Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko do kawy

Problem z tesciami :(((

Polecane posty

Gość mleko do kawy

Witam. mam problem , mam narzeczonego po ślubie chce abym sie wprowadziła do niego, on ma duży dom, mieszka z rodzicami, młodszym bratem który ma 13 lat i babcią i dziadkiem i ciotka. I do tego często do nich przyjeżdża mojego faceta siostra z męzem, a że daleko mieszkają to nocują...ale on ma tak duży dom ,że oni maja swój kąt, my byśmy mieli też sporo luzu. Ale to jednak nie to , ktoś sie kręci.. gada Ci pod nosem a wiadome jak z teściami nawet jak są dobrzy to swoje myślą.. Sugerowałam narzeczonemu ,ze wolałabym miec własny dom , zbudować. a on ,ze przecież mamy juz..!:(( dylemat. Niebylabym szczęsliwa mieszkając z rodzicami jeszcze... co robić???? pomocy :( jestem załamana po nocy nie śpie bo o tym myślę. Nawet myslałam aby wyjechać za granice i zaribić na ten dom . a mój ukochany ma dużo pola ponad 10h. wiec sie nie ruszy z domu :(((

Gość lilill
oj nie wyobrazam sobie, ja wariuje jak jest w domu duzo ludzi ale co kto lubi. niektorzy lubi byc otoczeni ludzmi 24 h na dobe. ja nie. uwielbiam blogi spokoj. mieszkam sama z narzeczonym juz od 4 lat i boze jak mi dobrze,to bog jeden wie. urzadzone jak ja chce, poukladane wszystko i na miejscu, i kwestia mojego snu : drobny szmer mnie budzi, nawet czyjes wyjscie do lazienki w nocy. ehhh.dlatego wazna jest dla mnie cisza :)

Gość mleko do kawy
marze o tym aby mieć własny kat i bez teściów ale co jak mój facet nie chce słyszeć o tym , bo dużo kasy itp :(((

zgadzam się - lepiej ciasne, ale własne. nie musisz się zgadzać na każdy pomysł narzeczonego przecież. Nikt nie może Cię zmusić do tego, byś mieszkała z jego rodziną. To obcy dla ciebie ludzie i nigdy nie będziesz tak traktowana, jak synowie czy córka. Będą krzywe spojrzenia, czemu nie posprzątane, a czego długo śpisz, czemu szklanka w zlewie.. wierz mi, nie warto narażać związku n takie szarpaniny. A nawet z człowiekiem ze złota są konflikty, gdy mieszka się pod wspólnym dachem.

Gość lilill
a i jestem fanka ciezkej muzy, dlatego chyba by nikt ze mna nie chcial mieszkac, bo chce cisze i halas w tylko mi znanych momentach :P

Gość mleko do kawy
lilill - masz rację i Ci zazdroszczę. ja też taka jestem musze mieć ciszę, u siebie zawsze jestem sama nie nawidze plątających sie ludzi. chce sama urządzić mieszkanie , ogródek wszystko i spokój .

Gość lilill
Sara Miranda ma racje. kazdy ma swoj rytm. i nawet moje najlepsze przyjaciolki wiedza ze bysmy sie pozabijaly pod jendym dachem :)

Gość mleko do kawy
macie rację, tylko ja już mu wspomniałam o tym a on ,ze :" on też chce mieć wiele rzeczy ale nie można mieć wszystkiego" :((( zastanawiam sie nad swoim życiem..

Gość Agabag
Twój facet chce założyć rodzinę z tobą czy z teściami? Co to znaczy, że nie chce o tym słyszeć? to co do końca życia będzie siedział z mamusią, która we wszystko będzie się wtrącała i nie da wam żyć! Wierz mi wiem co mówię, mam taki przypadek w rodzinie. Uwierz mi lepiej na kredycie, choćby na całe yżcie niż z teściami i rodzicami pod jednym dachem . Twój facet po prostu nie dorósł do małżeństwa i tyle.

Gość mleczna aska
witaj sluchaj dam ci rade nie idz do tesciow to najgorsze co moze byc wiem cos o tym i dobrze ci radze

Gość lilill
moi rodzice maja duzy dom w Polsce, ogromny ogrod, kilka dzialek. oj, mialabym gdzie mieszkac i jescze by zostalo miejsce. moja siostra spokojnie moglaby tez mieszkac z rodzina.ale ja nie mieszkam w Polsce. wyjechalam zeby sie usamodzielnic i odciac pepowine. ale niedlugo wracam i budowa domku juz prawie skonczona. niedaleko od moich rodzicow, ale jednak z BEZPIECZNA odlegloscia :PP

Gość lela***
Jeśli się wprowadzisz do domu jego rodziny, to nigdy nie będziesz się tam czuła swobodnie i u siebie. On chce tam mieszkać, ponieważ jemu jest tam wygodnie, a dla Ciebie to zmiana w życiu o 180 stopni:-0 Intuicja podpowiada Ci jak będzie. Będzie nieciekawie:-0 Walcz o swoje życie, o prywatność, o niezależność. Lepiej wyjechjać za granicę na trochę i próbować zarobić NA SWOJE.

