Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczyna79

ZACZYNAMY STARANIA 2012/2013

Polecane posty

Gość gutka27
PCO MAM I DZIECKO TEZ, fajnie, ze napisałaś, ja u siebie podejrzewałam lekkie pco, mam nieregularne cykle i owulkę nie co cykl. Ale ważne, że jest jajeczkowanie stwierdzone. Przez ostatnie pół roku cierpię na te infekcję, martwię się bo aktualnie mam zapalenie macicy. Długo leczyłaś zapalenie przydatków? W trakcie antybiotyku czy już po czułaś się już dobrze i nic nie bolało? Moja mama miął nieregularne cykle, ale owulację miała swoje i była 3 razy w ciąży, druga bliźniacza(no i ja z tej ciąży:) Ostatnie dziecko urodziła w wieku 32 lat. Majka, jak można patrzeć wiarygodnie na wyniki w takim dc? teraz powinny być w normie. Jak gin w PL Ci coś przepiszę, może wykup i potem porównaj co ta hiszpańska Ci zaleci. A może nic nie trzeba będzie brać i po prostu obserwować swoje cykle. Z tymi kilogramami to wiem na pewno, że lepiej trochę schudnąć, wtedy jajniki lepiej pracują. Ja sama jak się wyleczę to wezmę się za siebie, bo przytyłam w zimę i źle się czuję z tym. Pamiętam jak moja koleżanka nie mogła zajść w ciąże długo, schudła i udało się. Lekarz jej zalecił lekką dietę, codziennie 30min marszu lub lekkiej gimnastyki. Twierdził, że to odciąża i odtłuszcza jajniczki. Szkoda, że Twoja mama akurat starała się nie w naszych czasach, tam gdzie są testy owu, badania hormonalne, stymulacje, ziółka, wszelkie wspomagacze i dobrzy ginekolodzy - miałaby łatwiejsza drogę. Mama mego męża miała problemy z zaciążeniem, pięć at się starała z lekami i urodziła dziecko w wieku 35lat. I Wiem, ze teść tez musiał się leczyć. Ciekawe czy syn zawsze idzie po ojcu? Oby nie.

moja mama urodzila mnie w wieku 35 lat...30 lat temu....starala sie 12 lat...... chodz nie znam szczególow....lekko nie bylo... mysle,ze jesli gin w pl mi cos zleci...to wykupie leki...moze z jeden cykl zdaze wziasc zanim hiszpanska pani doktor mnie zobaczy....w koncu do 20 maja jeszcze tyle czasu......mam siedziec bezczynnie???? no jestem ciekawa tych wynikow hormonalnych.... dzis mam 27 dc i w ogole nie mam cisnienia aby zrobic test ciazowy :) no bo skoro owu nie bylo.....ciesze sie ze robilam testy owu....w przeciwnym razie juz bym pewnie jakis ciazowy negatywny miala za soba, i czekalabym jak na szpiklach kolejne 2 dni aby znowu zrobic....a tak to na lzuie....testów nie robie,bo nie ma po co.... dzis w koncu zaswiecilo slonce nad hiszpaniia :) jutro mam w planie odpoczynek,tudziez maly spacer :)

Gość PCOS MAM I DZIECKO TEŻ
Zapalenie przydatków, jajników tudzież inne infekcje, leczyłam zawsze dość długo. Kiedyś miałam taką grzybicę, że nie byłam w stanie się wyleczyć z niej. Myślałam, że z okna skoczę :(moja ówczesna gin przepisywała mi nie działające leki przeciwgrzybicze w różnej postaci, brałam je latam, bo ciągle coś... Dopiero jak trafiłam do mojego bardzo dobrego i mega drogiego niestety gina :) przepisał mi lek o nazwie flukonazole, który musiałam brać raz na tydzień przez 6 tygodni, potem 2 tyg. przerwy i znowu 6 tyg. co tydzień i znowu 2 tyg. przerwy i cykl 6 tyg., od tej pory nie miałam żadnej grzybicy (odpukać), a to było ok. 7 lat temu :)zapalenie przydatków miałam właśnie od nawracających grzybic. Zawsze ja i mój mąż braliśmy leki jednocześnie, jednak on tylko ten sam preparat jednorazowo.Nawet potem robił badania czy u niego nie ma zapaleń i wszystko ok, ale właśnie dlatego, że zajął się mną bardzo dobry gin. Niestety ta kuracja miała jeden minus, po niej przez miesiąc miałam straszne bóle kręgosłupa lęźdzwiowego, chodziłąm na zastrzyki przeciwbólowe z ketonalu i brałam steroidowy lek przeciwzapalny, ale przeszło. Ten lek stosowany długotrwale właśnie takie powikłanie u mnie wywołał, ale było warte. Nie pamiętam kiedy miałam jakąkolwiek infekcję dróg rodnych, od tej pory cytologia zawsze 1 lub 2 grupa PAP, zdrowe jajnikii (pomimo ich wymiarów ::)

