIECZAŁAM SIĘ, NIE CHCIAŁAM POWOŁAĆ NA ŚWIAT TEGO DZIECKA JESTEM PO PROSTU W CZARNEJ DUPIE NAWET MI SIĘ TO NIE ŚNIŁO W KOSZMARACH, NIE UFAJCIE TEMU ŚRODKOWI WSZYSTKIE MOJE ZNAJOME KTÓRE BRAŁY POSTINOR NIE ZALICZYŁY WPADKI

MAM 4 MIESIĘCZNĄ CÓRECZKĘ TEŻ NIE BYŁA DO KOŃCA PLANOWANA ACZKOLWIEK OD POCZĄTKU SIĘ BARDZO CIESZYLIŚMY, TA CIĄŻA JEST PO PROSTU NIECHCIANA, KOMPLETNIE JEJ NIE AKCEPTUJĘ. JEST TO OK 2 TYDZIEŃ PO ZAPŁODNIENIU, TESTY NIE WYCHODZĄ ZROBIŁAM BETĘ DLATEGO JUŻ WIEM.

rzuc o podłoge :classic_cool: a potem najlepiej ukryj gdzies. nie dość że pozbędziesz sie balastu to dostaniesz za to mieszkanie, prace i ochronę policyjną 🖐️ i będziesz znana na cały kraj!

inne nie mogą zajść i też lamentują, nauczysz się żyć z dzieckiem, jeszcze kiedyś powiesz, że to było szczęści, a nie pech powodzenia

Zrób jak uważasz, ale skoro potrafiłaś pierwsze dziecko pokochać i pewnie nie wyobrażasz sobie życia bez niego, to może z drugim będzie to samo?

rzuc o podłoge :classic_cool: nie dość że pozbędizesz sie balastu to dostaniesz za to mieszkanie, prace i ochronę policyjną 🖐️ i będziesz znana na cały kraj!

MOŻE PO PROSTU NIE MIAŁAŚ DNI PŁODNYCH, FACET MIAŁ WYTRYSK W ŚRODKU? W LODÓWCE CZEKA NUVA RING, MIAŁAM GO ZAŁOŻYĆ PODCZAS OKRESU NA KTÓRY CZEKAŁAM I NIE DOCZEKAŁAM SIĘ!!! TO JAKIŚ ZŁY SEN MĘŻOWI JESZCZE NIE POWIEDZIAŁAM. XXI WIEK I DALEJ NIE MA NIC PEWNEGO, KOORWA MOŻE LEPIEJ BYŁOBY GDYBYM ZROBIŁA JAKĄŚ PŁUKANKĘ Z OCTU CYTRYNY CZY KIJ WIE CZEGO, A JA IDIOTKA ZAUFAŁAM NOWOCZESNEJ MEDYCYNIE

tak zrób płukanke z octu! ]napewno będzie wesoło :D idiotka.... seks bardzo często powoduję ciąże :classic_cool:

Gość ja tam Ci sie nie dziwie
przy noworodku tez bardzo nie chcialam dziecka mimo ze chce troje, dopiero teraz sama zdecydowalam sie na drugie jak pierwsze ma 4 lata. idz do prywatnego gina, moze bedziesz musiala po kilku pochodzic a dostaniesz inna tabletke na aborcje farmakologiczna. u mnie pierwsza ciaza byla wpadka ale chciana juz jak sie dowiedzialam, jednak jak lekarz sie mnie zapytal czy planowalam powiedzialam ze nie, to sam zaproponowal ze jeszcze mozna cos z tym zrobic a byl to 5/6 tc, inna znajoma brala, dostala po tym "mocnego okresu", jak sie bala poszla do swojego gina, wszystko bylo ok, mężowi powiedziala że okazalo sie ze ma nadżerke chyba i bedzie musiala teraz biegac czesto do gina, uwierzyl a ona spokojnie chodzila na kontrole po i łykała jakies globulki normujące mówiąc ze to na to i dlatego sexu nie moga uprawiac. Normalna kobieta, juz dwoje dzieci, wpadla tez chociaz sie zabezpieczala. osobiscie rozumiem nie potępiam, co innego dla mnie skrobanka dziecka co innego farmakologiczne usunięcie zarodka. Powodzenia

"co innego dla mnie skrobanka dziecka co innego farmakologiczne usunięcie zarodka. " jedno i to samo :D nie pocieszajcie sie to jest zabicie niewinnej istotki . szkoda że wasze matki z wami tego nie zrobiły ehh :(

