Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kpg

nadmaganian potasu. do krocza

Polecane posty

Gość kpg

wie ktoś może ile razy dziennie można stosować nadmaganian potasu(kalium hypermanganicum galena" do krocza po porodzie? i czy to trzeba splukiwac? i wlewac sobie to tam do "srodka"?

nic tam nie wlewaj! delikatny roztwór, taki na prawdę jaśniuteńki do podmywania. nie trzeba spłukiwać. ja stosowałam na zmianę z korą dębu i tantum rosa - po każdym skorzystaniu z toalety innym preparatem się podmywałam. potem kiedy szwy się rozeszły to dodatkowo przykładałam okłady z rivanolu.

Gość kpg
a jakie proporcje dawalas? jedna tabletke czy pol?i na ile wody? i jak sie podmywalas? butelka lalas czy reka?

Gość malinowka
ja robiłam okłady, wylewałam troche na zwinietą lignine i wkładałam miedzy nogi na gojenie po porodzie dobra jest masc tranowa, strasznie cuchnie ale dziala super

malutko dawałam, tak żeby było na prawdę leciuteńko różowe, bo on strasznie wysusza. nie pamiętam proporcji bo to dawno było :P po 1 porodzie, po obecnym tylko kora dębu do podmywania bo nacięcia ani szwów nie było, więc tylko żeby małe otarcia się ładnie goiły.

Gość kpg