Majka zazdroszczę Ci tej Hiszpanii :)ja bym chyba zaciążyła od samego przyjazdu tam. U mnie za oknem SYBERIADA!!!!!!!!!!!Sypie śnieg jak szalony, zimno :(aż się wszystkiego odechciewa, zero ochoty na sex, żądnych kwiatuszków za oknem, hehe pomyśleć, że poprzednio zaciążyłam w listopadzie :)

Od dziś macierzyński w PL wynosi 1 rok :)Jest motywacja do starań jeszcze większa :)

witam wszystkich odebrałam wynik BHCG 18-03 79000 U/L a ostatnią bete co robiłam było z 01-03 2400 U/L pytam się bo niemogę na necie znaleźć poszczególnych norm bo te co znalazłam to mi nie pasują może wy się orientujecie czy prawidłowy jest przyrost z góry bardzo dziekuje

Gość gaba12
Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

ooo gaba!! wrócilas!! co tam slychac,jak sie czujesz? u nas jak widac bez wiekszych zmian... ;P

Calineczka beta jest super!!!! wyliczyłam ze roznica to około 2,5 tygodnia wiec beta powinna wzrosnąć do ok, 76800 a tobie wzrosla jeszcze bardziej. teraz usg i wszystko będzie dobrze, ale ci zazdroszczę, nic się nie martw. napisz jak będziesz po usg kontrolnym, czy wszystko dobrze. Patrz jak beta przyrasta a nie na normy, bo normy maja duże rozstrzaly w poszczególnych tygodniach ciąży. Beta powinna się podwajać raz na pol tygodnia.

Gość gutka27
Calineczka, to super wieści, ze tak ładnie przyrasta:)! Ja robię przez ciekawość testy owulacyjne, dziś zrobiłam i wyszedł negatyw, a wczoraj pozytyw. Szok, w zapaleniu macicy możliwa jest owulacja? Może uda się mi mieć owu w następnym cyklu, ale szczęśliwa byłabym, tylko czy tym testom można wierzyć?:) Mojej koleżance pokazywał negatyw przez cały cykl, a zaciążyła. Zresztą jak byłam u nowej to mówiła, że jest już większy jeden pęcherzyk, tylko to był chyba 6dc, więc wcześnie, aby potwierdzić. Śluzu nie czuję, bo mam zafałszowany wynik, biorę leki dopochwowe na grzybicę. Tez mam pcos i dziecko, Wyobraź sobie, ze ja już cierpię na grzybicze co cykl, od 6-7miesięcy i mam dość. Chyba te zapalenie to od tego. Straciłam na niekompetentnego lekarza ten czas, ostatnio jak do niej przyszłam, że brzuch mnie boli i krzyż, i mam grzybicze to...Na grzybki nic nie przepisała, twierdząc, że już nie pomoże i nie stwierdziła zapalenia macicy, mówiła - to na pewno jelita. Poszłam do takiej babeczki z polecenia i od razu wykryła poprzez usg:( W szoku byłam, skoro tamta mówiła, że wszystko ok, to jakim ona ginekologiem jest? I moje starania się oddalają. Mam nadzieję, ze szybko wyleczę zapalenie macicy, oby zrostów nie było. Biorę Xorimax 500,przez 5dni brałam Diclofenac, a pamiętasz może swój antybiotyk? Czuję, że mąż tez może mieć jakąś bakterię, bo od kiedy współżyjemy bez gumek, czyli od 6 miesięcy to coś łapię, nigdy tak nie miałam, zawsze zdrowa byłam i tu może być przyczyna. Własnie wróciłam do byłej pracy, siedziałam na wolnym i takie doły łapałam....teraz lepiej, dziś już byłam na trochę w tyrce, ale szefowi powiedziałam, że muszę wypoczywać bo jestem na antybiotyku. Wolę mniej zarobić, zdrowie ważniejsze. No i plus, będę miała macierzyńskie:) Masz zamiar starać się o drugiego maluszka? Pewnie ciężko się przybrać konkretnie? Najlepiej współżyć bez zabezpieczenia i samo przyjdzie:) Skąd piszesz? Majka, do 20 maja kawal czasu. Ja bym zrobiła teściora tego 28dc, wszystko możliwe. Powiem Ci szczerze, ja

