Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

79Malina

LISTOPADÓWKI 2012

Polecane posty

Według przeczuć, no i testu jestem od jutra w 7 tc. Ostania @ 31 stycznia. Bóle brzucha zaczęły się już ok. 20 lutego - oczywiście myślałam, że to miesiączkowe. Pierwszy test wyszedł negatywny, drugi dwie kreseczki, choć jedna słaba. Inne objawy: olbrzymie, bolące piersi, zmęczenie, senność, stan podgorączkowy. Trochę niepokoją mnie bóle brzucha, lekarz dał duphaston i nospę - jest trochę lepiej. W czwartek mam pierwsze usg. I boję się... Dziewczyny, zapraszam wszystkie do przeżywania swoich pierwszych tygodni :)

hej:) u mnie to już 3 raz pierwsze tygodnie choć czuję sie jak za pierwszym razem:) ja mam termin na 9 listopada i do lekarza idę 22 bo teraz okazało się że ciąża jest młodsza i jeszcze nie było słychać serduszka ale na usg było widać tylko pęcherzyk ciążowy a gin powiedział że ładny jest taki owalny:P i nie bój się bedzie dobrze:)

hej kobitki... ja miałam ostatnia @ 9.02.2012r , wczoraj robiłam bete 14dfz wynik:287 jutro ide powtorzyc bede czy ladnie rosnie ... i do gina na 17 :30 .. myślicie ze bedzie już coś widać ?? z kalendarza internetowego wychodzi ze jestem w 5tc i 6d, testy zrobiłam 3 pozytywne 2 kreseczka coraz mocniejsza... jestem pełna obaw bo 3 miesiace temu poroniłam samoistnie i sie obawiałm sie troche...a zarazem staram sie myslec pozytywnie .. od wczoraj biore luteine lekarz przez tel powiedzialzeby wziasc w razie w.. termin porodu wychodzi 16 październik:)

2+3 - super, na pewno będzie dobrze! Darleyka - na pewno będzie dobrze, bierz luteinę tak jak lekarz wskazał. Może 2+ 3 będzie wiedziała co widać w 5tc na usg?

Mam jeszcze jedną wątpliwosć, która nie daje mi spokoju -testy zrobiłam dwa, pierwszy tydzień po spodziewanej @, drugi 5 dni poźniej, czyli dziś. Czy kreseczka może być bardzo słaba nawet w 6, 7 tc? Jest widoczna (nie muszę patrzeć pod słońce ;), ale wyraźnie słabsza. Martwię się, że jest za słaba... Czy którą z Was tak miała? Dzwoniła do mnie przed chwilą lekarka.... mam lekko za wysoki cukier, jutro kolejne badania.

Gość jumla
Malina a ty masz regularne cykle? bo może ciąża jest młodsza niż wynika z OM. w 6-7tc kreski powinny byc wyraźne. U mnie tydzien po dacie okresu były dwie wyraźne kreski.

Gość kamcia0312
darleyka - jesteś obecnie 4tc 6d, coś Ci się pomyliło :) na lekarza zdecydowanie za wcześnie, poczekaj jeszcze jakieś 2 tygodnie. Jestem listopadówką 2010 :) Powodzenia Dziewczyny :)

jumla - mam regularne, co 30 dni. Spóźnia mi się @ 12 dni. Ale może rzeczywiście owulacji nie mam w połowie, sama nie wiem. Mam nadzieję, że w czwartek na usg wszystko będzie oki. Ale nerwy mnie zjedzą...

hej:) ja była u lekarza niby w 7 tyg ale okazało się że 4 tydz 6 dz i było widać tylko pęcherzyk ciążowy więc niewiele:) lepiej poczekać do tego 6 tyg jednak:)

a kreseczka nawet słaba świadczy o ciąży więc się nie martw:) jak jest mniejsze stężenie hormonu to jest słabsza i tyle:)

Kurcze już są nowe Listopadówki! Ja rodziłam w listopadzie 2008 i listopadzie 2011 :) Powodzenia dziewczyny :)

Dobra koniec nerwów - muszę się uspokoić. Znalazłam kalkulator ciąży na stronie babyboom i w nim wyszło, że jestem w 5 tyc i 5 d., więc druga kreseczka może być słaba. Miałyście takie doświadczenie z kalkulatorami, że pokazują różnie?

Gość adzi218
Witam, @ - 21 luty. Według kalkulatora 5tc ciąży, test robiłam w poniedziałek i środę. Kreska była na początku ledwo widoczna, następnym razem była trochę bardziej czerwona ale wciąż jaśniejsza. Mam kłucia w macicy i jajnikac, bolą mnie piersi i jestem ciąle ziewająca. Boję się o te bóle brzucha, ale wczoraj gdy byłam u lekarza powiedział, że to normalne, nic nie przepisał mi. Nie miałam usg bo za wcześnie. Wizytę umówiam na 5 kwietnia. Wierzyć sie nie chce. Czekałam na to a teraz to do mnie nie dociera albo martwie się szczegółami. Wdł kalkulatora termin porodu 25 listopad. ! Zakładam że będzie Ok. Bo tak musi być no nie? Pozdrawiam Was wszystkie !

Gość Izabelalla
Witam wszystkie przyszłe mamuśki:)Ja jestem według kalendarza internetowego jestem w 6 tygodniu i 1 dzień ciąży:)Mieszkam w Anglii, od razu jak zrobiłam 2 testy ciążowe i okres się spóźniał poszłam do lekarza, później musiałam zadzwonić do położnej bo to ona właśnie w Anglii sprawuje rolę polskiego ginekologa, wizytę mam z położną dopiero na 20 kwietnia..pierwsze co to kupiłam kwas foliowy z witaminami i zażywam regularnie.10 lat byłam wegetarianką i w dniu dzisiejszym zjadłam mięso..czytałam dużo na ten temat, bardzo się bałam zacząć jeść żeby nic nie zaszkodziło bo jednak to długi czas i bałam się o to jak mój organizm na to zareaguje.zjadłam jakieś 5 godzin temu i jak na razie żyje i nic mi nie jest, zobaczymy rano czy nie będzie wymiotów.zaczęłam jeść ponieważ nie wiem do końca tak naprawdę jak to jest z tymi kobietami w ciąży co powinny jeść a czego nie, wiem tylko tyle,że chcę jak najlepiej dla mojego dzieciaczka i zrobię wszystko by tak było.dlatego na okres ciąży podjęłam decyzje: że zacznę jeść mięso w małych ilościach, rzuciłam papierosy, no alkohol to normalna sprawa- zobaczymy jak to będzie:)

Gość Merette
Witam! Termin mój - 19 listopad, hellllllo???? jest tu ktoś????? :)