Gość Kekssioooo3 Napisano Marzec 13, 2012 Witam. Postanowiłem podjąć próbę walki z "tym czymś" Mianowicie chodzi mi o moją nieśmiałość - bo chyba to jest mój główny problem, albo być może nie wiem co jest moim problemem tak do końca. Otóż, przechodząc do konkretów : mam problemy z rozmową, nie wiem co mówić w danej chwili, często mam tak, że w pracy czy w innym miejscu zostaje z osobą , która znam na "cześć". W takiej sytuacji nie wiem co powiedzieć, jak zagadać, jak nawiązać rozmowę by jakoś ten czas, te 5 minut przeleciało. Już mam dość tych chwil gdzie za każdym razem te 5 minut jest milczeniem. Co w takiej sytuacji zrobić, jak to u siebie zwalczyć? Po za tym wydaje mi się , że mam problemy z wysławianiem się. Odbywając rozmowę przez telefon , zazwyczaj przed rozmową muszę się chwile zastanowić, ułożyć zdania w głowie by po prostu przekazać drugiej stronie w jakiej sprawie dzwonie. Często tak mam niestety, efektem często jest to , że potrafię tak zagmatwać że po rozmowie dochodzę do wniosku że sam siebie nie zrozumiałbym. Jest na to jakaś rada? Czy czytanie książek może wspomóc moje "problemy" Prosiłbym o jakieś normalne porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach