Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelaaaaaa

kobiety sa zwa;niane po powrocie z macierzynskiego? a ile placa wychowawczego

Polecane posty

Gość mireczkowata
premia uznaniowa nie wchodzi!! Zapytalam ksiegowej :)

mireczkowa kobieto pisze tobie że wchodzi bo ja tak miałam! jeśli od premii były odprowadzane składki to wchodzi!! i co ty piszesz, że jak ktoś był na l4 to dostaje mniej na macierzyńskiem??? nie prawda

już wiem ksiegówka mi wyjaśniła, ze płatna jest podstawa z 12 miesięcy ostatnich przed macierzyńskim + wszystkie dodatkowe premie, nagrody itd. wszystko co w ciągu tych 12 miesiecy otrzymywaliśmy nie na czarno

no według mojej księgówki wszystko sie liczy i tak też było u mnie, a nie mogłam pojąć o co chodzi ktoś mi tłumaczył, ze coś sie dzieje z ubezpieczeniem, ale to nieprawda jak widać

wszystko od czego były płacone składki wchodzi w podstawę to się zmieniło chyba w 2008, znaczy zus przyznał, że nie miał racji, że nie chciał wypłacać no i potem wypłacał z odsetkami tylko trzeba uderzyc do pracodawcy, ja pamiętam, że korygowałam deklaracje za jedną pracowcnicę i dostała wyrównanie za 2007/2008 z odsetkami

Gość mireczkowata
no na L4 chyba nie dostajesz premii? :) Premia uznaniowa na pewno nie wchodzi- u mnie nie wchodziła. Kropka.

mireczkowata dla twojej informacji - tak dostawałam na l4 i na macierzyńskim również!!!!! Podstawa plus premia. Jak Ciebie oszukali to Twój problem i przestań tu te swoje mądrości wciskać

Gość mireczkowata
a za co dostawalas premie na L4?

hm ja też w poprzedniej pracy na l4 dostawałam pensję + premię to już tak miał każdy niezaleznie czy był czy nie, ale do tego sa odrębne przepisy i wola pracodawcy

i u nas jest nagroda uznaniowa, a nie premia, tu już pracodawca ma pełne pole do popisu a poprzednio premia 20% co miesiąc niezależnie od pobytu w pracy

mireczkowata - a za to że w czasie pracy od kwoty premii miałam odprowadzane składki chorobowe!!

Gość mireczkowata
jordan- ale ja sie nie pytam, czy mialas odprowadzane skladki od premii na L-4 tylko za co dostawalas premie jak Cie w pracy nie było? :) U nas jest premia uznaniowa, która dostaje sie w zależnosci od wynikow pracy. Często sporo większa niż wypłata. Na L-4 premii nie ma.

mirka nie obchodzi mnie jak jest u Ciebie, nie mam ochoty więcej tego tłumaczyć

Gość mireczkowata
no to nie tłumacz, mnie też nie bardzo obchodzi jak jest u Ciebie. A jak jest to przeciez widac- dostajesz premie "czy stoisz, czy leżysz". Natomiast ktoś moze dostawać premie za pracę- np. autorka i stad może mieć mniejszy macierzynski. Grunt to zrozumieć, ze kazdy może miec inne umowy. No ale do tego trzeba miec szersze horyzonty :):)

Gość gfgljh
wypłata na l4= średniej z ostatnich 12 miesięcy za oskładkowany dochód. Czyli jeżeli od premii miałaś odliczane składki to ta kasa też się liczy do średniej. A jak kogoś pracodawca czy zus rąbie na żywca to jest jeleń że nic z tym nie robi.

Gość mama 3 synków.w
asimat za to ze lezala i smierdziala z brzuchem w ciazy miala extra nawet platne.. no a potem sie obudzila

Gość efhnbad
mireczkowata ale ty jesteś ograniczona, tępa strzała hahahaha

Gość mireczkowata
jezu ludzie, a jeśli od premii sie nie ma odprowadzanych składek to tez wchodzi????

a czemu od razu śmierdziała droga koleżanko? wąchałas mnie czy jak?

i nie w ciąży, a na macierzyńskim, czytaj ze zrozumieniem jesli już chcesz kogoś wyśmiewać dziecko

Gość mireczkowata
a może 1800 to pensja brutto?? Wykolejona, ile miałaś wypłaty, jak pracowałaś?

no tak, ja mówiłam o netto moze wykolejona faktycznie mówi o brutto