Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choramama...

CO NA UPORCZYWY KASZEL W CIĄŻY

Polecane posty

Gość choramama...

Jestem na półmetku ciąży. Niestety dopadło mnie przeziębienie. Udało mi się je załagodzić odpoczynkiem i domowymi sposobami. Pozostał uporczywy kaszel, mokry kaszel. Czy mogę się poratować jakimś bezpiecznym syropem wykrztuśnym?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
prenalen

Gość jumka
"Na mokry kaszel dobrze robi syrop z czosnku, który dzięki zawartości działającej przeciwbakteryjnie allicyny, jest uważany za naturalny antybiotyk. Kilka zmiażdżonych ząbków czosnku wymieszaj z sokiem z dwóch cytryn i zalej przegotowaną, chłodną wodą. Miksturę odstaw na kilka dni w ciemnym słoiku. Następnie odcedź i pij 3 razy dziennie. Z mokrym kaszlem poradzisz sobie też z pomocą syropu cebulowego. Trzy drobno pokrojone cebule wymieszaj z miodem (pół szklanki) i odstaw na 3 godziny. Dodaj 50 ml chłodnej wody i odstaw na kolejne 3 godziny. Przecedź i pij kilka razy dziennie po łyżeczce."

Gość choramama...
Tak, zażywam, ale to jest n wzmocnienie a ja pytam o syrop na kaszel...

Gość jumka
zastosuj to co zacytowałam mnie bardzo pomagały te naturalne sposoby w ciąży. Ba, nawet mąz ostatnio stwierdził żebym zrobiła syrop z cebuli bo mu szybciej pomógł niż te standardowe leki na przeziębienie.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Idź do apteki i kup sobie syrop prenalen.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
albo czekaj 3 dni aż sie syrop zrobi.

Gość brekfaet
maliny. tez chorowalam w ciązy. ale musialam brac 2 antybiotyki:(

Gość jumka
cebulowy robi się w sumie 6 godzin. a dobrze działa -sama testowałam. Ba nawet piłam go szybciej niz po tych wymaganych godzinach.

Polecam stodal sama zażywałam tez mniej wiecej ok połowy ciąży. Do tego pij czesto małymi łyczkami letnią wodę przegotowaną lub niegazowaną :)Zdrowka życzę :)

Gość mamamloda33
Domowe sposoby na mnie nie działają. Jedynie Fosidal jest w stanie pomóc mi na uporczywy kaszel. bardzo dobry syrop o smaku pomarańczowym. Dobry, ponieważ zwalcza stan zapalny czyli przyczynę kaszlu.