Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilona ok poznania

Szukam męża:)

Polecane posty

Gość macius234543
Jenny: oczywiscie, ze nie ma co sie spieszyc. Zalezy jakie ma cele w zyciu. Musimy zrozumiem, ze nie kazda kobieta planuje wielka kariere, dwa kierunki studiow i zagraniczne stypendia. Sa kobiety, ktorych celem jest rodzina (autorka sama uzyla slowa "rodzina" w kontekscie wartosci), zajmowanie sie domem oraz bycie zona swojego meza. Wtedy czuja sie spelnione.

tzn dla mnie wazna jest rodzina. ale zeby ja zalozyc musze miec stala prace i dobre zarobki bo zycie drogie jest :-( dlatego sama zaczne zycie sobie ukladac bo studia juz koncze. ale musze dobrze platna prace znalesc :-)

Gość macius234543
Jenny: ja to wszystko rozumiem. Ale dla pani z watku maz i rodzina to jest cel przede wszystkim wlasnie w kontekscie materialnym. Tzw. tradycyjny model rodziny. Autorka watku najszczesliwsza bedzie z 3 dzieci w domu, utrzymywana przez meza. Tak to wg mnie tutaj wyglada. Dlatego dobrze jej poradzilem, zeby nie brala rowiesnika, bo beda klepac biede, tylko kogos bardziej doswiadczonego, ktory posiada juz jakis status materialno-spoleczno-zawodowy.

no masz 100racji! bo 21 latkowie to w sumie laicy przewaznie sa jak wyglada zycie :-) dlatego zycze autorce szczescia w poszukiwaniu tego jedynego :-)

Gość macius234543
3/4 wspolczesnych facetow w Polsce to sa laicy tak naprawde. I to nawet po 30stce. Wiec bardzo dobrze, ze Ilona zaczyna szukac swiadomie juz wczesniej, zeby pozniej na ostatnia chwile nie brac pierwszego z brzegu. Ona sama powiedziala, ze to nie jest temat na dzis czy jutro, tylko ze zaczyna snuc pewne plany. Wszyscy ja skrytykowali, a ja uwazam, ze postepuje bardzo swiadomie i rozsadnie.

Gość macius234543
I moge sie zalozyc o pieniadze, ze 90% krytykujacych ja tutaj kobiet, to albo panie, ktore dokonaly z roznych przyczyn (na ostatnia chwile) nietrafionego wyboru partnera zyciowego, albo kobiety, ktore po prostu nie potrafia sobie znalezc meza.

Gość mnbrtyu
Mając 21 lat zamierzałam wyjść za mąż. Byłam już 4 lata ze swoim chłopakiem, poznaliśmy się gruntownie i nie zamierzaliśmy szukać dalej :) Mój chłopak był trochę starszy. Skończyłam III rok studiów, miałam już z górki, a w perspektywie mieszkanie, na które trzeba się było szybko decydować. To był najlepszy moment.

Gość macius234543
Im predzej zaczyna sie szukac, tym spektrum szersze:) Pozniej zostaja juz tylko przebierki :)

Gość mnbrtyu
U nas mówiło się: IV rok - pierwsza przecena, V rok - druga, po studiach - trzecia i definitywna :P

Gość mnbrtyu
Niekoniecznie ;)

Gość macius234543
Szczescie tu nie ma nic do rzeczy. Trzeba samemu dzialac.

Gość macius234543
Co do tego pierwszego to predzej czy pozniej znajdziesz. Co do tego drugiego to: wykonujesz jakies ruchy?

Gość macius234543
Co to znaczy nieodpowiedni? I jaki powinien byc odpowiedni?

Gość macius234543
Marzena: "szukajcie a znajdziecie" :)

nieodpowiedni tzn albo okazywal sie hajtniety albo jego zachowanie bylo gowniarskie! odpowiedni dla mnie to taki mezczyzna z pasja. ktory ma zdanie na konkretny temat. i przede wszystkim lojalny:-)

Gość macius234543
Marzena: jak to gdzie? w necie, w pracy, w klubie, pubie, wsrod kolegow meza, wsrod mezow kolezanek. Do wyboru, do koloru:)

Gość macius234543
Jenny: "nieodpowiedni tzn albo okazywal sie hajtniety albo jego zachowanie bylo gowniarskie! odpowiedni dla mnie to taki mezczyzna z pasja. ktory ma zdanie na konkretny temat. i przede wszystkim lojalny" To chyba nie sa wygorowane wymagania. Choc z tymi pasjami to moze byc pewien problem.

Gość macius234543
Marzena: kto ma wpasc pod most i po co?;]

no jasne ze nie wygorowane :-) a czemu z pasja problem moze byc? bo pasja to dla mnie pilka nozna cz skladanie modeli samolotow itd :-) a nie pasja do piwa cz innych negatywnych aspektow :-)

Gość macius234543
Jenny: dlatego, ze na 10 facetow, tylko jakichs 2-3 to ludzie wartosciowi, ktorzy moga miec jakies pasje. Po prostu statystyka. Pilka nozna interesuje sie chyba prawie kazdy facet, wiec jesli to uwazasz za pasje, to masz jeden problem z glowy;]

marzena mieszkam w dubaju ale bez urazy ale wolalbym miec partnerke mlodsza od siebie :) oj taki tam przesad :)