Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghtyjfjty

ROZJASNIANIE WŁOSÓW MIODEM- PRÓBOBWAŁ KTOS? PODOBNO DZIAŁA!

Polecane posty

Gość ghtyjfjty

to jeden z naturalnych sposobów na zmianę koloru włosów. Po dodaniu do miodu wody powstaje nadtlenek wodoru, czyli woda utleniona, która jest w stanie rozjaśnić włosy. Nie jest to stężenie, które możemy znaleźć w typowych farbach- rozjaśnianie jest powolne i delikatne, tak naprawdę ciężko jest zrobić sobie tym krzywdę i nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem przesuszenia/zniszczenia włosów podczas stosowania tej metody Miód jednocześnie rozjaśnia i nawilża włosy, więc łączymy przyjemne z pożytecznym .

Gość 76(()
Tak, wyprowalam to ale dawalo marne efekty. Najlepiej i najmniej inwazyjnie rozjasnialy mi sie wlosy po rozjasniajacym garnier. Nazywal sie chyba eo.

Gość ghtyjfjty
jakim garnierem???mozna ten garnier na jasnobrazowe włosy nałozyc zeby rozjasnic???

Gość 76(()
To jest taki garnier za 10-15zł. Mozna go kupic w rossmanie. Nazywa się e0. Ja rozjasnilam nim z czarnego farbowanego do blondu. Tylko najpierw wychodzi rudawy. Chociaz nie zawsze. A masz naturalne czy farbowane wlosy? Tam gdzie byly farbowane na ciemniejszy od twoich naturalnych bedzie sie zawsze gorzej nakladalo. W sumie to, zeby zbic rudawy powinnas naniesc nie naturę czyli bez innego numerka pi kropce lub farbe z n w oznaczeniu albo najlepiej z 1 lub 3. Czyli np. Sredni blond czyli ciemny blond realnie to 8 ale. Popielate daja wrazenie ciemniejszych. Ale proboj najpierw zlotem lub naturą bo u ciebie mozliwe, ze da rade przykryc efekt po rozjasnianiu.

Gość Aleksandra Storczyk 24
A jak to dokładnie stosować? Po umyciu nałożyć miód na włosy?

Miód wymieszać z odżywką - tak z 2-3 lyżeczki miodu wymieszać z 3 łyżkami maski/odżywki, nałożyć, zmyć po 2-3 h. Dobre na rozjaśnienie są jeszcze płukanki, z rumianu rzymskiego i kwiatostanu lipy :) Można kupić na allegro ziółka, te z herbatek ekspresowych nie dają rezultatu. Ja gotowałam 1 łyżkę rumianu i 1 łyżkę lipy na ok. 0,5-0,75 l wody.Wrzucałam do zimnej wody, czekałam aż się zagotuje, i gotowałam 5-10 minut. Potem ostudzić, i po umyciu włosów ostatnie płukanie tym naparem. I już nie spłukiwać wodą. Wlosy mogą być szorstkie w dotyku ;) Tylko pamiętajcie że naturalne rozjaśniacze działają tylko na naturalny kolor włosów, farby nie zmyją :)

Gość hgjygfukiol8u
miód faktycznie rozjasnia babcia mi mówiła