Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona wstazka

Jak dyscyplinujecie dzieci?

Polecane posty

Gość Moje Trzy Grosze : )
dobra, nie rozpisujmy sie tutaj o kosciele i a zwlaszcza księdzach ,bo akurat ich do autorytetu nie mozna zaliczyć .Kwestia wiary zawsze pozostaje tematem bardzo drazliwym :/ Moje pytanie.Zdarzalo wam sie miec problemy z zagonieniem dziecka do łozka spac? jak tak to jak podchodziliscie do tego problemu?konsekwencja czy kompromis??

Moja zazwyczaj sama chce spać mówi: mama daj mleko - i idzie do swojego pokoju. Parę razy się zdarzyło, że jak byli u nas znajomi, to po kąpieli i podaniu mleka (wiem, wiem nie powinna już jeść z butelki, ale cóż...) nie chciała spać, bo wolała opowiadać cioci lub wujkowi i z nimi malować obrazki. Pozwoliliśmy do czasu kiedy nie była męcząca - bo już była śpiąca i marudziła. Wtedy za fraki i do siebie. I nie ma przeproś.

Gość Moje Trzy Grosze : )
ja wiem ze macie malutkie dzieci, 11 latka w porownaniu do 3 latka do koosmos hehe:D, ale od jakiego czasu młoda sie okropnie buntuje i nie daje sie zagonic do lozka gdy przychodzi jej pora spania,tak z ciekawosci sie pytalam czy wasze male dzieci rowniez potrafią byc w tym uparte, i jak sobie z tym radzicie

O rany! No z takim hardcorem to sie nie spotkalam jeszcze:) Ale to juz schodzi do tematu rodzicow tego dziecka! Fakt jak zaczynala plakac albo smiac sie glosno to wychodzilam, bo nawet ja sie nie czulam zbyt dobrze z tym! Chodzilo mi ze mimo tego zabieralam ja i sie wkoncu przyzwyczaila:) Co do spania to jak byla niemowlakiem to kompletnie nie radzilismy sobie z mezem i my ja na rekach usypiali:( Ale wkoncu jak juz nasza cierpliwosc sie skonczyla to kladlismy do lozeczka i tam sie bawila az nie usnela.A jak my wczesniej padali na twarz(spala u nas do roku) to gasilismy swiatlo bralismy zabawki i usipiala sie:) A od roku jak dostala swoj pokoj to juz bez problemu. Odprowadzam, daje buziaka, zasowam zaslonki i spi:) ale zaznacze ze nie ma takiej konkretnej godziny, o ktorej jest zmeczona to wtedy idzie spac.