ja mam swoje zdanie, Ty mozesz miec swoje 🖐️ dla mnie zarodek to nie dziecko i mowie to jako kochajaca mama dwojki dzieci, co więcej wiem, że moja mama ma takie samo zdanie. Żadna z nas nie musiała nigdy jednak decydować się na to jednak w razie czego wiem ze bym to zrobila i nie miałabym po tym wyrzutów. usunełabym NIECHCIANĄ ciąże jesli dowiedziałabym się o niej wcześnie. Serce nie bije - nie ma jeszcze życia, jest to tylko nic nie czujący zarodek, może bym kiedyś później pomyślała, ze np teraz mogłam mieć kilkuletnie dziecko i nie byłoby źle, ale nie ubolewałabym nad tym tak jak nie ubolewa moja znajoma, a nawet jak jej dopieką te co ma dzieci to jest w pełni szczęścia że nie ma tu jeszcze jednego takiego ;) Tylko tak jak pisałam nie chodzi mi o skrobanki głupich kobiet co się np puszczają tylko normalne kobiety które niechcący zaliczają wpadkę mimo czegoś tam

a zresztą sama napisałaś o historii Madzi, zauważ, że gdyby jej matka jak zaraz po dowiedzeniu się o ciąży wzięła tabletkę to małe dziecko by nie cierpiało. Było niechciane i taki skutek. Mówi się, że można oddać niechciane - tak jakby mało dzieci w domach dziecka czekało 🖐️ Poza tym oddaj dziecko które nosiłaś 9msc, urodziłaś, widziałaś na oczy i może nawet karmiłaś na początku :O Bez przesady 🖐️ A ile jest dzieci w patologiach molestowanych seksualnie, bitych, głodzonych - faktycznie to bardzo dobrze że ich matki okazały się takim "uczuciem" matczynym że je urodziły :O

Gość tragedii nie ma
nie zwalaj winy na tabletke, kazdy organizm reaguje inaczek na rozne srodki. Przyklady mozna by mnozyc. Ja znam z 6 osob ktore braly ta tabletke i skutek byl taki jak nalezy. Namawiajac inne kobiety zeby nie ufaly temu srodkowi, poprostu pomagasz im dojsc do takiej sytuacji w jakiej ty sie znalazlas, a chyba to nie przyjemna sytuacja patrzac na to z jaka frustracja piszesz posty na tym forum:) Kochaj dzidziusia i tyle, kiedys bedziesz sie cieszyc ze masz taka pocieche

tak bywa, jezeli uwaza sie prezerwatywe za skuteczny srodek antykoncepcyjny :-O jestes sama sobie winna, niestety

Gość jezeli nie chcesz tego
wpisz w wyszukiwarke arthrotec.kup tabletki zazyj 4 co 3 godz i poronisz

Gość krrropencja
Wiem, że to żadna pociecha, raczej wytłumaczenie - wszędzie powiedziane jest, ze tabletka ta (tak jak każda antykoncepcja) nie daje 100% pewności, lecz nawet w momencie najwyższej skutecznosci, czyli do 24h - wynosi ona jakieś 98%, także ktoś w tych dwóch setnych siłą rzeczy się znajdzie. Przykro, że musiałaś to być Ty

Gość golden rose
Dla mnie to idiotyczne, a biedne plemniki wyrzucane w kondomie albo w husteczce? Przeciez jedno z nich moglo stac sie dzieckiem gdyby wg przeznaczenia trafilo do cipki. Tak samo, organizm co miesiac doprowadza do smierci naszej komorki rozrodczej. Natura to dopiero morderczyni, dziesiątki komorek i miliardy plemnikow umieraja dziennie, te nienarodzone dziec tez cierpią!

z kazda godzina od wpadki escapell ma slabsze dzialanie, pozatym w ulotce pisze dokladnie ze ta tabletka nie dalej 100% pewnosci, tymbardziej jezeli trafila Ci sie akurat owulka w tym czasie to plemniki przez 12 godzin spokojnie zdazyly zaplodnic komorke, escapell to nie srodek wczesnoporoony, przy zaplodnieniu nie niszczy komorki

Gość to usuń przecież
myślałaś, zabezpieczałaś się to nie Twoja wina że wyszło jak wyszło

Gość wiadomka
wiadomo, ze taka tabletka nie daje 100% skitecznosci, wszytsk ozalezy od wielu czynnikow. Wystarczy przeczytac ulotke i wiesz ze daje to 94% skuetcznosci dzialnia, jesli przyjeta jest w pierwszej dobie. Zawsze mozesz znalezc siew tych 6%. Poza tym aktulanie jedynym legalnym srodkiem na naszym rynku jest escapelle a cala reszta jest nielegalna :)

nie rozumiem, skoro tak strasznie obawiałaś się ciązy, dlaczego nie brałaś pigułek normalnie? Poza tym jesteś mężatką, po prostu nie wypada robić aborcji ;) Wyobraź sobie że urodzisz ślicznego syna który będzie twoja podporą na stare lata. Masz dopiero 1 dziecko. masz rodzinę. Nie masz już 7 bachorów żeby musieć sie tego pozbywać.

powiedziałam syna bo już masz córeczkę a syna jeszcze nie. Dlaczego chcesz go zabić? Czy jesteś mieszkająca z rodzicami pijakami 14-latką którą opuścił chłopak narkoman? Czy naprawdę to takie straszne mieć dziecko w twoim wieku i w małżeństwie?

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość ekspert_po_72
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.