Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o roczku

roczek w restauracji

Polecane posty

Gość o roczku

dziewczyny, pomóżcie proszę! niedługo nasze dziecko kończy roczek. mamy sporą rodzinę i zdecydowalimy się go wyprawić w restauracji. powiedzcie, na co zwrócić uwagę przy wyborze lokalu. czego unikać, o co pytać? z góry dziękuję! :)

Zatrudniasz organizatora czy sama będziesz układać menu, wybierać wystrój sali bankietowej, orkiestre ? :)

Gość vi---
o matko! nie przesadzasz? na co zwrócić uwagę? o co pytać? może poprostu zapytac o menu, zwrócić uwagę na ceny? co w tym trudnego?

Gość hoggacia
Ja bym sie tak nie apinala, dzieciak ma miec radoche,a noe jakies ceregiele. Najfajniej by bylow domu,ale.jak nie chcesz albo nie masz mozliwosci,to moze jakis lokal przyjazny dzieciom- z zabawkami itp. A menu?ot tort,a wczesniej jakas pizza i gitarka,po co wymyslac

Gość mam takie pytanie tylko1
hahaha to co dopiero bedzie, jak dziecko bedzie konczyc 18 lat, skoro zaczynacie od restauracji ;) uwierz, ze jak zaczniesz, tak bedziesz musiala ciagnac, przyzwyczajasz dziecko i rodzine do urodzin po restauracjach to pozniej nie bedzie juz, ze chce podac na kolejne urodzinki torta i kawe w domu, bo goscie - a przede wszystkim dziecko - bedzie mialo wieksze oczekiwania. ;)

Gość ludzie to jednak mają
nasrane w głowie!!!:/ żenada... może wypraw w MTV "moje supersłodkie urodziny"? zaproś majkę jeżowską itp. maskara:/

Gość hoggacia
Ja mysle,ze dziecko ma w dupie,gdzie bedzie imprezka. ono chce sie pobawic poraczkowac i moze cos malego zjesc. Jak ktos sie przyzwyczai,to raczej dorosli.

taka impreza powinna być w domu, bo dziecko jest za małe, może się bać nowego miejsca, to roczek w końcu, dziecko i tak z tego ni nie rozumie a tylko strachu możesz mu narobić

Gość anna mim
To wy przesadzacie. W dzisiejszych czasach roczek w restauracji (a także inne przyjęcia) to nie jest żadna fanaberia lecz wygoda dla gości i gospodarzy. Może lepiej wg Was zaprosić całą rodzinę do małego mieszkania, upchać w jednym pokoju i umierać z gorąca. A gospodarze niech przygotowują cały dzień jedzenie w kuchni 2mx3m. Nie każdy ma możliwości lokalowe, by zorganizować większe przyjęcie w komfortowych warunkach. Autorko, zapytaj w restauracji czy mają do dyspozycji krzesełka dla dzieci, jakiś kącik do zabawy, czy jest możliwość zamówienia 1/2 porcji dla dzieci, czy można wnieść np swój tort (chyba że chcesz wszystko u nich kupować). To tyle co mi przychodzi do głowy.

Gość swirusz
No wlasnie -nastoisz sie przy garach,sprzatanie calej chaty,20 gosci przy jednym stole na 8osob. a tak wszystko zrobione,podane - jak soboee mozna na to pozwolic,to super sprawa. Pytaj wlasnie jak kolezanka mowi -o krzeselka,zabawki,mozliwosc przyniesienia jakichs swoich elementow,dekoracje-czy jakies swieczki i balony oni zapewnia,czy ty. Wez tez pod uwage,czy goscie to beda sami dorosli,czy tez male dzieci -wtedy zeby dla nich tez sie cos.znalazlo

Gość Pantherra
Taką imprezę lepiej zorganizować w domu, kameralnie. Jeśli już koniecznie w lokalu, to typowo dziecięcym - z miejscem do zabawy i wystrojem dziecięcym.

Gość o roczku
dziękuję za wszystkie wypowiedzi w temacie - jesteśmy już zdecydowani na restaurację, więc nie rozumiem, po co inne komentarze. w sumie będzie 30 osób i nie mam możliwości zaproszenia wszystkich do domu. planuję obiad i kawę, żeby mały się nie umęczył zbyt długą imprezą. będzie kilkoro dzieci, więc faktycznie zapytam o możliwość zakupu pół porcji. faktycznie takie to jeszcze niespotykane, robić urodziny malucha w knajpce?

Nie każdy ma warunki a przede wszystkim ochotę organizować imprezy w domu. Moje dziecko przez 4 lata miało urodziny w lokalu , piąte urodziny na sali zabaw i w tym roku również będzie miało na sali zabaw. Swietna sprawa ponieważ można urodziny spędzić z dzieckiem a nie przy garach jeżeli jest większa liczba osób.

My również robiliśmy w restauracji, ponieważ w domu nie było na to miejsca, a po chrzcinach wyprawianych w domu straciłam ochotę na takie imprezy. Był obiad 2 daniowy, kawa, herbata i ciasto, 3 godzinki i do domu. Wyszło taniej niż byśmy sami robili, a do tego nie trzeba stać przy garach, tylko siedzieć z dzieckiem i gośćmi.

czerwone jabłko >> a ja mam pytanie, ile orientacyjnie wychodzi koszt na osobę? mówię o samym obiedzie, bo tort planuję we własnym zakresie, ale myślę o obiedzie w restauracji. sorry za off top. :)

XliloX > nie odpowiem Ci na to pytanie ponieważ nie pamiętam. Obiad miałam tylko na roczku (teraz synek ma 6 lat) ponieważ roczek w kościele był na 9.30. Na pozostałych urodzinach miałam tylko slodkości i kolacje.

Gość pracujaca mama...
ja akurat robilam grilla na urodziny, bo mam miejsce, ale chrzciny byly duze i w zimie i robilam w lokalu. wsrod zaproszonych bylo 7 dzieci (maz ma trojke rodzenstwa), byl plac zabaw przed restuarcja i animator do zabaw z dziecmi. w restauracji byl tez pokoik z zabawkami. placilam 100zl od osoby za obiad 3 daniowy + kilka ciast. wino dokupilam.

Gość grtgry5ry
idziesz do restauracji i pytasz o cenę za osobę...potem jeśli ci cena pasuje ustalasz menu i tyle...

Gość ula1984
jak kogoś stać to dlaczego nie ale to nie to forum tutaj rozmawiamy o tanich wózkach za 4.ooo :) może na pudelku coś będzie pisać

Gość chipsy solone
ula1984, ty masz dziecko z lipca 2009?

Gość grgfg
My wybraliśmy normalny lokal, w ktorym znalismy menu i wiedzielismy jaki jest zakres cen za dania (obiady tam były jakoś od 20 do 50zł) i każdy z gości sam zamawiał to co chciał, tort zamawialiśmy sami. Niektórzy brali dwa dania ( zupa to tam około 10zł), inni na koniec ciasto plus herbate/kawe ( też razem około 10zł). Na koniec opłaciliśmy my rachunek i tyle. nie mieliśmy w rodzinie starszych dzieci więc żadne atrakcje nie były wymagane, ale dzieci miały balony i kilka zabawek w rogu które po uzgonieniu z właścicielem mogliśmy sami przynieść ( kosz klocków, auta-chodziki, zabawki typu garnuszek fp, fontanna piłek... a i tak maluchy ze względu na wiek chciały siedziec głównie z rodzicami albo spały ( np solenizant wjechał do lokalu śpiąc w wózku i obudził sięna pół godziny przed końcem także tylko zdmuchnął świeczkę, zjad, narobił w pieluche i zawstydzony siedział sobie przy nas)