Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwwkkaaa

Dzieci leniuszki

Polecane posty

Gość ewwwkkaaa

Czy Wasze dzieci tez takie leniuszki?Ja juz sie z tym pogodzilam,ze moj synus ma 10,5 miesiaca,dopiero zaczyna sam probowac siadac,posadzony w siadzie zaczal utrzymywac rownowage jak mial 8,5 miesiaca,teraz ma 10,5 i probuje chwytac szczebelki w lozeczka i podciagac sie do pozycji kleczacej lub siedzacej.Z dzieckiem wszystko dobrze,przepadany,rehabilitowany ale nadal taki leniuszek.Odczulam wiele docinkow od innych dlaczego dziecko jeszcze nie siedzi,nie chodzi,bardzo to bylo przykre,ale ja jestem dumna z synusia ze robi postepy,choc malutkie zawsze cos :)

mój to może nie leniuszek ale za to straszny tchórz :D:D:D miał coś 11 miesięcy jak już fajnie dreptał prowadzony za rączke i tylko czekaliśmy jak sie sam puści bo mało brakowało (chodził trzymając się jednego palca) ale nie nic z tego bo on tchórz i dopiero jak miał 15 miesięcy to się odważył :D:D:D każde dziecko jest inne i ma swoje tempo rozwoju :)

Gość mozliwe to??
moja corka majac 4 miesiace dzwiga sie do siadania,a lapie sie doslownie wszystkiego

Gość ewwwkkaaa
Na kazde dziecko jest czas,jedno predko drugie nie chce jeszcze.Ja nie moge doczekac sie az moj synus wkoncu postawi pierwszy krok,to co przechodzlam przez ostatnie miesiace to koszmar psychiczny.Ciagla rehabilitacja,kazda zabawa zwiazana ze cwiczeniami,maly tego nienawidzil,teraz sie przyzwyczal i powoli łapie o co chodzi :)

Gość a może taki ....
możliwe to ... - możliwe :). moja córka tez miała cztery miesiące i się dzwigała do siadania, teraz ma skończone 8 i dalej sie dźwiga :). Ale sama jeszcze do końca sie nie podciągnie. Siedzi (posadzona) od ponad dwóch miesięcy. Postawiona stoi pewnie na całych stopach i sie trzyma, ale sama nie wstanie :). Od miesiąca próbuje podnieść pupę w pozycji do raczkowania ... i dalej na próbach tylko sie kończy :)

Gość Mamaagata
Niop każdy dzidzia rozwija sie inaczej większość rówieśników mojego synka jeszcze nie chodzi ani nie siedzi a on miał 9miesiecy jak zaczął chodzić teraz ma dziesięć hehe. Ale tez zależy jak sie z dzieckiem ćwiczy np moje koleżanki trzymają dziecko cały czas w wózku bądź na rękach mój synek od małego leżał non stop na podłodze dzieki czemu dużo ćwiczyl :-) i są rezultaty hehehe ale nie martw sie twoja dzidzia tez zacznie za niedługo dreptac i zatesknisz za czasami jak tylko leżał i spał heheheheh

Gość oixnmsok
docinki slyszalas?? ciekawe co za cham ci smial mowic cos o rozwoju dziecka nie wiedzac ze kazde rozwija sie indywidualnie a nie ze marysia zaczela biegac a macius dopiero chodzic:o na chama sposobem jest chamstwo pamietaj

Gość ulaaallaalll
oj moje dziecko też sie dźwigało i dźwigało, prawie siedziało, a siedziało bez trzymania jak skończyło 7 miesięcy dopiero, a podobno to juz późno i miało przecież patrząc na to dźwiganie siedzieć w wieku 5 miesięcy he he daj spokój, wszystko w swoim czasie