gutka,masz racje z infekcja u meza....niech ginka ci cos dla niego przepisze.....to moze byc to!!! wlasciwie takie stany zaplane powinno sie leczyc parami.... ja ogladam na necie kolejny zestaw testow owu....i po powrocie z Polski moze sobie kupie....zobaczymy co mi powie lekarz w Polsce. w czwartek odbieram wyniki hormownów.....juz bym chciala je znac!!!! gutka, dobrze,ze wrocilas do pracy,lepiej sie czlowiek czuje,no i macierzynski wazna rzecz :) celineczka,dobrze,ze wszystko tak sie uklada:) konieczynka, a ty jak sie czujesz? testujesz pojutrze???

Piszę ze śląska :) Gutka pisałam powyżej jaki antybiotyk brałam i jaki brał mąż (cała długaśna historia mojego leczenia jest powyżej), dla przypomnienia piszę, że lek który brałam to flukonazole (chyba w dawce 150 mg - ale to było 7 lat temu, więc co do dawki mogę się mylić). Mąż brał ten lek jednorazowo,w czasie kuracji i przerw nie współżyliśmy wcale, to było ok 7 lat temu więc miałam 22 lata, a mąż nie był jeszcze mężem tylko chłopakiem :)Mój gin mówił, że jeśli partner nie leczy się przy grzybicy równolegle to leczenie nie ma żądnego sensu. Będę się starać jak zawodowo awansuję, na co liczę, bo nie stać nas teraz na drugie dziecko. Na razie się przymierzam psychicznie :) Podziwiam dziewczyny, które w obecnych czasach niepewności finansowej decydują się na trzecie dziecko :)

koniczynka napiszę na pewno w czwartek mam USG o 9 : 20 a strasznie się boję, trzymam kciuki za ciebie aby ci się udało w tym cyklu zaciążyć i pozostałym panią co się starają o potomstwo życzę wam wszystkiego dobrego

dziekuje calineczko, na razie tempka bardzo ladnie w gorze ale czy nie spadnie to nie wiem, brzuch pobolewa jak na @, temp. 36,84 od dwóch dni. testuje w czwartek, sobote i pon. wtedy już powinien być test wiarygodny. ale cos nie czuje się na ciaze.

Gość cassandra3334
Dziewczyny uważajcie na diklofenak. Przy dłuższym stosowaniu może przynieść duże szkody dla zdrowia. Sporo pojawiło się informacji w necie. Filmik na ten temat : http://www.youtube.com/watch?v=L0OIv47RF1M Życzę Wam owocnych starań i dużo zdrowia!

@kończy mi się w końcu! Jutro do gina idę zapytać o te plamienia dziwne i mam nadzieje, że starania czas zacząć:) O tych plamieniach to naczytałam się, że owulacji nie ma, że progesteron za niski i nici z ciąży. Poczekam co mi jutro gin powie. A do innego idę bo jak poprzedniemu powiedziałam to nie zwrócił na to uwagi. Jutro też mam nadzieje, że będą juz moje wyniki na toxoplazmoze. Wiosna idzie i myśli też się wiosenne robią:)))))

zrobiłam test, jest 27 dzień cyklu i albo to negatyw i oczy mi płatają figla albo widzę cień cienia drugiej kreski. Wyjaśni się za kilka dni. Na razie uznaję negatyw.

witam niestety nie dało mi się odebrałam wynik bety,beta spadła z 7900 do 7200 dostałam skierowanie do szpitala we wtorek mam się zgłosić lekarz zobaczy jeszcze raz USG jak będzie tak samo a okazało się ze niema zarodka pusty pęcherzyk ciążowy po tym usg zdecyduje co mi zrobią a jak mi dzisiaj powiedziała lekarka dostane tabletkę na wydalenie jaja dlatego że jeżeli chcę jeszcze zajść w ciążę to tylko po samoczynnym oczyszczeniu się będę mogła zacząć starania zaraz po ustąpieniu krwawienia jestem załamana tak bardzo się cieszyłam z tej ciąży a tu znów poronienie pozdrawiam was wszystkie

