Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kekssioooo3

Nieśmiałość

Polecane posty

Gość Kekssioooo3

Witam. Postanowiłem podjąć próbę walki z "tym czymś" Mianowicie chodzi mi o moją nieśmiałość - bo chyba to jest mój główny problem, albo być może nie wiem co jest moim problemem tak do końca. Otóż, przechodząc do konkretów : mam problemy z rozmową, nie wiem co mówić w danej chwili, często mam tak, że w pracy czy w innym miejscu zostaje z osobą , która znam na "cześć". W takiej sytuacji nie wiem co powiedzieć, jak zagadać, jak nawiązać rozmowę by jakoś ten czas, te 5 minut przeleciało. Już mam dość tych chwil gdzie za każdym razem te 5 minut jest milczeniem. Co w takiej sytuacji zrobić, jak to u siebie zwalczyć? Po za tym wydaje mi się , że mam problemy z wysławianiem się. Odbywając rozmowę przez telefon , zazwyczaj przed rozmową muszę się chwile zastanowić, ułożyć zdania w głowie by po prostu przekazać drugiej stronie w jakiej sprawie dzwonie. Często tak mam niestety, efektem często jest to , że potrafię tak zagmatwać że po rozmowie dochodzę do wniosku że sam siebie nie zrozumiałbym. Jest na to jakaś rada? Czy czytanie książek może wspomóc moje "problemy" Prosiłbym o jakieś normalne porady.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować