Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyrafa na obcasach:-)

pytania w ciąży i nie tylko

Polecane posty

Co sądzicie o przemieszczaniu się samolotem w czasie ciąży? jestem w 5tc a i mam jeszcze jedno pytanie. przed ciążą używałam preparatu na pocenie antidral. na ulotce nie pisze nic o ciąży i zastanawiam się czy mogę go używać teraz?

Gość Jo-------anna
ja leciałam w 6 tc, wracałam ze świąt, inaczej bym do kraju nie wróciła. ;) A o ciązy dowiedziałam się za granicą.

pytam bo kuzynka kiedyś była w ciąży i dzień po przylocie poroniła. wiem że to może zupełnie nie miało związku ale wole się upewnić ponieważ ma do wyboru 7 godzin w autobusie albo 1 godzina w samolocie

Gość koko128
ja leciałam w 8 tc na zaplanowany urlop i spowrotem - wszystko oki. ale może lepiej spytaj lekarza czy nie widzi przeciwskazań. Do 14 tc uzywałam etiaxil i lekarz powiedział mi żeby na ten czas odstawić bo zawiera alkohol który przenika przez skóre. pozdrawiam:)

Pytałam lekarza ale on nie widzi problemu z tym samolotem. Wciąż się zastanawiam czy mu ufać bo on jest na NFZ a wiadomo że to różnie z nimi bywa...

Gość Estaxada
Antidralu nie używaj

Gość nwertop
Jak godzinka w samolocie w tak wczesnej ciąży, to moim zdaniem żaden problem...no 10 h to bym nie polecała, bo specyficzne warunki, skoki ciśnienia, ale godzinka, to spoko.

mi moja lekarka (chodze prywatnie, nie na NFZ) powiedziala ze do 30 tyg mozna latac samolotem o ile wszystkie badania sa ok. no i oczywiscie lepiej zeby to nie bylo to 20godz lotu. aczkolwiek tez slyszalam o przypadkach poronien na nastepny dzien po podrozy samolotem. wydaje mi sie ze jak sie ma cos wydazyc to bez wzgledu na to czy bedziesz podrozowac samolotem, czy autobujsem to sie stanie. kiedys czytalam artykol ze samolot jest to najlepszy srodek transportu na dlugie dystanse dla kobiet w ciazy, gdyz podroz mija duzo szybciej. Co do dezodorantow to uwazaj na wszystkie mocniejsze - ja stosowalam garnier 48h w kulce i chyba byl zbyt mocny bo mi sie porobily plamy po nim i zmienilam na nivea w sprayu. plamy troche zniknely. pozdrawiam

Gość ja leciałam w 12 tc
i wszystko oki.także myślę że śmiało możęsz lecieć....

Gość jda;lf
ja latałam co miesiąc aż do 8 miesiąca ciąży. później pewnie też bym latała ale nie chcieli mnie wpuszczać na pokład:)

Gość jda;lf
a co do kosmetyków to trzeba bardzo uważać. ja w ciąży miałam nawet alergie na tusz do rzęs którego używałam już od kilku lat.

dzięki wielkie za odpowiedzi. chyba jednak zrezygnuje z samolotu. Jednak zbyt się boje żeby ryzykować