Gość clineczka71
oj koniczynka jak widzisz cień drugiej kreski to chyba ci się udało ja będę po wszystkim próbować dalej z pomocą testów owulacyjnych i z temperaturą staram się nie załamywać ale mimo to jest mi ciężko. niedawno rozmawiałam z lekarzem gin w niemczech że jak wezne tabletkę to w ciągu jednego dnia zemnie wyjdzie a jak zakonczy się krwawienie to mam brac hormony które pomagają w zagnieżeniu zarodka oraz na wzmocnienie macicy a wystawil receptę wypisał na poprzedniej wizycie

celineczka,a ktore to juz twoje poronienie, drugie??? powinnas brac te hormony,pewnie tu jest problem,ale jesli to tylko to....to bedzie dobrze :)

w kwietniu 2012 miałam poronienie 6 tydzi i w lipcu jak test pokazal ciążę to po 4 dniach dostałam krwawienie i poszlo samo nawet nie zdążylam isć na usg jak mi lekarz powiedział ze hormony mogą być juz inne niz ma 20 latka ja mam 41 lat i chciąłabym jeszcze jedno dziecko urodzić i dlatego dał mi recepte

po zakonczeniu krwawienia mam iśc do swojego lekarza domowego po skierowanie na badanie hormonów bo mi napisał jakie mam wykonac a ja mieszkam w holandi i z ginekologiem tu jest problem i dlatego chodzę do niemiec polskiego mam tam ginekologa

po niedzielo idę wykupić receptę razem z testami owulacyjnymi koszt jest 150 euro tabletki hormonalne mam na 3 miesiące

Gość gutka27
Calineczka, bardzo mi przykro. Czeka Cię ciężkie miesiąc, ale musisz dać radę. Koniczynka, jak wyszedł cień cienia, to super, pozostaje czekać tylko na pogrubienie krech. Majka, ja dziś byłam u innego gina-bo moja na L4, a kiedyś byłam zapisana do niego i na szczęscie nie odwołałam wizyty, bo dalej boli podbrzusze, spytałam przy okazji o wyniki badań, powiedział, że mogę mieć lekkie PCO:( Żeby absolutnie nie brać duphastonu, a działać na swoich cyklach. Te podwyższone LH powoduje, że jak normalnie kobieta ma 12owulacji, to u mnie może być połowa tego. A branie progesteronu wręcz blokuje moje późniejsze owulki. FSH mam dobre, więc na razie bez leczenia. I nie powiedział, że nie zapowiada się na drastyczne leczenie, gdyby długo się nie udawało, że to łagodna forma. Przyznam, że jakoś mnie to nie załamało, może dlatego, że tu często sobie o tym rozmawiamy. Też mam pco i mam dziecko. Pamiętasz może swoje wyniki LH i FSH? Miałaś regularne cykle?

ja wlasnie za 15 miunt ide odebrac swoje wyniki hormonalne z tego cyklu.......gleboki wdech biore....chodz nastawiam sie....ze nie sa najlepsze,musze... i....raczej nastawiam sie na dzialanie i leczenie niz na zalamywanie rak... dzis 30 dc....@ brak....nie powiem,ze to mnie cieszy,bo przy negatywnych testach ovu,ciazy nie podejrzewam....raczej powtorke z rozrywki z pazdziernika-stycznia....oby nie,modle sie aby dostac na dniach @ no nic dziewczyny....napisze....albo z pracy,albo w nocy..... konieczynka powodzenia!!! celineczka tobie tez powodzenia!!! a rodzilas juz??? czy to pierwszy raz??? gutka,nie zalamuj sie diagnoza....najwazniejsze wiedziec co sie dzieje i aby zdrowie wrocilo i abys mogla sie starac normalnie!!!!

Do Gutki :) Wyniki hormonów robione miesiąc przed zajściem w ciążę wszystkie miałam w normie. Napiszę Ci wyniki: FSH - 5.16 LH - 6.71 ESTRADIOL 36,5 Prolaktyna 12,2 (norma od 1,9 - 25) Testosteron 61,1 (norma od 20 - 80) Prolaktyna 1h po MTC 228 TSH 3-CIA GENERACJA 1,66 (norma 0,4 - 4,0) Androstendion 3,69 (norma 0,40 - 3,70) tu prawie na styk norma :) Nigdy nie miałam i nie mam regularnych okresów. Cykle mam 30, 35 lub nawet 40 dniowe. Plamienia po skończonym okresie i w środku cyklu też (przed ciążą nigdy nie miałam plamień, pojawiły się po porodzie - gin powiedział, żę to zab. hormonalne jednak przy PCO nie da mi hormonów, bo zahamują owulację tak jak Tobie też powiedział i wtedy długie starania by były)Gutka ile masz lat??sorry, że o wiek pytam, ale pod kątem PCOS