Gość lela***
A facet chce mieszkać z mamą bo jest wygodny i myśli o sobie. Jego mam tez pewnie uważa, że po co macie się budować czy brać na kredyt, jak możecie u nich. Pamiętaj! Oni są rodziną, znają się od zawsze, są ze sobą związani, znają swoje przyzwyczajenia, charaktery, Ty tam będziesz obca, nowa. I nikt Ci tak życia ułatwiał nie będzie. Co sobie sama wypracujesz, to będziesz miała.

Gość mleko do kawy
racja.. chyba wyjadę za granice i bede zarabiać na własny dom.. jak sobie pomysle o tym ,zę mogłabym mieszkać z obcymi osobami to mam łzy w oczach. Macie racje, a też widze ,ze jak jestem z teściową to ona ciągle gada o swojej córecce, jaka to ona szkołe skończyła jaka to ona nie jest i co u niej. mnie to nawet nie obchodzi a ona tak mi gada :(

Gość lilill
to nie jest glupi pomysl. aj wyjechalam i mam kupione mieszkanie w norwegii. co miesiac musze splacac niemaly kredyt ale za jakis czas space czesc tego , sprzedam mieskzanie i bede w polsce we wlasnym domku i bez kreydytu. :)... ja tez moglabym mieszkac ze znajomymi i placic mniej za wynajem. trzykrotnie mniej jak nie wiecej. ale nie po to wyjechalam a wlasnie po to zeby zyc spokojnie i w parze a nie z innymi :) troche namieszalam :P ale chyba rozumiesz o co mi chodzi

Gość mleko do kawy
jak chłopak sie ze mna nie zgodzi to odejdzie, najwyżej zostanę sama. Juz wolę być sama niż sie męczyć przez całe życie

Gość lela***
I tu nic nie da "sugerowanie" i "bakanie pod nosem", tylko uczciwa, szczera rozmowa z partnerem. Im predzej, tym lepiej. Bo jak będziesz siedzieć cicho, to pomyślą, że się zgadzasz. A potem będzie wielkie zdziwienie i obraza!

Gość mleko do kawy
rozumiem :) i dobrze zrobiłaś :)

Gość lela***
Ja bym nie chciała mieszkać z teściową w jednym domu przez 20/30 lat:-0 Aż mnie ciarki przeszły! Dwie kobiety (obce) w jednym domu to o jedna za dużo.

Gość lilill
ja mialam gosci miesiac :) cala jego rodzine....matke, ojca i siostre... jezu. spokojnie kawy sie nie napilam bo gadanie.. nie moglam sie ywluzowac. lubie ich ale gadanie typu: juz wstalas? a po co druga kawe pijesz? gdzie wychodzisz ? po co sie malujesz jak siedzisz dzisiaj w domu ? bozeee. juz mialam ochote powiedziec : a czemu masz zielony sweter a nie niebieski?? . bo juz glupialam od tego gderania :)

Gość mleko do kawy
Tak , moze i teraz jest dobrze bo jest miła i ogólnie ale to jest różnie jak sie mieszka i żyje później.. pogadam jak najszybciej z moim facetem o tym.. mam nadzieje ,ze sie nie pokłócimy

Gość lela***
Mieszkasz u kogoś, to cały czas ktos Ci stoi za plecami i obserwuje; kiedy wstajesz, jak gotujesz, jak dbasz o męża (mamusia!), ile zarabiasz i na co wydajesz, czy masz fochy, czy doceniasz, że możesz tu mieszkać? itd. Lepiej skromniej, ale u siebie przynajmniej oddychać można

Gość lela***
A jaka jest sytuacja prawna tego domu Twojego faceta?

Gość lilill
sluchaj sluchaj dziewczyn :) dobrze prawia :P

Gość a ty myslisz ze wybudowanie
domu to takie proste? i myślisz ze w rok zarobisz za granica na ten dom? :D Pewnie jeszcze młoda jesteś i nic o życiu nie wiesz. Lepiej wynajmijcie coś na początek a o domu pomyśl jak dorośniesz

Gość mleko do kawy
Z tego co wiem to on kiedyś to wszystko odziedziczy a mają sporo tego wszystkiego. Byłabym skłonna tam pójść pod warunkiem ,ze byłabym sama z męzem a jego rodzina i to taki dom rodzinny bo jeszcze dziatkowie sa....;/

Gość lela***
Pytam, ponieważ często jest tak, że młodzi sprowadzają się do teściów, remontują itd, a potem okazuje się, że dom jest np. zapisywany rodzeństwu. Wiesz, różnie to bywa...

Gość lela***
No, dom jest ich. Twój nie będzie. Może będzie Twojego męża kidyś. Ty nawet mieszkając tam, u siebie nie będziesz, tylko u teściów/u męża.

Gość mleko do kawy
Nie.. przecież to nie możliwe ,ze w rok zarobie na dom... 10 lat o może ok.. rodzina też pomoże... zreszta ja bym nie chciala duzego domu