Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trelemorelle

KOREPETYCJE ktoś dawał? Ile można dorobić??

Polecane posty

Gość Trelemorelle

Zastanawiam się nad dorabianiem sobie jako korepetytoprka, myślałam o angielskim i biologii. Ktoś dawał tu korepetycje, może mi coś doradzić? Gdzie się ogłaszać, jak pozyskać ucnziów? Dużo można na tym dorobić miesięcnzie? Nie napsuło wam nerwóe użeranie się z dzieciakami, czy taka praca się opłaca? Proszę o rady. :)

Gość Trelemorelle
Nikt się nie wypowie,..? :(

Gość Trelemorelle
Haloooo!!! :o

Gość nnnnghfddbbd
Ja daję korki od wielu lat, dorabiam około 1000 zł. Ogłoszenia na każdym portalu "branżowym" plus potem polecanie pocztą pantoflową. Nerwów sobie nie psuję, bo nie przyjmuję osób poniżej 16 roku życia. Zawsze rezygnuję też z lekcji z osobami, które mają i mnie, i mój przedmiot gdzieś, a chodzą na korki, bo im rodzice kazali.

Gość Trelemorelle
nnnnghfddbbd: to zarabiasz skromną pensję na tych korkach, super! A ile bierzesz za godzinę, jesli można spytać i z jakiego przedmiotu udzielasz?? MAsz moze zarejestrowaną działalność? Ponoć tzreba rejestrować, żeby się skarbówka nie doczepiła, ale to się chyba kompletnie nie opłaca :O

Gość hhhjjhjhhj
to zależy czy jestes doswiadczona nauczycielka czy np studentką studentki zwlaszcza w duzych miastach akademickich zarabiaja niewiele na korkach bo jest duza konkurencja:o

Ja też udzielam korepetycji od jakiegoś czasu i jeśli lubisz uczyć - to jest to naprawdę fajna sprawa. Uczniowie dojeżdżają do mnie, więc nie muszę się tłuc autobusami po mieście i takie rozwiązanie też Tobie polecam. :) Dorobić można sporo. Udzielam korepetycji z angielskiego, pomimo, że nie studiuję filologii, to pracuję jako tłumacz pisemny i na tej opinii "jadę" reklamując się jako korepetytor, warto mieć coś, co odróżnia od konkurencji. Powodzenia!

Gość nnnnghfddbbd
40 zł za godzinę zegarową, język angielski. Nie mam zarejestrowanej działalności, bo to się kompletnie nie opłaca, pracuję na umowę o dzieło.

nnnnghfddbbd: to można udzielać korepetycji na UoD? :) Sama się kiedyś nad tym zastanawiałam, bo to by była bardzo korzystna opcja dla mnie, ale sądziłam że w ten sposób nie można się rozliczać za korepetycje... Możesz opowiedzieć jak to dokładnie wygląda? Może i ja się tu dowiem czegoś nowego :D A powiedz - jesteś nauczycielką zawodową?

Gość nnnnghfddbbd
Z uczniem UoD nie podpiszesz, ale możesz się dogadać z jakąś szkołą językową ;) Wszystko legalnie, popłacone podatki, uczeń dostaje fakturę. Minus - brak składek ZUSowskich, jeśli komuś na nich zależy. Tak, jestem zawodową nauczycielką z 10-letnim stażem, obecnie w domu z dzieckiem, więc tylko dorabiam.

No to świetnie, że masz możliwość takiego, całkiem sporego, zarobku. Ja biorę jak na razie 25 zł za godzinę, ale dzięki temu mam naprawdę wielu chętnych i wiem że z głodu nie umrę, a stawka zawsze może rosnąć wraz z doświadczeniem i kwalifikacjami :) Powiedz mi jeszcze - dajesz jakiejś swoje materiały - kserówki, ćwiczenia, czytanki, etc.? Możesz ogólnie opisać jak przeprowadzasz standardową lekcję? Pomagasz tylko w opanowaniu bieżącego materiału, czy robisz też z dzieciakami coś ponad program? :)

Gość lalka_mioodeq
Wszystko zależy od przedmiotów. Z tego co widzę a http://douczanki.pl godzina korepetycji z matematyki kosztuje średnio 30 zł a z kolej godzina korepetycji programowania to już koszt 100 zł za godzinę...

Gość gość
Ja daje korki z dwóch przedmiotów w tym angielski. Korepetycje z literatury we Wrocławiu udzielałam jakiś czas i brałam 30zł za godzine zegarową za anglika 40zł, dorobić dasz rade 1000-2000zł tu masz najnowszy zestaw stawek to sobie porównaj http://preply.com/pl/wroclaw/korepetycje-z-literatura

Gość gość
a ktora udziela korkow z robienia minety?;-)